Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Freddie pisze:Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale tutaj sprawa wydaje się banalnie prosta. Jeśli wyznaczasz ZL na D1 to wszelkie decyzje podejmujesz w oparciu o D1 i kropka.
No i właśnie o to chodziło, dzięki. Niby banalnie proste, ale jednak wątpliwości czasem się pojawiają :wink:

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

ktoś obserwuje ? kilka ładnych zl-ek, raz mnie wyrzucili ale postaram się jeszcze raz wchodzić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

radoslav47 pisze:ktoś obserwuje ? kilka ładnych zl-ek, raz mnie wyrzucili ale postaram się jeszcze raz wchodzić
Ja obserwuje 0474 na D1 i tam poszukam S - au wygląda mocno na spadek - nawet lepiej niż eu.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Ciekawie wygląda też bestia:

Obrazek
upload picture

Ale nie przewiduję tam wejścia.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

klonmarcin, ciekawy masz ten symulator co do EurUsd :wink:
Sky is the limit

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Marcin, czy mógłbyś wyjaśnić czemu dołożyłeś jeszcze pozycję, którą zaznaczyłem kółkiem?
Próbuję analizować Twoje wejścia pod względem Twoich ostatnich uwag co do ruchu ceny i jej zachowania, szczególnie na poczatku i końcu H1 itd. Wydaje mi się, że rozumiem poprzedzające wejścia, czyli koniec korekty, "przetarcie szlaku" (przynajmniej tak mi to wygląda :) )
Gdyby te wejście w kółku było na zamknięcu M15 to nie miałbym pytań, zrobił się ładny pin bar i dokładam ale czemu dołożyłeś gdy cena była na samym szczycie :) ?

No i jeszcze jedno... po Twoich wporannych wejściach, które zaliczyły SL zrobiła się ładna ZL na H1... nie bałeś się, że cena wróci do niej i znowu UP?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

DonForex:-) pisze:Marcin, czy mógłbyś wyjaśnić czemu dołożyłeś jeszcze pozycję, którą zaznaczyłem kółkiem?
Próbuję analizować Twoje wejścia pod względem Twoich ostatnich uwag co do ruchu ceny i jej zachowania, szczególnie na poczatku i końcu H1 itd. Wydaje mi się, że rozumiem poprzedzające wejścia, czyli koniec korekty, "przetarcie szlaku" (przynajmniej tak mi to wygląda :) )
Gdyby te wejście w kółku było na zamknięcu M15 to nie miałbym pytań, zrobił się ładny pin bar i dokładam ale czemu dołożyłeś gdy cena była na samym szczycie :) ?
Wydaje mi się, że chodziło o test linii ZL na H1
Na załączniku zaznaczyłem moment wejścia w tą pozycję o którą pytasz, z tym że na H1. Przynajmniej tak ja to widzę.
No i jeszcze jedno... po Twoich wporannych wejściach, które zaliczyły SL zrobiła się ładna ZL na H1... nie bałeś się, że cena wróci do niej i znowu UP?
Też bym miał lekki stres, ale zauważ jakie wicki się porobiły po tym momo i pomimo utworzenia wzrostowego momo na H1, to "w grze" była aktualna spadkowa ZLka z H4.
Dobrze to interpretuję?

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Freddie pisze:Wydaje mi się, że chodziło o test linii ZL na H1
Na załączniku zaznaczyłem moment wejścia w tą pozycję o którą pytasz, z tym że na H1. Przynajmniej tak ja to widzę.
No tak, wiem, że jest tam ZL z H4... ale na tym wejściu jest "widoczna" pewność Marcina (bo wydaje mi się, że większość wolałaby wejść na zamknięcu tej m15, czyli po uformułowaniu się pina), że znowu odbije od tej ZL z h4 bo wcześniej również odbili od niej... i to mnie ciekawi bardzo :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

DonForex:-) pisze: No tak, wiem, że jest tam ZL z H4... ale na tym wejściu jest "widoczna"
Na screenie, który wrzuciłeś, miałeś zaznaczoną ZL z H4. Ja na swoim zaznaczyłem ZL H1 ;)
Poza tym na następnej godzinowej świecy po wzrostowym momo, zrobiło się FBO.

ODPOWIEDZ