Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Podejrzewam że po to żeby ludzie nie mieli koszmarów po nocach :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Siema!
Kangur mógł lecieć dalej ale - jak wiadomo - mogło w każdej chwili skończyć się znowu BE, więc skończone dziś rano z ręki.
Dodatkowo wskoczyłem w L na edku.
Oto wyniki (plus wczorajsze wejście na AU z SL - dziady wystopowały mnie w bardzo bezczelny sposób, jednak odwdzięczyłem się im z nawiązką 8) )

Obrazek
hosting images
Obrazek
photo hosting

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jeszcze odnośnie dzisiejszej sytuacji na eu:

Obrazek
img upload

szulczas pisze:czemu zasloniles "month" i "quarter" ?? Nie zebym sie czepial tylko tak z ciekawosci Wink
Mniej więcej z tego powodu:
Darkey pisze:Podejrzewam że po to żeby ludzie nie mieli koszmarów po nocach Very Happy
:D
A tak na serio - po prostu tak zdecydowałem - ale to żadna tajemnica - jak do tej pory w sierpniu wynik to:

+679p = +70,59%

W tym tygodniu łącznie 20 wejść w tym 13 na plus i 7 na minus - czyli skuteczność wynosi 65% - jak można zauważyć - jest to mniejsza ilość zagrań i niższa skuteczność niż w ubiegłym tygodniu.

Mam nadzieję, że ręczne sterowanie pozycją znacznie zwiększy profit - tak przynajmniej wynika z moich analiz.

sp2ews pisze:Siema!
I bardzo fajnie - ważne, żeby grać metodą, którą się w pełni rozumie - wtedy zostaje tylko spokojne czekanie aż dany sygnał się pojawi - wraz ze wszystkimi oznakami - i wejście.

Pozdrawiam
8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Marcin, odpiszesz mi na PW (dla ciekawskich PW dotyczy wskaźnika... nie chciałem mieszać w wątku dlatego wybrałem tą metodę kontaktu) Wiesz może czy istnieje ten wskaźnik Z-S tylko na 5 cyfrowego broka? Dzięki i pipsów życzę :)

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

klonmarcin pisze:I bardzo fajnie - ważne, żeby grać metodą, którą się w pełni rozumie - wtedy zostaje tylko spokojne czekanie aż dany sygnał się pojawi - wraz ze wszystkimi oznakami - i wejście.

Pozdrawiam
Tak między Bogiem a prawdą - graliśmy cały czas bardzo podobnie. W dzienniku "Byle z trendem by Ink." wraz z resztą chłopaków gramy prawie to samo - jedziemy z trendem. Grunt to poskładać wyższe i niższe TFy razem. Twoja metoda jest jednak bogatsza o ZL i SR właśnie, co bardzo poprawia skuteczność, wyraźniej pokazuje bowiem miejsca graniczne, potencjalne punkty zwrotne, czego bardzo mi brakowało.
Do tego owo "muszenie" ;) dojścia do tych miejsc - to wszystko razem jest naprawdę bardzo skuteczne i nie dziwię się, że mając to wszystko opanowane, robisz takie wyniki.
Gratulacje i powodzenia dalej! :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

gutek04 pisze:Marcin, odpiszesz mi na PW (dla ciekawskich PW dotyczy wskaźnika... nie chciałem mieszać w wątku dlatego wybrałem tą metodę kontaktu) Wiesz może czy istnieje ten wskaźnik Z-S tylko na 5 cyfrowego broka? Dzięki i pipsów życzę Smile
Proszę bardzo:

FFcalheadlines

http://www.sendspace.com/file/pluiym

:wink:

Co do tego z-s - niestety nie wiem czy taki istnieje dla 5 cyfrowego kwotowania :wink:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Darkey pisze:http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 775#488775
Wirus pisze:Wyrzuć też te niebieskie niewiadomocokropki, bo przeszkadzają.
Wirus, Wirus każesz ludziom wyrzucać a sam nie wiesz co to jest. Te "beznadziejne prostokąciki" to taki wskaźnik z NLA :) w wątku NLA na pierwszej stronie chyba go masz.
Heh, nie spodziewałem się, że ktoś mnie czyta z taką uwagą, w dodatku zapamiętuje ;)
No, chyba normalne, że jak nie wiem co, to wyrzucam, nie? :->

klonmarcin
Dzięki za info. Widzę, że właśnie w tym wątku jest początek Twoich sukcesów ;)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Wirus pisze:No, chyba normalne, że jak nie wiem co, to wyrzucam, nie?
Normalne, tylko taki myk że skoro Ty czegoś nie wiesz nie znaczy że ktoś inny tego nie wie :) Mogłeś tak kogoś z dobrej drogi strącić :) A zapamiętałem bo pofatygowałem się PW wysłać, żeby Ciebie nie słuchał bo ja i mk89 zaczynamy a ty możesz mieć to w oku i nie zwracasz na to uwagi a my się dopiero musimy uczyć i ten wskaźnik pomaga :).
Ja tak mam że jak czegoś nie znam to lubię to poznać dlatego przewaliłem już sporo różnych systemów :D Nie odrzucając żadnego do momentu poznania lepszego. Nawet jeśli mam dobry to sprawdzam inne :) Wolę przepraszać niż prosić o pozwolenie :) głupio było by przeoczyć coś dobrego, lepiej jest się sparzyć, niż nie wykorzystać okazji :)
Całe szczęście że skończyły się te do testowania ciekawsze :) się dogłębnie na perełkach skupię :D
ok koniec i sorki za oft.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Darkey

Dzięki za wyjaśnienie i zwrócenie uwagi na ważne rzeczy. Postaram się bardziej uważać i nie pisać pochopnie ;) Ponieważ też lubię poznawać nowe, zapoznam się z tym wskaźnikiem i całym systemem (?) TRO. Rozumiem, że wszystko znajdę w wątku Never Lose Again by DRAGON33?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8703

Myślę, że teraz jest dobry czas, żeby się pobawić, bo ten marazm na rynku powoduje, że odechciewa mi się włączać platformę ;)
W ramach takiej zabawy otworzyłem sobie tuż przed zamknięciem rynku buy na AUD/JPY. Konto demo, w AM - akurat mają swap dodatni, więc chcę zobaczyć czy da się jakieś $ wypasać, niezależnie od pipsów ;)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No pain - No gain

ODPOWIEDZ