DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie skryptu zamykającego otwarte pozycje. Na rachunku demo WBK nie działa a ten sam skrypt na rachunku real u innego MM działa bez problemu (dwa oddzielnie zainstalowane MT4). Czy trzeba przestawić coś w ustawieniach?Próbowałem różnych możliwości i nie wychodzi mi to-proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

odpowiedź dla mario80r

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

mario80r pisze:Witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie skryptu zamykającego otwarte pozycje. Na rachunku demo WBK nie działa a ten sam skrypt na rachunku real u innego MM działa bez problemu (dwa oddzielnie zainstalowane MT4). Czy trzeba przestawić coś w ustawieniach?Próbowałem różnych możliwości i nie wychodzi mi to-proszę o pomoc.

Prawdopodobnie problem związany jest z tym, że są to dwie osobne instalacje MT4. Być może w naszej wersji (Inwestor online FX) wyłączona jest odpowiednia opcja. Proszę o sprawdzenie (i w razie potrzeby zmianę) opcji "Włącz strategie (bez własnych skryptów i wskaźników)" oraz "Umożliwiaj handel" w opcji Narzędzia >> Opcje >> [zakładka] Strategie. Wspomniane dwie opcje powinny być zaznaczone - domyślnie nie są.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

chudy8827
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chudy8827 »

Witam kiedy bedą dostępne kontrakty cfd na indeksy?

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

chudy8827 pisze:Witam kiedy bedą dostępne kontrakty cfd na indeksy?
Witam,

pisaliśmy już o tym wcześniej http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=120.
Temat jest cały czas aktualny.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Otworzyłem rachunek i przed rozpoczęciem handlu na real zrobiłem "na wszelki wypadek" jedną transakcję na demo.

2012.07.31 ustawiłem buy stop na GBPUSD po 1.57777 i 2012.08.12 pozycja weszła po 1.57786 czyli w sposób bardzo zadawalający tylko, że ceny na wykresie tam nie było.
Maksimum bara M1 z godziny wejścia tj. 2012.08.21 g,08:18 jest 1.57277 czyli 50 pipsów poniżej ceny zlecenia buy stop.

Dlaczego zlecenie się zrealizowało? Czy konto real działa podobnie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Witam,

Mamy procedurę, iż dla bezpieczeństwa realnych kont wprowadzamy niektóre zmiany poprzez środowisko testowe oraz demo. W godzinach małego natężenia podmienialiśmy wersję programu tłumaczącego język MT4 na technologie Integrala co mogło spowodować realizację owego zlecenia, po niekorzystnej cenie. Widzę, iż kolejne transakcje wróciły do właściwych cen a ta była powyżej ceny. Na serwerach realnych wszelkie zmiany wprowadzane są poza godzinami handlu, przez co sytuacje takie nie powinny mieć miejsca.

Za utrudnienia przepraszamy,

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

InvestoronlineFX pisze:Witam,

Mamy procedurę, iż dla bezpieczeństwa realnych kont wprowadzamy niektóre zmiany poprzez środowisko testowe oraz demo. W godzinach małego natężenia podmienialiśmy wersję programu tłumaczącego język MT4 na technologie Integrala co mogło spowodować realizację owego zlecenia, po niekorzystnej cenie. Widzę, iż kolejne transakcje wróciły do właściwych cen a ta była powyżej ceny. Na serwerach realnych wszelkie zmiany wprowadzane są poza godzinami handlu, przez co sytuacje takie nie powinny mieć miejsca.

Za utrudnienia przepraszamy,

Pozdrawiam,
Przyjąłem oczywiście powyższe wyjaśnienie do wiadomości ale ponownie "na wszelki wypadek" przed handlem realnym zrobiłem jeszcze jedną transakcję na demo.

2012.08.27 ustawiłem sell stop na AUDUSD i sytuacja się powtórzyła. Jak na załączonym wykresie widać.

Coś jest nie tak z moją instalacją? Jak to rozwiązać?

i3odzio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: i3odzio »

Chyba na demo testują jakiegoś bota bo taka cena poza wykresem to jawne oszustwo. Podejrzewam, że jakbyś miał tak na realu to reklamacja byłaby uznana z miejsca...

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

i3odzio pisze:Chyba na demo testują jakiegoś bota bo taka cena poza wykresem to jawne oszustwo. Podejrzewam, że jakbyś miał tak na realu to reklamacja byłaby uznana z miejsca...

Dema raz na jakiś czas tak mają, bez względu na brokera. Na realu się z tym nie spotkałem.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

patrosFX pisze:
i3odzio pisze:Chyba na demo testują jakiegoś bota bo taka cena poza wykresem to jawne oszustwo. Podejrzewam, że jakbyś miał tak na realu to reklamacja byłaby uznana z miejsca...

Dema raz na jakiś czas tak mają, bez względu na brokera. Na realu się z tym nie spotkałem.
Ale, żeby trzeci raz pod rząd...

Cytat z dzisiejszego maila od Domu Maklerskiego:
"Korzystając z wersji DEMO pamiętaj, że w 100% odzwierciedla ona wersję REAL. W obu wersjach masz dokładnie te same ceny oraz te same możliwości i parametry handlu."
I tego właśnie zacząłem się obawiać :?

ODPOWIEDZ