Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Nie. Mój bank nie pobiera żadnych opłat za przelewy. Prowizja jest albo od MB albo od Przelewy24 (operator).Cyb pisze:Z tego co czytałem to Armada pokrywa prowizję moneybookers. Czyli ty w MB widzisz że Ci potrącili, ale zaksięgowaną masz całość.
Daj znać ile dojdzie.
Co do szybkich przelewów to to już po stronie Twojego banku ta opłata tak ?
Dobrze wiedzieć. Teraz jestem w rozjazdach, jak wrócę to prześlę kasę do Armady i dam znać jak było

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Pieniążki z Moneybookers dotarły bardzo szybko. Kolejny duży plus.
Jednak bez tego 1%.
Wysłałem już maila na pomoc@armadamarkets.pl w tej sprawie.
---------------------------------------------------------------------------------
Pierwsza transakcja i miłe zaskoczenie.
Na AUD USD spread 0.1 pipsa, opłata 0.6 pipsa, egzekucja !!!! niesamowita.
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
No i się wyjaśniło.
Armada faktycznie nie pobiera opłaty za przelew przez Moneybookers. Okazuje się jednak, że sam MB pobiera opłatę obustronnie. Więc trzeba się przygotować na koszt przelewu w wysokości 1%.
Wcześniej korzystałem z Paypal'a i tam nie było prowizji za wysłanie pieniędzy. Jedynie za odbiór. Stąd moje niezrozumienie.
https://www.moneybookers.com/ads/merchant-account/fees/
Jednak bez tego 1%.
Wysłałem już maila na pomoc@armadamarkets.pl w tej sprawie.
---------------------------------------------------------------------------------
Pierwsza transakcja i miłe zaskoczenie.
Na AUD USD spread 0.1 pipsa, opłata 0.6 pipsa, egzekucja !!!! niesamowita.
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
No i się wyjaśniło.
Armada faktycznie nie pobiera opłaty za przelew przez Moneybookers. Okazuje się jednak, że sam MB pobiera opłatę obustronnie. Więc trzeba się przygotować na koszt przelewu w wysokości 1%.
Wcześniej korzystałem z Paypal'a i tam nie było prowizji za wysłanie pieniędzy. Jedynie za odbiór. Stąd moje niezrozumienie.
https://www.moneybookers.com/ads/merchant-account/fees/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zerknąłem na ten moneybookers i ich zapis mówi :
Our regular fee is 1% (up to € 0.50) per Transfer. Additional fees may apply depending on your account status.
Czyli nie tak tragicznie, co prawda pobierają 1% ale maksymalnie 0,5 EUR czyli jakieś 2 PLN z grosikami.
Możesz zerknąć czy było to 1% od całej sumy czy też właśnie ( jeżeli ten 1% to więcej niż 2 PLN ) 0,5 EUR ?
Znalazłem info że nie więcej jak 2.04 PLN - tak jak na screenie.
Co ciekawe - zerknąłem na mój MB i mi nie pobierali prowizji za wysłanie...
Our regular fee is 1% (up to € 0.50) per Transfer. Additional fees may apply depending on your account status.
Czyli nie tak tragicznie, co prawda pobierają 1% ale maksymalnie 0,5 EUR czyli jakieś 2 PLN z grosikami.
Możesz zerknąć czy było to 1% od całej sumy czy też właśnie ( jeżeli ten 1% to więcej niż 2 PLN ) 0,5 EUR ?
Znalazłem info że nie więcej jak 2.04 PLN - tak jak na screenie.
Co ciekawe - zerknąłem na mój MB i mi nie pobierali prowizji za wysłanie...
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Stforex
wysylajac pieniazki przez MB odrazu masz ta informacje ??
wysylajac pieniazki przez MB odrazu masz ta informacje ??
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 16:20 przez Pierz Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, na to wygląda. Czegoś nie doczytałem.
Była podana opłata z góry. Sądziłem jednak, ze to ona jest zwracana. Nie wiedziałem, że opłaty są obustronne.
Max 2 zł to faktycznie do przeżycia jest.
w ogóle nie zwróciłem uwagi, że 2 zł to nie 1%
Muszę się wyspać wreszcie
Była podana opłata z góry. Sądziłem jednak, ze to ona jest zwracana. Nie wiedziałem, że opłaty są obustronne.
Max 2 zł to faktycznie do przeżycia jest.

Muszę się wyspać wreszcie

Ooo, całkiem nieźle, wpłacę parę stówek i zobaczymy...
Przebiegłem instrumenty i w sumie wystarczy, i tak głównie siedzę na walutach, ale rzucił mi się w oczy brak audcad, gbpnzd, nzdcad, zapewne parę innych "prawie major" brakuje - jakieś info odnośnie tych par? W sumie nie są tak egzotyczne xD
dzięki z góry
Przebiegłem instrumenty i w sumie wystarczy, i tak głównie siedzę na walutach, ale rzucił mi się w oczy brak audcad, gbpnzd, nzdcad, zapewne parę innych "prawie major" brakuje - jakieś info odnośnie tych par? W sumie nie są tak egzotyczne xD
dzięki z góry
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Gambit - ładnie trafiłeś z parami. Kopiuję treść maila z 8 sierpnia:
Dear active traders,
In the coming weeks we will remove USDSGD, EURNOK and EURSEK from the list of trading instruments as they are traded very rarely.
We will add 3 new instruments instead of them. We would be very thankful if you would reply to us which 3 instruments you would like to be added from the following list:
AUDCAD
CADCHF
GBPNZD
NZDCAD
NZDCHF
Thank you.
Możesz założyć konto i zagłosować
Dear active traders,
In the coming weeks we will remove USDSGD, EURNOK and EURSEK from the list of trading instruments as they are traded very rarely.
We will add 3 new instruments instead of them. We would be very thankful if you would reply to us which 3 instruments you would like to be added from the following list:
AUDCAD
CADCHF
GBPNZD
NZDCAD
NZDCHF
Thank you.
Możesz założyć konto i zagłosować

nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!