Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
W takim razie chyba warto dołożyć bo na egzotyki zawsze znajdą się chętni. O ile oczywiście dobrze rozumiem idee składania zleceń, bo na demo nie dowiem się tego.ArmadaMarkets pisze:
W kalkulatorze dostępne są wszystkie pary walutowe oferowane przez LMAX. Armada w swojej ofercie nie ma wszystkich, gdyż spora część z nich to egzotyki i nie cieszą się dużym zainteresowaniem. Gdyby jednak znaleźli się chętni, sądzę, że nie będzie problemu z wprowadzeniem dodatkowych par.
.
Chodzi mi o to :
załóżmy, dla przykładu cross Gbp/Cad
spread 3 pipsy (mówię o czterech miejscach po przecinku)
bid- 1.5685 ask - 1.5688
ustawiam otwarcie pozycji long na 1.5686
I teraz pytanie : czy to zlecenie może zostać zrealizowane nawet jak ask nie zejdzie do tego poziomu ? Tak jak w ECN .
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chodzi Ci o buy limit na wysokości 1.5686, tak?
Jeśli tak, to aby aktywował się buy limit cena ask musi osiągnąć dany poziom. Ponieważ spread jest zmienny, może wystąpić taka sytuacja, że ask zdedzie do 1.5686 i zlecenie się otworzy. Sam często gram oczekującymi na eur/chf i zdarzało mi się zlecenie otwarte przy zerowym spreadzie, bid=ask.
Jeśli tak, to aby aktywował się buy limit cena ask musi osiągnąć dany poziom. Ponieważ spread jest zmienny, może wystąpić taka sytuacja, że ask zdedzie do 1.5686 i zlecenie się otworzy. Sam często gram oczekującymi na eur/chf i zdarzało mi się zlecenie otwarte przy zerowym spreadzie, bid=ask.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
ArmadaMarkets
Tak, chodziło mi o buy limit.
Pytałem aby wiedzieć czy zlecenie realizują się jak u brokera ECN bo podajecie, że jesteście STP, więc pomyślałem, że moje wystawione zlecenie zrealizuje ktoś z rynku, a nie tylko dostawca płynności.
Tak, chodziło mi o buy limit.
Pytałem aby wiedzieć czy zlecenie realizują się jak u brokera ECN bo podajecie, że jesteście STP, więc pomyślałem, że moje wystawione zlecenie zrealizuje ktoś z rynku, a nie tylko dostawca płynności.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Ja mam nieśmiałe pytanie dlaczego Armadę jako pośrednika LMAXA przyklejacie a samego LMAXA lub polskiego przedstawiciela nie?
Poza tym wątek brokera - pośrednika po 2 tematach - przyklejony - o co chodzi?
Ja się cieszę, że są, że piszą etc - ale jak na razie to ani nie mają historii godnej zaufania, ani wątków na forum - jeszcze raz - o co chodzi>?
Poza tym wątek brokera - pośrednika po 2 tematach - przyklejony - o co chodzi?
Ja się cieszę, że są, że piszą etc - ale jak na razie to ani nie mają historii godnej zaufania, ani wątków na forum - jeszcze raz - o co chodzi>?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Ja mam pytanie o zlecenia z limitem (buy limit, sell limit, take profit). Czy wykonywane sa po cenie rynkowej (mozliwe ze gorszej niz w moim zleceniu), czy zawsze po cenie zadanej przeze mnie lub lepszej ?
Zlecenia limit mogą wejść w poślizgiem zarówno w jedną jak i w drugą stronę.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!