Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Ale jaki zasięg, bo to że dolar się może umacniać to widać gołym , nie uzbrojonym okiem.
W przypadku złota na W opór i cena robi coraz mniejsze HH jakby kupujący wyracali ochotę i właśnie to 1720 może być tym ostatnim HH przed kolejnym zjazdem.
To tak z perspektywy fusów.

Kluczowe dane 6 i 7 .
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Mighty Baz pisze:zloto bedzie leciec w dol, wczesniej powinno zaliczyc 1720, nie sadzisz 259?
No to żeś mnie pocieszył, bo tak właśnie się zastanawiałem gdzie zleci jak NFP znów wyjdzie lepiej i czy wyskakiwać przed czy nie - i teraz mam dopowiedz jasną i prostą: skoro "powinno" dojechać do $1720 to raczej nie ma szans przed Piątkiem czyli nie ma o co się martwić :mrgreen:

$1710/40 tak mi mniej więcej wychodzi. Tyle że za cholerę nie jestem teraz w stanie powiedzieć o ile się cofnie. Technicznie to my sobie możemy coś tutaj pomazać, ale w tej chwili nie dam głowy za nic. Wolę poczekać ten tydzień, maks dwa i zobaczymy w jakim nastroju są szanowni "wszyscy" oraz ci którzy tych wszystkich robią w... ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Analysts at Citi expect the Bank of Canada to keep interest rates on hold at 1.00% today
o 13:00 GMT (+2 w PL)
EU's Van Rompuy says no easy fix for debt crisis
Kto to jest Rompuy??? - jakby to powiedział Nigel Farage
http://www.youtube.com/watch?v=suOVgIDi504

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Przez jakiś czas nie będę się udzielał na forum i w temacie. Chciałbym bez reszty skupić się nad pewnym projektem FX.

Na koniec dam znać, jak poszło.

Proszę Was, nie dajcie tematowi umrzeć 8)

259
Maniak
Maniak

Dzisiaj na tapecie była/jest plota o SNB co miałby podnieść próg na EURCHF.
Myślę, że to najlepsza kwintesencja:
EUR/CHF whipping around on stupid rumor
Written by Adam Button
September 5, 2012 at 14:20 GMT

The flushed out rumor is that the SNB will hike the floor tomorrow at the ECB decision.

I can’t stress enough how stupid that is.

First, it implies that the ECB has already decided what it will do and confirmed it to the SNB.

Second, it implies some wildly EUR-positive decision, when the leaks are nothing of the sort.

Third, it implies that the SNB has leaked the info when, time and time again, they have proven the ability to keep a secret.

Fourth, it implies that the SNB would still follow through on the decision to hike the floor, even though it had been leaked.

I’m sure the SNB would like to hike the peg one day but it won’t be tomorrow and it won’t be with EUR/USD below 1.30 and EUR/JPY below 100.
I ja dodam że jeżeli w ogóle się na to zdecydują to wezmą rynek tak jak poprzednim razem przez kompletne zaskoczenie.

A to co wydarzyło się dzisiaj przypomina mi raczej ciężką łapę czy gruby palec jak kto woli i dorabianie do tego ploty żeby jakoś to wytłumaczyć.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

259 pisze:Dzisiaj na tapecie była/jest plota o SNB co miałby podnieść próg na EURCHF.
Sprzedałem dość mocno te plotki co już procentuje :).

Tyle razy już była takie sytuacje ze i tym razem pewnie będzie podobnie.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Stforex pisze:Przez jakiś czas nie będę się udzielał na forum i w temacie. Chciałbym bez reszty skupić się nad pewnym projektem FX.

Na koniec dam znać, jak poszło.
Przy Twojej częstotliwości i różnorodności zakładanych dzienników raczej bedzie kolejny niewypał, ale moze jestem przewrażliwiony 8)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

259 pisze:
Mighty Baz pisze:zloto bedzie leciec w dol, wczesniej powinno zaliczyc 1720, nie sadzisz 259?
No to żeś mnie pocieszył, bo tak właśnie się zastanawiałem gdzie zleci jak NFP znów wyjdzie lepiej i czy wyskakiwać przed czy nie - i teraz mam dopowiedz jasną i prostą: skoro "powinno" dojechać do $1720 to raczej nie ma szans przed Piątkiem czyli nie ma o co się martwić :mrgreen:
tam sa dwa podejrzane poziomy 1705 i 1750, zas spadek moze sie zakonczyc w okolicach 1299,, zobacz na max TF, jak to wyglada, cena teraz wisi w idealnym miejscu na korekte, historycznie tez :)
Pytanie jest, dlaczego zloto bedzie az tak g...warte? Wiem ze to pytanie retoryczne :wink:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

259
Maniak
Maniak

Mighty Baz pisze:tam sa dwa podejrzane poziomy 1705 i 1750, zas spadek moze sie zakonczyc w okolicach 1299,, zobacz na max TF, jak to wyglada, cena teraz wisi w idealnym miejscu na korekte, historycznie tez :)
Pytanie jest, dlaczego zloto bedzie az tak g...warte? Wiem ze to pytanie retoryczne :wink:
A nie widać czegoś wyżej? O $1400 mówią ci co wieszczą totalną zagładę a tu jeszcze $1300... Ja bym w najgorszym wypadku obstawiał okolice $1600, no może jakąś szybką szpilkę poniżej z natychmiastowym odkupieniem.

Aha, jest jedna rzecz która mogłaby położyć złoto: wykopanie Bena przez Romneya. Obiecuje mu to jako jedno ze swoich pierwszych posunięć gdy obejmie prezydenturę. Ale nawet jeżeli mu się uda i zrealizuje swoją obietnicę, to najwcześniej w... Listopadzie? Z drugiej strony złośliwi mówią, że kto jak kto ale Republikanie tak kochają dolara, że za każdym razem leci on na pysk podczas ich rządów...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

NEW YORK, Sept 5 (Reuters) - Average foreign exchange spot volume traded on Thomson Reuters trading platform dropped more than 30 percent in August to $115 billion from year-ago levels, data from the company showed on Wednesday. Volume on Thomson Reuters dealing platform has declined for a third straight month and August's volume was around 12 percent weaker than that in July. Two weeks ago, Thomson Reuters suffered an outage. A system notice sent to Thomson Reuters' clients said the firm's currency matching service was unavailable for less than two hours on Aug. 21. A lot of the trades were routed through the EBS platform instead. Market participants said volumes on all currency trading platforms have been on the decline the last few months due to diminished risk appetite arising from the euro zone debt crisis.
Jak żyć........ :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Zablokowany