Cześć Zbyszku,
jestem poza domem i piszę z klawiatury, której nie cierpię

więc nie będę się rozwlekał. Obejrzałem wykres i moje odczucia są takie, jak zawsze
Przede wszystkim świece nie są wyrocznią, co prawda przenoszą dokładną informację, ale o teraźniejszości i przeszłości, nie o przyszłości. Jak pisałem wielokrotnie, dla mnie świece H4 mają ograniczoną doniosłość, ponieważ ich wygląd zależy od czasu brokera.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
W tym miejscu chciałem zerknąć na swój wykres, jednak cholerny Jforex wyzerował mi cały Workspace. Niestety, kopię zapasową miałem sprzed kilku dni. Trzy dni pracy poszły psu w dupę. Muszę ochłonąć
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
JFOREX TO NIEDOROBIONE GÓWNO,
Radzę omijać; już lepiej kaleczyć się MT4,
==================================
Wracając do zagrania; piszesz. że zagrałeś na pina. Moim zdaniem pin nie jest sygnałem do otwarcia pozycji. Jeśli już, to jakaś formacja zawierająca pinbar, np. formacja młota. Już kiedyś za to tu oberwałem, ale mogę tylko powtórzyć: formacja młota składa się z trzech świec. Jeśli ktoś uważa inaczej - jego problem, nie będę dyskutował. Jedną z nich jest świeca młot (charakterystyczny pinbar), Jednak, dla bezpiecznej gry, nawet ta formacja wymaga potwierdzenia w postaci kolejnej, wzrostowej świecy. I dopiero wtedy można wchodzić bezpiecznie.
Następną sprawą jest czas otwarcia pozycji; ja w piątki po południu nie gram, bo szabas
A co a widzę w kablu...? Ładnie chodzi

Zobacz, jak respektował chociażby czerwoną linię na Twoim wykresie. Zieloną zresztą też