Price Action - Asmodeus8 Journal
stawiam buy stop, SL 50 pip, narazie bez TP, ale przy ewentualnym osiągnięciu poziomu przez cenę o długości 1,5xSL, SL pójdzie na BE, planuję aktywnie zarządzać trade'm na podstawie h4george pisze:ciekawa sytuacja na eurjpy, h4, trend up, aktualnie się konsolidują pod oporem z d1 a to moim skromnym zdaniem jest zapowiedzią wybicia go, z targetem zaznaczonym właśnie na d1
P.S. GBPAUD poszło na SL (kolejny raz się przekonałem by nie graćprzeciwko trendowi, ale czasami to jest silniejsze ode mnie:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Psychologia godzenia się z rynkiem, czyli jak mnie wczoraj..
wyrąbało 
Chłopaki, wyjeżdzam na tydzień, ale będę w kontakcie (propably)
Wczoraj byłem na szorcie na GPBUSD, wyrąbało mnie na fałszywym wybiciu w górę (z którym się liczyłem..)...
Jeszcze miesiąc temu bym się wkurzył, a teraz... nic... !
To jest postęp... chyba....
EURUSD czeka chyba głębsza korekta, która może być okazją do .. kupna.. pod warunkiem sygnału PA. Póki co obowiązuje sygnał sprzedaży.. na 4H.
Do zobaczenia, i dalej proszę o pytania , opinie i uwagi na temat filmików.
Chcę nakręcić filmiki także o zarządzaniu :
a) psychiką,
b) ryzykiem, pt. Pomiędzy ustami a brzegiem pucharu ,... a raczej pomiędzy Kasynem a nudą.. czyli o trudno-mantycznej drodze tradera"...

Chłopaki, wyjeżdzam na tydzień, ale będę w kontakcie (propably)
Wczoraj byłem na szorcie na GPBUSD, wyrąbało mnie na fałszywym wybiciu w górę (z którym się liczyłem..)...
Jeszcze miesiąc temu bym się wkurzył, a teraz... nic... !
To jest postęp... chyba....
EURUSD czeka chyba głębsza korekta, która może być okazją do .. kupna.. pod warunkiem sygnału PA. Póki co obowiązuje sygnał sprzedaży.. na 4H.
Do zobaczenia, i dalej proszę o pytania , opinie i uwagi na temat filmików.
Chcę nakręcić filmiki także o zarządzaniu :
a) psychiką,
b) ryzykiem, pt. Pomiędzy ustami a brzegiem pucharu ,... a raczej pomiędzy Kasynem a nudą.. czyli o trudno-mantycznej drodze tradera"...
To może być naprawdę świetny setup przyadłoby się jeszcze jedno potwierdzenie w postaci np.SMA ale to co miało być to jest, czyli na fajnym poziomie powstał najpierw engolf a potem PB, ja na pierwszy ruch w dół się nie załapałem ale wsoczyłem na korekcie do pociągu, wg mnie problemy mogą zacząć się na 0.7870 ale teoretycznie i dużo niżej moga zjechać.george pisze:wolę S na EURGBP
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Jakby nie było, od roku trwa trend spadkowy na tej parze. Z drugiej strony przeraża mnie to euro. Dla mnie to nieprzewidywalna kupa g.... Ale gdybym miał wchodzić, to dogodnym miejscem byłyby okolice 0.8000. Jest tam opór/przedostatni dołek i połowa momentum.czerwinek pisze:To może być naprawdę świetny setup przyadłoby się jeszcze jedno potwierdzenie w postaci np.SMA ale to co miało być to jest, czyli na fajnym poziomie powstał najpierw engolf a potem PB, ja na pierwszy ruch w dół się nie załapałem ale wsoczyłem na korekcie do pociągu, wg mnie problemy mogą zacząć się na 0.7870 ale teoretycznie i dużo niżej moga zjechać.george pisze:wolę S na EURGBP
Sam nie wiem

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Na M powstał inside bar i tak jak w poprzedniej konsolidacji widać że sprzedający wytracją momentum przy poziomie wsparcia, dlatego teraz kupujacy beda chcieli podjechać do górnej granicy poprzedniej konsolidacji, ale nie wykluczone że będzie przełamanie zgodnie z kierunkiem trendu, ale dopiero po osiągnięciu oporu na poziomie 80.99.To może być naprawdę świetny setup przyadłoby się jeszcze jedno potwierdzenie w postaci np.SMA ale to co miało być to jest, czyli na fajnym poziomie powstał najpierw engolf a potem PB, ja na pierwszy ruch w dół się nie załapałem ale wsoczyłem na korekcie do pociągu, wg mnie problemy mogą zacząć się na 0.7870 ale teoretycznie i dużo niżej moga zjechać.
Ewentualnie S po potwierdzeniu przebicia wsparcia 78.422.
Objective perspective, just businiess...
Pokazuję zrzut jak ja to widziałem niestety przed chwilą wyszedłem z tej pozycji na +15 pipek chociaz liczyłem na dużo więcej niestety za szybkie wejście zamiast cierpliwości i potem wyczekiwanie. Niestety jak patrzę na EUR/USd i GBP/USD to widzę, że euro może odbić teraz a kabel nie więc wyszedłem jakbym wszedł prawidłowo to bym trzymał.
Ogólnie sytuacje według mnie klarowna i jasna, mieliśmy engolfa, następnie PB i trzeba było na 50% PB wchodzić i człowiek już by miał spokój, niestety ja wszedłem wcześniej co było moim błędem.
Ogólnie sytuacje według mnie klarowna i jasna, mieliśmy engolfa, następnie PB i trzeba było na 50% PB wchodzić i człowiek już by miał spokój, niestety ja wszedłem wcześniej co było moim błędem.