upload pictures
No i właśnie o to chodziło, dzięki. Niby banalnie proste, ale jednak wątpliwości czasem się pojawiająFreddie pisze:Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale tutaj sprawa wydaje się banalnie prosta. Jeśli wyznaczasz ZL na D1 to wszelkie decyzje podejmujesz w oparciu o D1 i kropka.
Ja obserwuje 0474 na D1 i tam poszukam S - au wygląda mocno na spadek - nawet lepiej niż eu.radoslav47 pisze:ktoś obserwuje ? kilka ładnych zl-ek, raz mnie wyrzucili ale postaram się jeszcze raz wchodzić
Wydaje mi się, że chodziło o test linii ZL na H1DonForex:-) pisze:Marcin, czy mógłbyś wyjaśnić czemu dołożyłeś jeszcze pozycję, którą zaznaczyłem kółkiem?
Próbuję analizować Twoje wejścia pod względem Twoich ostatnich uwag co do ruchu ceny i jej zachowania, szczególnie na poczatku i końcu H1 itd. Wydaje mi się, że rozumiem poprzedzające wejścia, czyli koniec korekty, "przetarcie szlaku" (przynajmniej tak mi to wygląda)
Gdyby te wejście w kółku było na zamknięcu M15 to nie miałbym pytań, zrobił się ładny pin bar i dokładam ale czemu dołożyłeś gdy cena była na samym szczycie?
Też bym miał lekki stres, ale zauważ jakie wicki się porobiły po tym momo i pomimo utworzenia wzrostowego momo na H1, to "w grze" była aktualna spadkowa ZLka z H4.No i jeszcze jedno... po Twoich wporannych wejściach, które zaliczyły SL zrobiła się ładna ZL na H1... nie bałeś się, że cena wróci do niej i znowu UP?
No tak, wiem, że jest tam ZL z H4... ale na tym wejściu jest "widoczna" pewność Marcina (bo wydaje mi się, że większość wolałaby wejść na zamknięcu tej m15, czyli po uformułowaniu się pina), że znowu odbije od tej ZL z h4 bo wcześniej również odbili od niej... i to mnie ciekawi bardzoFreddie pisze:Wydaje mi się, że chodziło o test linii ZL na H1
Na załączniku zaznaczyłem moment wejścia w tą pozycję o którą pytasz, z tym że na H1. Przynajmniej tak ja to widzę.