Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
MNI AUSSIE-DOLLAR: Fundamental levels (orders, options, technicals)
$1.0550 Strong offers, stops
$1.0541 14 Aug high
$1.0520 Strong offers, stops
$1.0515 Wed high NY
$1.0515 ***Current market price 1446EDT Wednesday
$1.0413 Wed low NY
$1.0411 17 Aug low
$1.0400 Demand on approach, barrier, stops
$1.0384 27 Jul low
$1.0380 Stops
I jeszcze jedno:
W końcu tak naprawdę to nie wydarzyło się nic nowego...
Jeżeli rynek akcji nie robi hołubców to coś jest nie tak... słomiany zapał?Any battles worth fighting here?
By Adam Button || August 22, 2012 at 18:47 GMT
Gold and USD/JPY are your most straight-forward QE trades, while varying degrees of noise infect other pairs.
The moves that seem outsized are in AUD and NZD, which are now flirting with session highs. They offer the chance to fade this move with limited risk. Strong offers are reported in AUD at 1.0520 with stops above.
The big surprise is the lack of enthusiasm in the stock market. Given everything else, gains in stocks would seem like a slam dunk so some type of convergence trade (long stocks, short AUD) could limit risk.
W końcu tak naprawdę to nie wydarzyło się nic nowego...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
I to co zaznaczyłem nie daje mi spokoju: rynek dyskontuje FED i ECB i... nawet zbliżający się koniec 27-o letniej renowacji Dzwi do Nieba we Florencji i... czy nie dyskontuje zbyt dużo? O bardzo krótką przyszłość się nie martwię: jest kilka dni (przynajmniej) i jest miejsce. Ale co będzie jak "zawiedzie"? W krótkim terminie, nie w długim. Dlaczego? Bo w krótkim może zrobić bardzo szybko duże bumbum… W długim to będzie tylko taka falka kilkaset pip...No pullbacks to speak of after Fed greenlights QE
Written by Jamie Coleman
August 22, 2012 at 20:03 GMT
Mr. Market has a lot of stimulus priced in. The Fed set the stage for additional QE unless the economy picks up significantly while Draghi has promised relief on the short-end of the yield curve for Spain and Italy (if they ask) while the ESFS has the long-end covered.
That’s the thinking, anyway. We’ll know this, and more, in about three weeks. In the interim, we get the ECB meeting, the the German court decision on the ESM and the FOMC meeting…
Near-term, 1.2480/90 should contain dips near-term; 1.2420/30 is further support. 1.2538 is first resistance followed by the 100-day average at 1.2623.
A może przesadzam? W sumie jest różnica pomiędzy wyjściem z dołka, a wyjściem na prostą - nie należy mylić jednego z drugim.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Ja patrząc na dno szklanki pełen(j) sety( miało być stety)
, niestety dla niektórych nadziei (wiadomoczyją jest matką) po dzisiejszym zjeździe na JPY, gdzie hodowałem CHF i USD widzę do konća tego tygodnia słabnącego jena ponownie i to tak naprawde mocno slabnącego . Tak rzekły Fusy - do mnie 

Objective perspective, just businiess...
Ok, rentowność papierów skarbowych USA skoczyła (jak rentowność skacze to znaczy, że cena papieru leci w dół) na nowych nadziejach na QE3. ALE nie tak bardzo żeby usprawiedliwić aż taki ruch na jenie!
Chyba ktoś spanikował albo trzymał za długo i musiał wreszcie ciąć.
Co jest o tyle dziwne, że nie ma nic bardziej płynniego niż dolar i jen
Chyba, że jakiś nowy Leeson...
Chyba ktoś spanikował albo trzymał za długo i musiał wreszcie ciąć.
Co jest o tyle dziwne, że nie ma nic bardziej płynniego niż dolar i jen

Chyba, że jakiś nowy Leeson...
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Szkoda trochę tych pipsów ... ehh.... przynajmniej ktoś mógł zadzwonić !259 pisze:Chyba ktoś spanikował albo trzymał za długo i musiał wreszcie ciąć.
Co jest o tyle dziwne, że nie ma nic płynniejszego jak dolar i jen...
Trzymam dalej już niedługo 2 tydzień

QE będzie, ale dopiero przy Grexit także spokojnie, bez nerwów.
Objective perspective, just businiess...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Nie obstawiałem ale obserwuję od dawna jak się na to buki zapatrują i szanse według nich maleją.
Jak to wprowadzali to chyba było coś około 70/100.
Jeszcze niedawno sprawdzałem i dawali 35/100 że ogłoszą wyjście w tym roku.
A teraz już tylko 20/100.

Jak to wprowadzali to chyba było coś około 70/100.
Jeszcze niedawno sprawdzałem i dawali 35/100 że ogłoszą wyjście w tym roku.
A teraz już tylko 20/100.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein