Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ja to przykleiłem. Jeżeli broker będzie wzbudzał zainteresowanie to zostanie przyklejony. Jeżeli nikogo nie będzie obchodził - zginie w postach.
Plusem jest to że wypowiada się pracownik brokera a nie IB.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Są 22 wątki przyklejone i 9zwykłych widocznych na stronie. Jeszcze kilka i praktycznie nie będzie widać żadnego zwykłego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Platformę testuje na realu od 2 dni dopiero ale widzę ze jest lepsza np od takiego broka jak FXSalt, mniejsze spready i prowizja za lota a co ważne nawet kwotowania są płynniejsze, jeśli chodzi o kwotowanie przy danych albo mocnych ruchach to spread się trzyma dzielnie, a jak jest rozjazd to i tak mniejszy niż FXsalt. Jeśli wszystko się utrzyma to wygląda to naprawdę godnie uwagi i polecenia. Przelewy na konto błyskawiczne aż nie wierzyłem, przez skrilla trwało to jakieś 15 minut przy płatnością kartą - też zostawia konkurencje w tyle. Wypłaty będę testował w najbliższym czasie po zrobieniu jakiegoś większego poziomu bo nie chce na drobnych testować.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

ArmadaMarkets

Kolejny zestaw pytań :
1 Czym różni się konto classic od exchange ? Poza tym, że jest prowizja od zlecenia przy tym drugim typie konta. Porównywałem spready i jeśli są różnice (na korzyść exchange) to niewielkie.
2 Przy zakładaniu konta trzeba potwierdzić znajomość kilku dokumentów z Waszej strony, tyle, że one są po angielsku. Znam ten język, ale w nie aż takim stopniu, aby być pewnym zapisów regulaminowych.
Czy umieścicie te regulaminy przetłumaczone na język polski ?
3 Odnośnie konta bankowego - podajecie, że macie umowę z bankiem Nordea.
Czy chodzi tu o bank Nordea Polska ? Tzn. czy mój przelew trafia do oddziału Nordei w Polsce ?
4 Jeśli na 3 odpowiedź brzmi tak to czy wypłaty są obciążone kosztami ?
5 Aby dokonać wypłaty należy wypełnić wniosek w necie ?
6 Nie ma z Wami kontaktu telefonicznego na terenie Polski.
Czy planujecie to zmienić i jeśli tak to kiedy ?
7 Odnośnie zakładania rachunku :
Zrozumiałem to tak, że wystarczy wypełnić dane osobowe na Waszej stronie, później dokonać wpłaty i konto będzie już aktywne .
Czy dobrze to rozumiem ?
8 Trochę mało instrumentów. Jak pisałeś już wcześniej o CFD rozszerzycie ofertę najwcześniej dopiero w przyszłym roku.
A co z dołożeniem par egzotycznych ? Brakuje mi crossów z lirą turecką (do dolara i euro, a ewentualnie i do funta) oraz pary Gbp/Nzd .
Czy możecie je dołożyć i jeśli tak to kiedy by to nastąpiło ?
9 Jakie jest bezpieczeństwo środków i do jakiej kwoty ?

Na razie tyle przyszło mi do głowy
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

1 Czym różni się konto classic od exchange ? Poza tym, że jest prowizja od zlecenia przy tym drugim typie konta. Porównywałem spready i jeśli są różnice (na korzyść exchange) to niewielkie.
Na koncie Classic prowizja dołączona jest do spreadu i wynosi 0.6 pipsa. Na koncie Exchange klient ma do dyspozycji czysty spread + prowizje (w zależności od pary na której się handluje). Różnica spreadów między kontami to dokładnie 0.6 pipsa.
2 Przy zakładaniu konta trzeba potwierdzić znajomość kilku dokumentów z Waszej strony, tyle, że one są po angielsku. Znam ten język, ale w nie aż takim stopniu, aby być pewnym zapisów regulaminowych.
Czy umieścicie te regulaminy przetłumaczone na język polski ?
Jak najbardziej zamierzamy w ciągu najbliższych tygodni udostępnić na stronie WWW przetłumaczone wersje umów.
3 Odnośnie konta bankowego - podajecie, że macie umowę z bankiem Nordea.
Czy chodzi tu o bank Nordea Polska ? Tzn. czy mój przelew trafia do oddziału Nordei w Polsce ?
Niestety, w tej chwili konto PLN, jak i każde inne prowadzone jest w estońskim oddziale banku Nordea. Bardzo chcieliśmy, aby od początku naszej działalności w Polsce istniało konto w polskim oddziale, ale niestety nie udało się tego załatwić poprzez główne oddziały banków w danych krajach. Na polskie konto bankowe trzeba będzie jeszcze trochę poczekać dopóki ktoś z zarządu nie przyjedzie do nas. Jak będziemy mieli więcej informacji w tej sprawie damy znać.
4 Jeśli na 3 odpowiedź brzmi tak to czy wypłaty są obciążone kosztami ?
Za stroną WWW:
"Armada Markets nie pobiera żadnych prowizji za wypłaty poprzez przelew bankowy. Prosimy pamiętać o możliwych kosztach przelewu z naszego banku i banku pośredniczącego. Nordea Bank, w zależności od kraju odbiorcy i waluty przelewu, pobiera opłatę pomiędzy €0.19 – €4.47."
5 Aby dokonać wypłaty należy wypełnić wniosek w necie ?
Dokładne informacje odnośnie wypłat z konta zawarte są tutaj:
https://client.armadamarkets.com/pl/wit ... -of-funds/
6 Nie ma z Wami kontaktu telefonicznego na terenie Polski.
Najdalej od przyszłego tygodnia numery kontaktowe znajdą się na stronie. W planach było uruchomienie strony z numerami kontaktowymi od razu, ale nasz opiekun w firmie telefonicznej jest akurat na urlopie, stąd opóźnienie.
7 Odnośnie zakładania rachunku :
Zrozumiałem to tak, że wystarczy wypełnić dane osobowe na Waszej stronie, później dokonać wpłaty i konto będzie już aktywne .
Czy dobrze to rozumiem ?
Pomiędzy wypełnieniem danych osobowych a wpłatą wymagamy jeszcze potwierdzenia swoich danych osobowych przez przesłanie nam skanu dowodu osobistego lub innego podobnego dokumentu.
8 Trochę mało instrumentów. Jak pisałeś już wcześniej o CFD rozszerzycie ofertę najwcześniej dopiero w przyszłym roku.
A co z dołożeniem par egzotycznych ? Brakuje mi crossów z lirą turecką (do dolara i euro, a ewentualnie i do funta) oraz pary Gbp/Nzd .
Czy możecie je dołożyć i jeśli tak to kiedy by to nastąpiło ?
Dowiemy się w "centrali" i damy znać.
9 Jakie jest bezpieczeństwo środków i do jakiej kwoty ?
Środki klientów oddzielone są od środków firmy, Armada Markets zgodnie z prawem nie może ich wykorzystywać do prowadzenia własnej działalności. Wolne środki przechowywane są w banku Nordea. Środki wykorzystane jako margin LMAX przechowuje w brytyjskim banku NatWest. Pieniądze klientów ubezpieczone są do wysokości 100.000 EUR.

Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedzieliśmy na pytania.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

ArmadaMarkets pisze:
Na polskie konto bankowe trzeba będzie jeszcze trochę poczekać

.
Nie wiadomo ile ?
Czyli jak rozumiem środki wpłacone w PLN nie są przewalutowywane i dalej są złotówkami, a po otwarciu konta bankowego w Polsce wypłaty powinny już być bezpłatne ?

Na resztę pytań odpowiedź satysfakcjonująca chociaż ... na kilka była ona nieco wymijająca.
Macie atrakcyjne spready więc poważnie zastanawiam się nad założeniem rachunku. Minimalne kwoty do uruchomienia kont to :
classic - wpłata minimum 100 PLN ?
exchange - wpłata minimum 300 PLN ?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiadomo ile ?
Wstępny termin to okolice października, ale na razie nie jest to nic zobowiązującego. Być może uda nam się załatwić to wcześniej, gdyż dla nas jest to też kluczowa sprawa.
Czyli jak rozumiem środki wpłacone w PLN nie są przewalutowywane i dalej są złotówkami, a po otwarciu konta bankowego w Polsce wypłaty powinny już być bezpłatne ?
Jeśli przelew wysłany był w złotówkach, także w złotówkach trafi na konto, bez przewalutowania.
Minimalne kwoty do uruchomienia kont to :
classic - wpłata minimum 100 PLN ?
exchange - wpłata minimum 300 PLN ?
Zgodnie z tym co mówi strona:
http://www.armadamarkets.pl/fx-trading/account-types/

jest dokładnie tak.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

ArmadaMarkets

To jeszcze na koniec ... :wink:
Sorka, że od razu nie zapytałem o wszystko, ale pewne pytania pojawiają się w trakcie.
" reguła FIFO nie obowiązuje"
Czy oznacza to, iż można otwierać pozycje przeciwstawne na tym samym instrumencie ?

I ewentualnie :
Czy można otworzyć oba rodzaje kont przy czym wpłata dotyczyłaby jednego, ale można by korzystać z niej na obydwu rachunkach ? Po prostu nie wiem jeszcze, które konto odpowiada mi bardziej.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Reguła FIFO nie obowiązuje znaczy mniej więcej to, że jak masz otworzonych kilka pozycji na jednym instrumencie, nie musisz ich zamykać w kolejności od najstarszej otwartej do najnowszej. Taki wymóg wprowadziło NFA u wszystkich brokerów w USA. U nas możesz dowolnie otwierać i pozycje na tym samym instrumencie w dowolnej kolejności. Pozycje przeciwstawne są również jak najbardziej dozwolone.
Czy można otworzyć oba rodzaje kont przy czym wpłata dotyczyłaby jednego, ale można by korzystać z niej na obydwu rachunkach ? Po prostu nie wiem jeszcze, które konto odpowiada mi bardziej.
Jest możliwość przenoszenia środków między kontami. Jeśli prowadzone są w tej samej walucie nie wystąpią żadne koszty. Sugeruję również przetestowanie obydwu typów kont na demo, może od razu zauważysz, które Ci bardziej podchodzi.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Niestety, na Prime skalpery się chyba wyłożą.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ