Na forexie jestem bardzo krótki. Mój staż, to dopiero kilka miesięcy. Jak większość nowych użytkowników jestem oczywiście na stracie wynikającej z różnych ryzykownych wejść, o których doskonale wiedziałem, że są niedozwolone (standard)

Przede wszystkim szacun dla autora wątku. Wszystko klarownie opisane. Z łatwością można zrozumieć o co chodzi i próbować stosować samemu. Duża część wejść bardzo skutecznych.
Większości udanych tradów PA już dzisiaj nie odtworzę, więc wrzucę zagranie na AUD/USD z wczoraj.

Wejście na 3 świeczce po 1.0291 (czarna przerywana linia). Kurs potem jeszcze wrócił na wsparcie i się odbił. W tej chwili jestem około 35 pipsów na plus. Nie miałem pomysłu na jakiś sensowny tp (najpierw myślałem o okolicach domknięcia luki otwarcia, ale jak widać poszło wyżej, więc dobrze że z tego zrezygnowałem), więc dałem trailing stopa na 15 pipsów (czerwona przerywana linia). Zależy mi na możliwie jak największej zdobyczy, bo jestem na etapie odbudowy

A AUD/USD to jeszcze o tyle ciekawa para, że przy długiej pozycji ma dodatni swap.
Pozdrawiam.
Jak znajdę coś ciekawego to będę dzielił się swoimi spostrzeżeniami.