Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No przecież pisali że demo ma inne swapy niż real...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

ArmadaMarkets

Chciałem założyć konto real i wpłacić kilka stów aby przetestować konto w realnych warunkach, ale niestety ... . Zadzwoniłem do dwóch banków, w których mam konta i dowiedziałem się, że przelew w złotych do Estonii byłby obciążony minimalnym kosztem 30 PLN, ale dodatkowo coś by tam mogli doliczać więc końcowy koszt przelewu 500 PLN mógłby wynieść 90 PLN.
Taniej byłoby przelać w euro, ale pozycje w euro mogłyby za bardzo skomplikować mi wyliczenia podatkowe na koniec roku więc na razie odpuszczę i poczekam aż załatwicie sobie aby wpłaty można było dokonywać do banku w Polsce. Mam nadzieję, że nastąpi to wcześniej niż w październiku.
W tzw. międzyczasie może rozszerzycie ofertę o crossy z lira turecką :wink:

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Nam również zależy aby jak najszybciej konto bankowe znalazło się w Polsce.
Mogę polecić ewentualnie wpłatę poprzez Skrill lub też za pomocą karty. W przypadku tych metod nie jest pobierana żadna prowizja.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

ArmadaMarkets pisze:Nam również zależy aby jak najszybciej konto bankowe znalazło się w Polsce.
Mogę polecić ewentualnie wpłatę poprzez Skrill lub też za pomocą karty. W przypadku tych metod nie jest pobierana żadna prowizja.
Jestem człowiekiem starej daty więc nie mam pojęcia co to jest Skrill, a karty kredytowej nie używam przez net. Przezorny itd. :wink:

Po prostu założę konto, a z wpłatą poczekam aż będziecie mieli w ofercie bank z Polski.
Chyba można tak ?

BTW. Jak rozumiem oferta wysłania nieoficjalnego pita jest nadal aktualna ?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Skrill to dość bezpieczna forma płatności. Działa to na zasadzie takiej elektronicznej portmonetki czy też wręcz na bardzo podobnej zasadzie jak konto bankowe.
Serwis znajduje się pod adresem https://www.moneybookers.com/app/?l=PL
Można utworzyć sobie tam konto, przelać ze swojego konta bankowego daną kwotę, a później z takiego konta Skrill do Nas.
W ten sposób chronimy swoje konto bankowe.

Oczywiście jeżeli nadal nie ma Pan ochoty wykonywać przelewu w taki sposób to jest to dla Nas zrozumiałe.

Można otworzyć konto realne i obserwować warunki. Zaznaczymy sobie że czeka Pan na konto w banku w Polsce.

Co do pitu - jeżeli Nasz klient z Polski będzie posiadał konto w innej walucie niż PLN możemy przygotować takie nieoficjalne rozliczenie.
Przy czym nie bierzemy za nie odpowiedzialności.

Robimy takie rozliczenia dla swoich kont i ich wynik wpisujemy w pit38. Przykładamy się do tego z największą starannością, jednak nie możemy zagwarantować 100% poprawności.

W przypadku kont w PLN sprawa jest jasna - mamy historię z terminala i tu jak na dłoni widać czy była strata czy zysk i w jakich wysokościach.

Tak na marginesie - dodaliśmy do sposobu komunikacji gadu gadu. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania zapraszamy i tam.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Podoba mi się to, co tutaj czytam.

Ponieważ szukam porządnego brokera, chętnie będę śledził temat.

Mam 2 pytania na początek:
- Jakie instrumenty są u Państwa dostępne?
- Jak wygląda Pańśtwa polityka dotycząca wypłat środków?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Podoba mi się to, co tutaj czytam.
Dziękujemy, miło słyszeć.
Jakie instrumenty są u Państwa dostępne?
Pełna lista symboli znajduje się tutaj:
http://www.armadamarkets.pl/fx-trading/ ... struments/
Jak wygląda Pańśtwa polityka dotycząca wypłat środków?
To z kolei opisane jest tutaj:
https://client.armadamarkets.com/pl/wit ... -of-funds/

W moim przypadku wypłata przez Skrill zajęła jakieś 2-3 godziny.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Patrzę na warunki kont.

Rozumiem, że spread jest zmienny na obu kontach, przy czym jedno jest z prowizją, a drugie z dodatkiem do spread'u.

Wypada zatem zapytać, skąd pochodzą kwotowania?

Czy jest możliwa sytuacja, że spread będzie ujemny?

CFD na akcje i indeksy są/będą/niema/nie będzie?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Dokładnie tak jak piszesz, spread jest zmienny na obydwu kontach. Zasadnicza różnica jest taka, że na Classic prowizja jest dodana w postaci +0.6 pips spreadu, a w Exchange jest normalnie jako prowizja. Poza tym, konta różnią się depozytem minimalnym i dźwignią, ale ta ostatnia jest w razie czego do negocjacji. Dwa rodzaje kont wprowadzone są dlatego, że niektórzy Metatraderowicze (szczególnie ci z dłuższym stażem) przyzwyczajeni są, że spread jest jedynym kosztem transakcji.
Wypada zatem zapytać, skąd pochodzą kwotowania?
Kwotowania dostarczone są przez dostawców płynności a przekazywane przez mostek stworzony przez firmę PrimeXM. Głównym dostawcą płynności jest LMAX.
Czy jest możliwa sytuacja, że spread będzie ujemny?
Powiem szczerze, że zdarzało mi się niejednokrotnie widzieć spread zerowy (w moim przypadku na eur/chf), ale ujemnego chyba jeszcze nie zaobserwowałem. Nie twierdzę jednak, że nie może taki się trafić.
CFD na akcje i indeksy są/będą/niema/nie będzie?
Jak już wspominałem wcześniej są plany rozszerzenia oferty o dodatkowe pary walutowe i CFD, jednak najwcześniej można się tego spodziewać w roku 2013.

I taka mała ciekawostka do poczytania przez weekend (mam nadzieję nie łamiąca regulaminu) - wywiad z CEO Armady Markets - Ingmarem Mattusem w portalu Forex Magnates:

http://forexmagnates.com/armada-markets ... rex-broker

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Brakuje mi tylko tej wpłaty w PL banku i zakładam real do testów. Jeśli by wszystko śmigało tak jak demo to poważnie zastanowię się nad przeniesieniem do Was konta. Pozdrawiam
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

ODPOWIEDZ