Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

expedient warzywniaka pisze:A tak BTW, to USDCHF to od czasu interwencji SNB odwrócony EURUSD, więc nie ma większego sensu analiza tej pary.
Analiza w moim wypadku to za duże słowo :wink:

Może tylko po to żeby sprawdzić czy EURUSD wychodzi zbieźnie, czyli odwrotnie pod względem poprawności własnej analizy .
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

z cyklu bez komentarza.................. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

Dla : miniek987
Miniek tak jak pisałem na priv. Ten pin powinien był być trochę wyżej. Tzn powinien mieć "główkę" tak na lini 23 Fibo.
Odrazu zaznaczam, że jest to wyłącznie moja opinia. Wszelkie słowa krytyki mile widziane :) Ale jak widze cena powędrowała powyżej weeka tego pina( tam zawsze stawiam swój SL)
Albo druga mozliwośc pin powinien był pojawić się na poziomie 1,530- 1,5323

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

commax pisze:Do obserwacji CADCHF!

Weekly
Obrazek

Daily
Obrazek

Commax, grałeś coś na cadchf ?

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

pablo101 w takim ,,pewnym,, przypadku bardzo prawdopodobne ze jednak ten poziom zostanie - paradoksalnie - przebity... :evil:

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

pablo101 pisze:Commax, grałeś coś na cadchf ?
Jasne!!!

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Comax, jesteś, jak zwykle , konsekwentny. Gratki!

Ja też próbuję się uczyć konsekwencji.
Z uporem maniaka chce się wyspecjalizować w setupach PA na 4H.

Mimo, że byłem w rozjazdach i z koncentracją było słabo zaznaczone setupy 4h na AUDUSD w tym tygodniu widziałem wyraźnie i tylko niechęć do podejmowania ryzyka w czasie wyjazdu oraz brak wiary we własne analizy , odwiodła mnie od konsekwentnego grania grania tych układów.

Mamy tu dynamiczny ruch boczny z fałszywymi wyłamaniami to w jedną, to w drugą stronę. W tym tygodniu mieliśmy tu 3 proste setupy PA z możliwym zyskiem w relacji 1/2 lub nawet (false break z górę ze środy) 1/3...

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EURUSD, czyli obraza na parę to nie jest droga tradera

Obraziłem się na tą parę, ale niesłusznie.
Poprzednie wtopy nie powinny determinować drogi profesjonalisty (a ja mam już wiedzę profesjonalną, co nie oznacza, że gram dobrze, tylko jak idiota :lol: ).
Forex jest mega prosty i bezpieczny, a tylko ludzie czynią go drogą do piekła...
Czasem chce mi się śmiać, jakie to wszystko na forex przewidywalne..

Rysuneczek pokazuje siłę setupów 4H na edku w przeciągu miesiąca.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

i do tego ten glupi kabel

nie wiem, czy będę na tej parze grał. Mam teraz otwarta długą pozycję, niepotrzebnie otwartą w piątek po południu.. 8 pipsów do s/l..

Teza podstawowa, że kabel obsesyjnie realizuje fałszywe wybicia w dół i w górę...
W sumie, to ciekawy model jaskini Platona..
Zobaczę.. ale ruchy wydają się bardziej nerwowe i alogiczne.....
Mimo to, na wykresie 4H zawsze coś da się zobaczyć..

Wykres umieszczam dla Wirusa, który w tej parze widzi coś ciekawego, więc, pytam - co?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cześć Zbyszku,

jestem poza domem i piszę z klawiatury, której nie cierpię ;) więc nie będę się rozwlekał. Obejrzałem wykres i moje odczucia są takie, jak zawsze ;)

Przede wszystkim świece nie są wyrocznią, co prawda przenoszą dokładną informację, ale o teraźniejszości i przeszłości, nie o przyszłości. Jak pisałem wielokrotnie, dla mnie świece H4 mają ograniczoną doniosłość, ponieważ ich wygląd zależy od czasu brokera.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
W tym miejscu chciałem zerknąć na swój wykres, jednak cholerny Jforex wyzerował mi cały Workspace. Niestety, kopię zapasową miałem sprzed kilku dni. Trzy dni pracy poszły psu w dupę. Muszę ochłonąć
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

JFOREX TO NIEDOROBIONE GÓWNO,
Radzę omijać; już lepiej kaleczyć się MT4,
==================================

Wracając do zagrania; piszesz. że zagrałeś na pina. Moim zdaniem pin nie jest sygnałem do otwarcia pozycji. Jeśli już, to jakaś formacja zawierająca pinbar, np. formacja młota. Już kiedyś za to tu oberwałem, ale mogę tylko powtórzyć: formacja młota składa się z trzech świec. Jeśli ktoś uważa inaczej - jego problem, nie będę dyskutował. Jedną z nich jest świeca młot (charakterystyczny pinbar), Jednak, dla bezpiecznej gry, nawet ta formacja wymaga potwierdzenia w postaci kolejnej, wzrostowej świecy. I dopiero wtedy można wchodzić bezpiecznie.

Następną sprawą jest czas otwarcia pozycji; ja w piątki po południu nie gram, bo szabas ;)

A co a widzę w kablu...? Ładnie chodzi ;) Zobacz, jak respektował chociażby czerwoną linię na Twoim wykresie. Zieloną zresztą też ;)

ODPOWIEDZ