Od Kury Domowej do Tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Buho pisze:i nie wacki tylko wicki, a jeszcze lepiej knoty
To kobieta :) więc może widzieć wacki :D Nie wiem czy świadomie napisała 'wacki' ale podoba mi się :P

Ewen, tam ewidentnie był sygnał na Sell.
Ekstremum wcześniej zostało przebite i nastąpił powrót dość szybko pod linie ekstremum. Następnie retest w miejsciu, w którym zaznaczyłaś i bardzo fajne wejście. A potem można dokładać.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ewen »

Tylko Buho, teraz troche mi się miesza bo to co Ty pokazujesz wydaje mi się nieco sprzeczne bo:
- świece h1 mają długie knoty (nie wacki) :wink: , czyli świadczą jednak o odrzuceniu poziomu - po nich powinnam jednak szukac sygnal na longa, a tu nagle wyskakuje short :?
Wg mnie sygnał wstępny na short powinien być po akceptacji poziomu poprzez zamknięcie świecy poniżej....

Obrazek

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

DonForex:-) pisze:
Buho pisze:i nie wacki tylko wicki, a jeszcze lepiej knoty
To kobieta :) więc może widzieć wacki :D Nie wiem czy świadomie napisała 'wacki' ale podoba mi się :P
No własnie bo pipki to można zbierać, a wacków widziec to już nie można :lol:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

ehm no ale przecież tam był też wacek w drugą stronę tam gdzie zaznaczyłaś "odrzucenie poziomu"....czyli po prostu odrzucenie w obie strony..konsola....
można było wejść na którymkolwiek odrzuceniu i wyjść na -/0/plus w zależności od chciwości i sl'a :)
Przed tym "Twój short" pojawił się świeży pinwacek....nie musiało być przebicia(choć się "udało") żeby zarobić...można było liczyć na dalszą konsolę...blebleble..
pzdr
:P

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

ja tam wsumie niewnikam aż tak szczegółowo tylko gram co widze i biore to co rynek da, czyli najczęściej jakieś momentum, impuls aż do końca,
to było dobre miejsce na shorta, szczególnie że na H1 pojawiła się też formacja objęcia :D a to nic innego jak na H2 pinbar z kolorem ciała na spaki.

z czasem spędzonego czasu na grze itd. będziesz widzieć co trzeba.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

DonForex:-), peter_r, Buho dzięki już rozumiem :)

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

O ironio losu, 2 dni oglądania wykresu i analizy się sprawdzały, dzis wejście i od razu wtopa :?
SELL EU i - 18 pips

Popełnione błędy wg mnie:
- należało ciąć straty, widać bylo, że nic mądrego z tego nie będzie...
- dotknięcie ZL MN - ale przecież to o niczym nie świadczy, bo mamy połowe miesiąca dopiero,
- jeszcze nie dotkneliśmy ZL W1
- na D1 pojawiła się luka która lubi być zapełniana
- wg zasady OLHC można było przypuszczać, że gówno z tego będzie :wink:

Ogólnie wejście z d...., ale trzeb było ponowić i kupić bo jak nie chce iśc w dół to musi iść do góry.... ale ze mnie glupia baba :?

Obrazek
królowa jest tylko jedna... :D

laser
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: laser »

oba 'momo' ktore zaznaczylas to engulfy. zdecydowalas sie wejsc po drugim...raczej powinnas poczekac z wejsciem az cena spadnie ponizej low tego objecia http://2ndskiesforex.com/wp-content/upl ... course.jpg

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

laser pisze:powinnas poczekac z wejsciem az cena spadnie ponizej low tego objecia
Dzieki, w sumie masz racje, nie wiele pipspów bym straciła, a wejście pewniejsze.
królowa jest tylko jedna... :D

laser
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: laser »

nic bys nie stracila bo cena nie przebila tego low nawet na pipsa

ODPOWIEDZ