Własciwie to ten DZRSI moze jest systemem skalpingu juz sam w sobie - dosc obrazowo pokazuje momenty wejscia i wyjscia i ich sile. Wiec jak ktos ma ochote moze w ogole w opcjach wylaczyc sprawdzanie warunkow GMMA i walczyc tylko tym. Ja w tym swoim template mam ustawienia takie hybrydowe. Sprawdzam tylko czy szybkie i wolne krzywe maja odpowiedni kierunek, i czy dlugoterminowa krzywa ma odpowiedni kierunek, a reszta to DZRSI. Generalnie dobry moment na wejscie w Longa to gdy srednia DZRSI jest na dole nizej 30 i zawraca do góry, do tego tunel po przewezeniu sie rozszerza a RSI przeskakuje przez ten przewezony tunel i leci w górę. To mocny sygnal. Problemem jest wlasnie konsolidacja przy sredniej RSI w okolicach 50 - albo w ogole nie wchodzic albo szukac potwierdzenia w wyzszych TF. Ja mysle ze czyste GMMA jest dobrym systemem jednak daje opoznione sygnaly, ktore mozna wczesniej otrzymac wlasnie z DZRSI. Mocne sygnaly czystego GMMA pojawiaja sie dosc rzadko.
Ten moj wskaznik pozwala na szerokie eksperymenty

Mysle ze kluczem do zmniejszenia ilosci falszywych sygnałów są wyższe TF. Stochy w dwoch wyzszych TF moga na pewno pomóc.
Fanfail widze pierwszy raz w zyciu. Przyjrze sie i moze dorzucę
Co do pc stop i chand stop na moim charcie to kiedys wrzucilem i tak jakos zostalo... wlasciwie to nie korzystam z tego

Pozdr!
A propos, a nie mowilem wczoraj ze GPBUSD zleci po tym wczorajszym strzale?

Stwierdzilem to po popatrzniu na wyzsze TF - po przeczekaniu juz jestem do przodu

Wyzsze TF to klucz do sukcesu! Pozdr!