GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Dobra robota Lemur. Ale imho te wskazniki sa zbedne. Ja uzywam (a wlasciwie mam zamiar, bo dzis na 99% moge powiedziec ze juz po sesji :D )
tylko MACD i ew stoch.
Wrzucam bardzo fajny wskaznik- fanfailVMA z Forex factory bodajze go mam, a nie widze go na Twoim wykresie. Dolaczam tez screen, ktory pokazuje jak dziala.
Co prawda na zalaczonym obrazku pozycja i tak bylaby zyskowna, ale mysle ze moze uchronic przed zlym wejsciem, szczegolnie w konsolidacji.
A poza tym jako sl wyglada imho lepiej niz price chan stop.
I jeszcze pytanko: po co na jednym wykresie pc stop i chand stop?
Widze ze lubisz miec duzo wskaznikow :wink:

edit: a jak teraz patrze na ten obrazek to chyba stocha tez wyrzuce :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

a jak interpretowac DynamicZone_RSI?

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lemurek »

Własciwie to ten DZRSI moze jest systemem skalpingu juz sam w sobie - dosc obrazowo pokazuje momenty wejscia i wyjscia i ich sile. Wiec jak ktos ma ochote moze w ogole w opcjach wylaczyc sprawdzanie warunkow GMMA i walczyc tylko tym. Ja w tym swoim template mam ustawienia takie hybrydowe. Sprawdzam tylko czy szybkie i wolne krzywe maja odpowiedni kierunek, i czy dlugoterminowa krzywa ma odpowiedni kierunek, a reszta to DZRSI. Generalnie dobry moment na wejscie w Longa to gdy srednia DZRSI jest na dole nizej 30 i zawraca do góry, do tego tunel po przewezeniu sie rozszerza a RSI przeskakuje przez ten przewezony tunel i leci w górę. To mocny sygnal. Problemem jest wlasnie konsolidacja przy sredniej RSI w okolicach 50 - albo w ogole nie wchodzic albo szukac potwierdzenia w wyzszych TF. Ja mysle ze czyste GMMA jest dobrym systemem jednak daje opoznione sygnaly, ktore mozna wczesniej otrzymac wlasnie z DZRSI. Mocne sygnaly czystego GMMA pojawiaja sie dosc rzadko.
Ten moj wskaznik pozwala na szerokie eksperymenty :)
Mysle ze kluczem do zmniejszenia ilosci falszywych sygnałów są wyższe TF. Stochy w dwoch wyzszych TF moga na pewno pomóc.
Fanfail widze pierwszy raz w zyciu. Przyjrze sie i moze dorzucę :)
Co do pc stop i chand stop na moim charcie to kiedys wrzucilem i tak jakos zostalo... wlasciwie to nie korzystam z tego :) Pozdr!

A propos, a nie mowilem wczoraj ze GPBUSD zleci po tym wczorajszym strzale? :) Stwierdzilem to po popatrzniu na wyzsze TF - po przeczekaniu juz jestem do przodu :) Wyzsze TF to klucz do sukcesu! Pozdr!

mdeska
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mdeska »

witam. poprawcie mnie jesli sie myle. jestem poczatkujący i dobrze myśle ze sygnał kupna powstaje wtedy gdy szybkie srednie przetna wolne od spodu oraz jezeli wykres cenowy bedzie ponad wma 100 i macd przetnie od spodu linie 0. Czy zle cos interpretuje czy na cos jeszcze patrzec. kozystam z zestawu który jest na początku tego postu.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

fxlamermasz może te załączniki w wersji polskiej ??
:)

Awatar użytkownika
b_god
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: b_god »

Yankee pisze: Wrzucam bardzo fajny wskaznik- fanfailVMA z Forex factory
Yankee, FantailVMA to zmodyfikowana średnia krocząca, używana do tworzenia tęczy. zmodyfikowana, bo wkomponowano w nią któryś z wskażników "pędu rynku" (ang: momentum, nie wiem czy dosłowne tłumaczenie jest adekwatne). Fantail używana do tęczy porusza się, gdy zmiana ceny idzie z stosunkowo znaczącym volumem tranzakcji, jest płaska natomiast, gdy cena porusza się nieznacznie, lub przy mało znacączych obrotach.

Temat szeroko rozwinięty nie an FF tylko na www.traderslaboratory.com

Polecam poczytać zainteresowanym tęczami, GMMA i innymi systemami opartymi na średnich.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Teraz nie pamiętam, czy ktoś tutaj wspominał, że w ogóle coś takiego istnieje, czy też coś takiego ktoś ma, lub czy można byłoby coś takiego zrobić. A pytam o EA, które po osiągnięciu jakiegoś poziomu zysku przesunie nam SL na BE. Hm? ma ktoś coś takiego?
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Jest, tylko nazwa mi z głowy wyleciała... Mam: MTP_1.7 (taką wersję mam). Nie ręczę za jej działanie, to to z wykopalisk (sam nie korzystam). Jest z opisem, więc nie powinno być problemu.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

mdeska
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mdeska »

Witam. Na jakich parach najczesciej stosujecie ta metode?

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

nasedo pisze:pytam o EA, które po osiągnięciu jakiegoś poziomu zysku przesunie nam SL na BE. Hm? ma ktoś coś takiego?
Dużo różnych opcji trailingowych (również BreakEvenExpert) jest w automacie AKSkydart_Waddah.mq4; można go tu znaleźć na forum i na pewno na Forex-TSD.

ODPOWIEDZ