photo hosting
cdn..
No właśnie też się nad tym zastanawiałem i pytałem tu już o to ale bez odpowiedzi. Mnie interesowało jeszcze nie tyle czy ZL nadal ważna co należałoyby się spodziewać wzrostów np po przebiciu ZL spadkowej z D1 przez własnie świece z mniejszyego interwałuWirus pisze:Fajnie, dzięki; nie będę miał litości dla zdeflorownych
Jeszcze pytanie dodatkowe: czy ZL, żeby straciła ważność, musi być zdeflorowana przez ciało na tym samym interwale, czy na dowolnym? Np. ZL wyznaczona na D1 została przebita knotem świecy D1, ale nie ciałem, więc według tego, co mówicie, jest nadal ważna. Jednak już na H4, że o niższych interwałach nie wspomnę, przebita jest ciałem świecy H4. Co z jej ważnością?
Wg mnie jest nada ważna - choć można tutaj dyskutować - może się zdarzyć taka sytuacja, że np. zl d1 zostaje testowana knotem ale na h4 ponad nią jest cała świeca h4 lub tylko jej cień.DonForex:-) pisze:Wirus napisał:
Fajnie, dzięki; nie będę miał litości dla zdeflorownych Wink
Jeszcze pytanie dodatkowe: czy ZL, żeby straciła ważność, musi być zdeflorowana przez ciało na tym samym interwale, czy na dowolnym? Np. ZL wyznaczona na D1 została przebita knotem świecy D1, ale nie ciałem, więc według tego, co mówicie, jest nadal ważna. Jednak już na H4, że o niższych interwałach nie wspomnę, przebita jest ciałem świecy H4. Co z jej ważnością?
Ja też czekam jeszcze na te 15 pipekklonmarcin pisze:Coraz bliżej do TP
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale tutaj sprawa wydaje się banalnie prosta. Jeśli wyznaczasz ZL na D1 to wszelkie decyzje podejmujesz w oparciu o D1 i kropka. Niższe TFy możesz wykorzystać na wyszukanie idealnego miejsca, zgodnie z analizą z wyższego TF. Na H4 mogą się różne rzeczy dziać, ale to zauważ że jedna świeca dzienna jest równa sześciu czterogodzinnym. Zawsze schodząc niżej z okresem, trzeba patrzyć na to co jest na wyższym.Wirus pisze:Chodzi mi o sytuację, gdy świece są już zamknięte. Jak na obrazkach.
ZL wyznaczona na D1 nie została przebita przez ciało D1, ale została przebita przez ciało H4, nawet 3 razy (fuj!). Świece pozamykały się i poszły dalej, swoją drogą. Istnieje prawdopodobieństwo, że kiedyś wrócą w te okolicę. Czy zatem należy trzymać tę D1 i spodziewać się po niej jakiejś reakcji, gdy cena będzie w pobliżu?