Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
sob
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sob »

Zbyszek bardzo fajny filmik dobrze , że ktoś się w końcu podjął przekazać swoje przemyślenia w takiej formie

Mam nadzieję , że będą następne.
pozdrawiam

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD, EURUSD kontynuacja

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Dzięki za słowa zachęty, a więc kolejny:

http://www.youtube.com/watch?v=WR2ASIBP ... e=youtu.be

Awatar użytkownika
george
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: george »

george pisze:ciekawa sytuacja na eurjpy, h4, trend up, aktualnie się konsolidują pod oporem z d1 a to moim skromnym zdaniem jest zapowiedzią wybicia go, z targetem zaznaczonym właśnie na d1
stawiam buy stop, SL 50 pip, narazie bez TP, ale przy ewentualnym osiągnięciu poziomu przez cenę o długości 1,5xSL, SL pójdzie na BE, planuję aktywnie zarządzać trade'm na podstawie h4

P.S. GBPAUD poszło na SL (kolejny raz się przekonałem by nie graćprzeciwko trendowi, ale czasami to jest silniejsze ode mnie:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Psychologia godzenia się z rynkiem, czyli jak mnie wczoraj..

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

wyrąbało :)

Chłopaki, wyjeżdzam na tydzień, ale będę w kontakcie (propably)
Wczoraj byłem na szorcie na GPBUSD, wyrąbało mnie na fałszywym wybiciu w górę (z którym się liczyłem..)...
Jeszcze miesiąc temu bym się wkurzył, a teraz... nic... !
To jest postęp... chyba....
EURUSD czeka chyba głębsza korekta, która może być okazją do .. kupna.. pod warunkiem sygnału PA. Póki co obowiązuje sygnał sprzedaży.. na 4H.

Do zobaczenia, i dalej proszę o pytania , opinie i uwagi na temat filmików.
Chcę nakręcić filmiki także o zarządzaniu :
a) psychiką,
b) ryzykiem, pt. Pomiędzy ustami a brzegiem pucharu ,... a raczej pomiędzy Kasynem a nudą.. czyli o trudno-mantycznej drodze tradera"...

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

Jeżeli ktoś gra na eur/pln moim zdaniem szansa na short-a.
1. poziom
2. dyweregencja
3. sygnał - engolf
4. z trendem
5. dwie śr. kroczące 150 i 365

Awatar użytkownika
george
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: george »

wolę S na EURGBP niż na EURPLN

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

george pisze:wolę S na EURGBP
To może być naprawdę świetny setup przyadłoby się jeszcze jedno potwierdzenie w postaci np.SMA ale to co miało być to jest, czyli na fajnym poziomie powstał najpierw engolf a potem PB, ja na pierwszy ruch w dół się nie załapałem ale wsoczyłem na korekcie do pociągu, wg mnie problemy mogą zacząć się na 0.7870 ale teoretycznie i dużo niżej moga zjechać.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

czerwinek pisze:
george pisze:wolę S na EURGBP
To może być naprawdę świetny setup przyadłoby się jeszcze jedno potwierdzenie w postaci np.SMA ale to co miało być to jest, czyli na fajnym poziomie powstał najpierw engolf a potem PB, ja na pierwszy ruch w dół się nie załapałem ale wsoczyłem na korekcie do pociągu, wg mnie problemy mogą zacząć się na 0.7870 ale teoretycznie i dużo niżej moga zjechać.
Jakby nie było, od roku trwa trend spadkowy na tej parze. Z drugiej strony przeraża mnie to euro. Dla mnie to nieprzewidywalna kupa g.... Ale gdybym miał wchodzić, to dogodnym miejscem byłyby okolice 0.8000. Jest tam opór/przedostatni dołek i połowa momentum.
Sam nie wiem :?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Na M powstał inside bar i tak jak w poprzedniej konsolidacji widać że sprzedający wytracją momentum przy poziomie wsparcia, dlatego teraz kupujacy beda chcieli podjechać do górnej granicy poprzedniej konsolidacji, ale nie wykluczone że będzie przełamanie zgodnie z kierunkiem trendu, ale dopiero po osiągnięciu oporu na poziomie 80.99.
Ewentualnie S po potwierdzeniu przebicia wsparcia 78.422.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Pokazuję zrzut jak ja to widziałem niestety przed chwilą wyszedłem z tej pozycji na +15 pipek chociaz liczyłem na dużo więcej niestety za szybkie wejście zamiast cierpliwości i potem wyczekiwanie. Niestety jak patrzę na EUR/USd i GBP/USD to widzę, że euro może odbić teraz a kabel nie więc wyszedłem jakbym wszedł prawidłowo to bym trzymał.
Ogólnie sytuacje według mnie klarowna i jasna, mieliśmy engolfa, następnie PB i trzeba było na 50% PB wchodzić i człowiek już by miał spokój, niestety ja wszedłem wcześniej co było moim błędem.

ODPOWIEDZ