szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

tonyszc pisze:100000PLN jest to suma niezbędną,
Współczuję Tobie :mrgreen: Lepiej się zarabia otwierając zlecenia lewą czy prawą nogą ?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

tonyszc pisze:Od każdego mentora można wiedzę wykorzystać, żeby zarabiać.
Mi wystarczylo jak Seba się motał po rynku, co chwile coś kombinował itd, a najlepsze to to że SL on nie używa bo zawodowcy tak robią
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cadermo

W sumie racja po co SL :mrgreen: Jak idzie nie w tym kierunku co trzeba to Seba odwraca monitor i znów gra gitara :mrgreen:

tonyszc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tonyszc »

Microbi - zrozumiałbyś to może po 3 miesiącach LTR z Panem Urbańskim.
To co jest pokazywane za darmo lub osobiste wyniki Pan Urbańskiego to nie jest ten system, którego uczy szkoła.
Jak już pomnożysz kilkakrotnie te swoje pierwsze sto tysięcy to też już będziesz grał bez SL... zobaczysz.
Znajdź ludzi, którzy zarabiają po szkole forex i porozmawiaj z nimi ( jest specjalne forum dla studentów). Ci, którzy ukończyli szkołę forex w 2010r teraz dopiero zaczynają zarabiać dobre pieniądze.
Mentorzy, z których wiedzy korzystam (USA, UK) to ludzie z siwymi włosami, którzy na forexie zjedli zęby i mówią to samo co Pan Urbański niejednokrotnie za cenę dużo wyższą niż Szkoła Forex.
Na koniec powiem, że właśnie zarobiłem kolejne 100pips na Formacji Gartleya (System PHT Szkoła Forex), na AUD/USD ( mówił o niej Pan Urbański w poniedziałek na kolejnej analizie na kanale ogólnie dostępnym youtube) , a pozycje z wczoraj buy na EUR/USD na poziomie 1.24 już z zyskiem ok. 100pips na TP1 1.26. A o tym poziomie mówił Pan Urbański już na początku lipca na darmowej analizie.
Właśnie w tej chwili USD się osłabia w czasie konferencji FOCM Meeting pewnie nic nowego nie powiedzieli.
Czekam na TP2 w okolicy 1.32.
Tyle skorzystałem ze szkoły forex.
Każdy słyszy to co chce!
Pozdrawiam!

Cadermo

tonyszc pisze:Jak już pomnożysz kilkakrotnie te swoje pierwsze sto tysięcy to też już będziesz grał bez SL... zobaczysz.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Człowieku obudź się i zejdź na ziemie...
Albo Seba Ci zabrał mózg (bez obrazy) albo sam nim jesteś i próbujesz wciskać tu kity.

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

tonyszc pisze: ... Mam kontakt ze szkołą forex od ok. 1,5 roku i korzystam również z innych mentorów głownie zagranicznych (tańszych i droższych). Średnio poświęcam ok 6 godz. dziennie na forex. Wszyscy mentorzy mówią ciągle to samo -całą prawdę o forex. Nic innego nie robi Pan Urbański.
Wszystkie jego szkolenia pozwoliły mi zrozumieć forex i dają możliwości zysków.
To zapytam konkretnie Po 1,5 latach szkoleń u różnych mentorów jesteś niezależny finansowo czy nadal się szkolisz?
tonyszc pisze: 100000PLN jest to suma niezbędną, żeby zarabiać konkretne pieniądze ( nie mówię tu żeby się utrzymywać z Forex). Pan Urbański mówił o tym na jednym z LTR w 2010r. na konkretne pytanie studenta.

Trzeba było zapytać ile % ryzykuje na pozycję? Bo chyba przy takim kapitale nie klepie mikrolotów czy 0,5 lota ... np. na edziu.

No i co to znaczy konkretnie zarabiać 1% depozytu miesięcznie 5% czy 100%?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

tonyszc pisze:Microbi - zrozumiałbyś to może po 3 miesiącach LTR z Panem Urbańskim.
To co jest pokazywane za darmo lub osobiste wyniki Pan Urbańskiego to nie jest ten system, którego uczy szkoła.
Jak już pomnożysz kilkakrotnie te swoje pierwsze sto tysięcy to też już będziesz grał bez SL... zobaczysz.
Znajdź ludzi, którzy zarabiają po szkole forex i porozmawiaj z nimi ( jest specjalne forum dla studentów). Ci, którzy ukończyli szkołę forex w 2010r teraz dopiero zaczynają zarabiać dobre pieniądze.
Mentorzy, z których wiedzy korzystam (USA, UK) to ludzie z siwymi włosami, którzy na forexie zjedli zęby i mówią to samo co Pan Urbański niejednokrotnie za cenę dużo wyższą niż Szkoła Forex.
Na koniec powiem, że właśnie zarobiłem kolejne 100pips na Formacji Gartleya (System PHT Szkoła Forex), na AUD/USD ( mówił o niej Pan Urbański w poniedziałek na kolejnej analizie na kanale ogólnie dostępnym youtube) , a pozycje z wczoraj buy na EUR/USD na poziomie 1.24 już z zyskiem ok. 100pips na TP1 1.26. A o tym poziomie mówił Pan Urbański już na początku lipca na darmowej analizie.
Właśnie w tej chwili USD się osłabia w czasie konferencji FOCM Meeting pewnie nic nowego nie powiedzieli.
Czekam na TP2 w okolicy 1.32.
Tyle skorzystałem ze szkoły forex.
Każdy słyszy to co chce!
Pozdrawiam!
Formacje może pokazać Ci za darmo np autochartist - a jakikolwiek Pan, który by o tym nie mówił powtarza rzeczy wtórne.
O ile nie jestem przeciwny szkoleniom, o tyle uważam, że trzeba dobierać ludzi znanych, ogranych, pokazujących coś publicznie.

Owszem w Polsce mamy deficyt, ale znając angielski czemu ryzykować takie szkolenia skoro można wykupić kursy (często taniej) u uznanych traderów od kilkunastu lat, którzy mogą pochwalić się swoją historią transakcji.

Rozumiem ludzi płacących po 300-500 zł za szkolenia u kogoś kto się zna, może coś przedstawić sobą. Natomiast jeśli ktoś płaci za szkolenie 10k lub po 3k za szkolenie jednodniowe w grupie 10osobowej to ja wysiadam.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

cichawoda

Nieprzeczytany post autor: cichawoda »

Forum Sebka szkoły chyba wymarło :) hehe

Nikt nie chwali się wynikami. Piszą bzdury i domniemania. Pójdzie w górę czy w dół.
Sam też jestem ofiarą tego chłystka. Polak mądry po szkodzie - chyba :)

aktulka posta:

dziś dostałem maila:
" Tak wiec, jeśli chciałbym uczestniczyć w tym szkoleniu to stworzyłem specjalna ofertę dla studentów a koszt szkolenia to 399zl( dla studentów jest tylko opcja pro czyli najbardziej rozbudowanego w cenie normalnej 1999zl, oczywiście nie musisz uczestniczyć w LTR czy spotkaniach)."

nieźle

A obiecał kiedyś, że aktualni "studenci" jego szkoły będą mieć za darmo w przyszłości wszystkie nowe szkolenia które przygotuje.

Nabrał kilkaset osób i teraz chce od tych biedaków wyciągnąć 4 stówy. Normalnie mnie szlak trafia.

Dla mnie to jest oszust i tyle.
Każdy szanujący się inwestor-mentor ( w ogóle ktokolwiek z jakiejkolwiek branży) posiada swoje tzw. portfolio. W jego przypadku to pokazanie przynajmniej konta DEMO na myfxbook.com (Jego oczywiście własnego), ale jak to pisał mój przedmówca, nie pokaże bo takowego koleś nie posiada, albo posiada tylko wstyd pokazać hehe.

Nie ujawnię swego nicka bo mnie wykopie ze szkoły. A tak przynajmniej niech wie że ma szpiega.

Proszę nie używać czerwonego koloru. Jest zarezerwowany dla administracji.
Esco

Cadermo

http://www.youtube.com/watch?v=Af_qn-oz ... e=youtu.be
Potrzebne zmiany 8)
Niestety ,ale dotrwałem tylko do pierwszej minuty ,nie mogę go słuchać :roll:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

tonyszc pisze:Aby grać LIVE musisz mieć przynajmniej te 100 000PLN
Mimo wątpliwej reputacji szkoły forex pewne rzeczy mają sens, oczywiscie 100k to przesada ale na start ale moim zdaniem odpowiedni kapitał na real to minimum 10k, bez tego to sie po prostu bawimy w inwestowanie, a raczej "gramy"
tonyszc pisze:Jak już pomnożysz kilkakrotnie te swoje pierwsze sto tysięcy to też już będziesz grał bez SL... zobaczysz.
Nie rozumiem dlaczego wyśmiewacie gre bez SL, przecież mając do dyspozycji 100k na rachunku FX i inwestująć z głową czyli z niewielkim lewarem Sl prawde mowiąć jest zbędny... chbya że zaglądany na FX raz w miesiący to wtedy rzeczywiście by sie przydał :D

ODPOWIEDZ