bo....???mike_05 pisze:Niestety, na Prime skalpery się chyba wyłożą.
Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
-
- Gaduła
Gdyby warunki były porównywalne do tych które mam obecnie nie było by tematu.ArmadaMarkets pisze:Niestety nie ma możliwości zmiany swapów. Natomiast porównaliśmy na szybko warunki w Armada Markets i u kilku innych brokerów gdzie posiadamy konta live i ciężko mi znaleźć takich, od których nasza oferta znacząco odstaje.
Ze swapami jesteście w ogonie brokerów.
Dodano po 7 minutach:
Widać macie politykę koszenia na swapach jak u wielu najgorszych mm-ów.NiceFox pisze:
Czy można negocjować Swapy, aby warunki były zbliżone do konkurencji?
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
-
- Gaduła
może automat się wyłoży ja nie klikam na nich wiec nie mam tego problemu, mi zależny na niskim spreadzie i płynnej zmianie a to do tej pory jest ok.mike_05 pisze:Jednego zapuściłem na próbę, nie chce zarabiać na tej platformie.szybki_lopez_13 pisze:bo....???mike_05 pisze:Niestety, na Prime skalpery się chyba wyłożą.
Tak. (jak znajdę)ArmadaMarkets pisze:Czy mógłbyś podać link do tabeli swapów obecnego brokera? Lub podać takiego który ma te warunki o niebo lepsze?
Chętnie zerkniemy.
Czy mógłbyś podać link do tabeli swapów Armada?
Niżej wklejam porównanie z MT4.
Brokerów nie reklamuje. Konkurencja jest obecna na forum i dobrze znana modom.
Pytałem wcześniej czy jest możliwość negocjacji swapu, ze względu na to że są wysokie. Więc czy mógłbyś nie przekręcać w stylu że swapy są dobre bo zbliżone do większości brokerów.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Drogi NiceFox
Zanim zaczniesz zarzucać nam przekręcanie zapoznaj się dokładnie z ofertą. Tabela swapów Armada Markets przedstawiona jest w tabeli na stronie:
http://www.armadamarkets.pl/fx-trading/ ... struments/
Według tej tabeli swap wynosi odpowiednio 9.30 i -14.2. Podane przez Ciebie wartości pochodzą z kont demo, gdzie swapy są narzucone z góry przez PrimeXM. O ile w przypadku pozycji długiej można mówić o jakieś różnicy, tak w przypadku pozycji krótkiej różnica jest marginalna. Pojawia się kwestia, czy podany przez Ciebie broker MM (swoją drogą jest to jeden nie sprecyzowany broker i jedna para walutowa, a mieliśmy być w ogonie) daje takie warunki na koncie real, czy również brałeś je z demo.
Na szybko sprawdziliśmy swapy na tej parze u kilku brokerów, których platformy z kontami real mieliśmy pod ręką. Po kolei:
Alpari FS: 5.3; -14.1
Alpari UK Pro: 7.9; -11.8
Admiral Markets Pro: 1.4; -15.8
FxPrimus ECN: 8;-11.5
FxSalt:8.15; -10.65
Jak widać żaden z powyższych brokerów, w większości znanych marek nawet nie zbliżył się do wartości Twojego MM, więc być może albo ten broker jest wybitny, albo patrzysz na konto demo.
Ale idąc dalej, spójrzmy sobie na EURUSD
Armada Markets: 0.51; -0.89
Alpari FS: -1.4; -0.2
Alpari UK Pro: -0.9;0.3
Admiral Pro; -0.71; -1.43
FxPrimus: -1,9; 0.22
FxSalt; -2.35; 0;76.
FxPro : -0,9 ; -1,18
Na pozycji długiej na EURCHF z powyższych brokerów tylko Armada i FxSalt mają swap dodatni.
Wobec powyższych faktów stwierdzenie, iż Armada Markets jest pod względem swapów w ogonie i kosi niczym najgorszej klasy broker MM jest conajmniej krzywdzące. Liczę na porównanie Twojego brokera z powyższymi wartościami a także wyjawienie jego nazwy, wielu osobom (w tym nam) może się przydać.
Jeśli ktoś chce sprawdzić swapy na koncie real u innych brokerów piszcie, mamy konta real u większości.
Edycja: natrafiliśmy na taki swap na AUDUSD w FxPro. Czy to ten broker? Jeśli tak, to chociażby na parach EURUSD, USDJPY, GBPUSD, USDCHF Armada Markets ma korzystniejsze swapy.
Zanim zaczniesz zarzucać nam przekręcanie zapoznaj się dokładnie z ofertą. Tabela swapów Armada Markets przedstawiona jest w tabeli na stronie:
Według tej tabeli swap wynosi odpowiednio 9.30 i -14.2. Podane przez Ciebie wartości pochodzą z kont demo, gdzie swapy są narzucone z góry przez PrimeXM. O ile w przypadku pozycji długiej można mówić o jakieś różnicy, tak w przypadku pozycji krótkiej różnica jest marginalna. Pojawia się kwestia, czy podany przez Ciebie broker MM (swoją drogą jest to jeden nie sprecyzowany broker i jedna para walutowa, a mieliśmy być w ogonie) daje takie warunki na koncie real, czy również brałeś je z demo.
Na szybko sprawdziliśmy swapy na tej parze u kilku brokerów, których platformy z kontami real mieliśmy pod ręką. Po kolei:
Jak widać żaden z powyższych brokerów, w większości znanych marek nawet nie zbliżył się do wartości Twojego MM, więc być może albo ten broker jest wybitny, albo patrzysz na konto demo.
FxSalt; -2.35; 0;76.
Na pozycji długiej na EURCHF z powyższych brokerów tylko Armada i FxSalt mają swap dodatni.
Wobec powyższych faktów stwierdzenie, iż Armada Markets jest pod względem swapów w ogonie i kosi niczym najgorszej klasy broker MM jest conajmniej krzywdzące. Liczę na porównanie Twojego brokera z powyższymi wartościami a także wyjawienie jego nazwy, wielu osobom (w tym nam) może się przydać.
Jeśli ktoś chce sprawdzić swapy na koncie real u innych brokerów piszcie, mamy konta real u większości.
Edycja: natrafiliśmy na taki swap na AUDUSD w FxPro. Czy to ten broker? Jeśli tak, to chociażby na parach EURUSD, USDJPY, GBPUSD, USDCHF Armada Markets ma korzystniejsze swapy.
Panowie z Armady,
(nie wiem który z was pisał ostatni post , bo wygląda że wielu).
Według podanej przez Was tabeli swapy wyglądają lepiej niż na Waszej platformie demo MT4.
Dla edukacji podałem definicje swapu.
Dla przykładu (wg Waszej tabeli) :
dla AUD/USD stopa wolna od ryzyka
płacę Wam ca 5.1%
stopa procentowa AUD 3.5%
a Wy mi płacicie ca 3.3%
to chyba normalne że chcę negocjować umowę swapową.
(nie wiem który z was pisał ostatni post , bo wygląda że wielu).
Według podanej przez Was tabeli swapy wyglądają lepiej niż na Waszej platformie demo MT4.
Nie reklamuje brokerów, ale jest na liście powyżej, nie wipsaliście go Panowie dla AUD.ArmadaMarkets pisze:
FxSalt; -2.35; 0;76.
Liczę na porównanie Twojego brokera z powyższymi wartościami a także wyjawienie jego nazwy, wielu osobom (w tym nam) może się przydać.
Sami sobie jesteście winni zamieszania, bo firmujecie platformę z nieaktualnymi danymi.ArmadaMarkets pisze:Drogi NiceFox
Wobec powyższych faktów stwierdzenie, iż Armada Markets jest pod względem swapów w ogonie i kosi niczym najgorszej klasy broker MM jest conajmniej krzywdzące.
Dla edukacji podałem definicje swapu.
Dla przykładu (wg Waszej tabeli) :
dla AUD/USD stopa wolna od ryzyka
płacę Wam ca 5.1%
stopa procentowa AUD 3.5%
a Wy mi płacicie ca 3.3%
to chyba normalne że chcę negocjować umowę swapową.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Tak jak zostało wspomniane :
Swapy sprawdzamy albo w tabeli albo na kontach real.
Co do negocjacji - nie ma takiej możliwości.
Tak więc myślę że wszystko w tej kwestii zostało wyjaśnione.ArmadaMarkets pisze:Tabela swapów Armada Markets przedstawiona jest w tabeli na stronie:
Podane przez Ciebie wartości pochodzą z kont demo, gdzie swapy są narzucone z góry przez PrimeXM.
Swapy sprawdzamy albo w tabeli albo na kontach real.
Co do negocjacji - nie ma takiej możliwości.