XTB
Odpowiadając na pytanie o problemy - nie szukam adrenaliny tylko szybkiego wykonania zleceń po jak najbardziej zbliżonym kursie. Wyjeżdżały mi pozycje poza wykres, zawierało trady z opóźnienieniem, dostałem też parę razy bardzo brzydką świecą, której nie widziałem na ecnie. Dlatego zakończyłem przygodę z tym brokerem. Co do analityków - przyznam, że ich nie znam (oprócz Kwietnia).
- ForexTig3r
- Maniak
Z tą adrenaliną to nie w tym sensie - chodziło o platformę. Ja raczej większe opóźnienia ma na ECN-ie jak na razie, dziwnych świec również nie napotkałem.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Jeden lot to wielkość pozycji . Otworzenie takiej pozycji kosztuje ponad 4 tysiące w xtb ( dźwignia 1:100)pyth0n pisze:jezeli ktos moze mi pomoc niech mi pomoze![]()
ile to jest tej jeden lot?.. czy to jakis % konta za ktory otwieramy transakcje?
i co to se te punkty swapowe?? wiem ze o tych punktach pisza i objasniaja na swojej stronie ale ja i tak nie kumam... moze mi to ktos wytlumaczyc na chlopski rozum?
Swap to opłaty za przetrzymanie otwartej pozycji , naliczają go po 24.
Miałem rok czasu konto w xtb i nie polecam - ewidentnie polują na SL , często nie można zamknąć pozycji bo cena nierynkowa. Równie często zlecenia wiszą w powietrzu, zwłaszcza gdy gramy na indeksach .
Mam konto realne w XTB od ponad roku i mówię, że bzdury piszecie. Oceniając brokera trzeba brać pod uwagę specyfikę MM. W XTB zlecenia wchodzą natychmiast, SL jest gwarantowany na piśmie. A w takim np. Admiral Markets można się skichać, zanim transakcja się otworzy czy zamknie. Trwa to tak długo, że trzeba włączyć poślizg, bo inaczej przez pół dnia będą same rekwotowania. W XTB nie ma takich problemów.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- ForexTig3r
- Maniak
Tak, rzeczywiście S/L jest gwarantowane, z rzadka zdarzy się iż otwarta pozycja jest widoczna chwilę po przekroczeniu S/L, ale w historii zawsze jest zamknięte po ustawionej cenie i oczywiście rachunek się zgadza.Wirus pisze:Mam konto realne w XTB od ponad roku i mówię, że bzdury piszecie. Oceniając brokera trzeba brać pod uwagę specyfikę MM. W XTB zlecenia wchodzą natychmiast, SL jest gwarantowany na piśmie. A w takim np. Admiral Markets można się skichać, zanim transakcja się otworzy czy zamknie. Trwa to tak długo, że trzeba włączyć poślizg, bo inaczej przez pół dnia będą same rekwotowania. W XTB nie ma takich problemów.
Co do kłopotów z otwieraniem pozycji i zamykaniem to rzeczywiście zdarza się, ale nie jest tragicznie. W czasie dużej zmienności może być problem.
W czasie danych potrafią dać spread na np. EURUSD 8pipsow i do tego duże odchylenie minimalne S/L i T/P (nawet godzinę czasu). Naprawdę można przepieprzyć kasę, trzeba uważać.
Jak ktoś gra na większym interwale to raczej narzekał nie będzie.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Wirus to wszystko kwestia jak kto handluje, nie wyobrażam sobie skalpu na XTB gdzie SL mam ok 3-4 pips nawet, to musi być szybka egzekucja i minimalny spread. Co do AM to pieprzysz wg. mnie bo jakoś nie widzę problemów, a raz porównywałem XTB z AM i sorki ale XTB się chowa, mówie o koncie Standard w AM , Pro to inna bajka.
- ForexTig3r
- Maniak
Przy zleceniu oczekującym minimalny S/L to 5 pipsow, przy realziacji natychmiastowej i ręcznym ustawieniu 6pipsów (oczywiście poza czasem ważnych danych).Microbi pisze:Wirus to wszystko kwestia jak kto handluje, nie wyobrażam sobie skalpu na XTB gdzie SL mam ok 3-4 pips nawet, to musi być szybka egzekucja i minimalny spread. Co do AM to pieprzysz wg. mnie bo jakoś nie widzę problemów, a raz porównywałem XTB z AM i sorki ale XTB się chowa, mówie o koncie Standard w AM , Pro to inna bajka.
Skalp = ECN.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
XTB to największe zło wśród brokerów MM.
Sprawdziłem , testowałem i nie chcę wracać nawet myślami do nich.
Wirus albo Masz jakiś specjalny bonus od nich albo po prostu nie zarabiasz regularnie, jeśli ktoś regularnie zarabia od razu zaczynają się jazdy wyżej opisane, nie będę się powtarzał.
Sprawdziłem , testowałem i nie chcę wracać nawet myślami do nich.
Wirus albo Masz jakiś specjalny bonus od nich albo po prostu nie zarabiasz regularnie, jeśli ktoś regularnie zarabia od razu zaczynają się jazdy wyżej opisane, nie będę się powtarzał.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
- ForexTig3r
- Maniak
Dla pewności spytam, czy MM ma jeszcze jakąś inną definicję jak Money Management?Microbi pisze: lub dobry STP , i to też nie reguła, dobry MM z dobrą szybkością egzekucji też będzie ok , trzeba jeszcze prowizje przeliczyć, np. reklamowany dukas jest wbrew pozorom drogi, a jest jednym z tańszych ECN.
To może wymienisz parę pozycji, bo na tym forum lista jest bardzo skromna i prezentuje się tak:
Dobzi:
-AliorTrader
-Dukascopy
-DM BZWBK
-FxPro
-i ostatnio nowy i rozchwytywany jak diabli przez wszystkich ArmadaMarkets, z kilkoma jedynie parami i chyba 3 metalami
Źli:
-XTB (najgorsze co może być, jak nie masz się na czym wyżyć wpadaj tutaj)
-FxSalt
-AdmiralMarkets
Ogólnie jeszcze trochę jakiś złych by się znalazło, z dobrych już raczej nie, (może Oanda, ale kosztowo nie wypada za fajnie). Natomiast król jest tylko jeden, absolutnym królem wśród najgorszych tutaj jest XTB.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 23:25 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 3 razy.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线