DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Wirus pisze: Wybacz, InvestorzeonlineFX, ale to bełkot, a mnie chodzi o konkretną odpowiedź. Protokół FIX interesuje mniej więcej tak, jak kurs drachmy w marcu 1954 ;)
Cała usługa działa w oparciu o zestawienie dwóch technologii Integral oraz MT4 i rzeczywiście w piątek zdarzyła się awaria polegająca na tym co zostało przeze mnie opisane. Myślę, iż nie jest to miejsce na szczegółowe wyjaśnianie co, jak i dlaczego? wymagałoby to znajomości budowy wszystkich komponentów usługi od strony informatycznej. Zdiagnozowaliśmy problem i usuneliśmy go, ciągle prowadzimy monitoring usługi.

Aplikacja i jej procesy wewnętrzne nie mają nic wspólnego z usługą ECN jaką oferujemy.

Z tego tytułu, iż jesteśmy Domem Maklerskim prowadzimy ewidencje danych (dane zapisują się do pliku) jakie prezentujemy klientom, na wypadek gdyby ktoś kiedyś zapytał, jaki prezentowaliśmy kurs drachmy w 1954r.
Proces ten wpłynął na powstałe opóźnienie.

Pozdrawiam
AK.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 18:37 przez InvestoronlineFX, łącznie zmieniany 1 raz.
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Stforex pisze:Mnie bardziej interesuje, czy to był jednorazowy incydent i czy Państwo z DM podjęli kroki w celu wyeliminowania takich sytuacji w przyszłości
Co by nie odpowiedzieli, ustaw na wszelki wypadek jakiegoś robota w stylu HFT ;)

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Esco pisze: W jakiej relacji prawnej znajduje się DM wobec banku matki?
Numery KRS wskazują ze jest to osobna spółka.
Jesteśmy spółką zależną w 100% od Banku. Bank jest całościowym właścicielem Domu Maklerskiego.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

InvestoronlineFX pisze:Norman napisał:
A ja mam pytanko odnosnie minimalnego czasu wygasniecia zlecenia jaki mozna ustawic w oczekujacych , dlaczego jest on tak dlugi , krucej niz 70 minut sie nie da , w czym problem aby wygasalo jesli bede mial taka potrzebe po minucie

Jest to minimalny czas ustawiony odgórnie przez producentów oprogramowania MT4. Parametr ten z naszej strony nie jest modyfikowalny.

Troche ta odpowiedz mnie nie zadowala , konkurencja ma na 10 minut , ustawienia odgorne to jedno a klijenta potrzeby to drugie

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

InvestoronlineFX pisze:Myślę, iż nie jest to miejsce na szczegółowe wyjaśnianie co, jak i dlaczego?
No to znów w punktach, żeby było łatwiej zrozumieć, bo widzę, że masz z tym pewien problem ;)

1. Myślę, że to miejsce jest bardzo dobre na wyjaśnianie działań podmiotu oferującego dostęp do foreksu, ponieważ jest to forum (czyli miejsce, gdzie zagląda mnóstwo ludzi, także potencjalnych klientów) o foreksie (czyli o tym, co u Was nawaliło).
wymagałoby to znajomości budowy wszystkich komponentów usługi od strony informatycznej.
2. Nie żądam technikaliów, ale odpowiedzi na trzy proste pytania. Nie będę ich powtarzał, wystarczy cofnąć się o stronę. Jeśli Twoja wiedza jest niewystarczająca, żeby odpowiedzieć, to spytaj, proszę, kogoś, kto wie lepiej i napisz nam, co odpowiedział.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Norman pisze:A ja mam pytanko odnosnie minimalnego czasu wygasniecia zlecenia jaki mozna ustawic w oczekujacych , dlaczego jest on tak dlugi , krucej niz 70 minut sie nie da , w czym problem aby wygasalo jesli bede mial taka potrzebe po minucie
Norman weź sobie jakiś skrypt do oczekujących dodaj TimeCurrent() + liczba sekund i zejdziesz do 11 minut.

przykład:

Kod: Zaznacz cały

ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELLSTOP,Lots,Bid-2000*point,0,0,0,"",magic,TimeCurrent()+660,Red);
dalej wszystko możesz sobie rozbudować że z poziomu ustawień skryptu bedziesz mógł wpisywać żądane wartości.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Wirus pisze:2. Czy opóźnienie, które wystąpiło, oznaczało że można było podglądać kurs u innego brokera i na tej podstawie otwierać transakcje w BZWBK ze 100% trafnością?]
W tym poście forestooo napisał, że podczas wystąpienia problemu transakcje były zawierane po cenie rynkowej, tylko wyświetlane z opóźnieniem.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ja bardzo chciałem zawrzeć umowę z DM BZWBK. W tym celu, 1 sierpnia, wykonałem wszystkie polecenia ze strony DM. 2 sierpnia otrzymałem zwrot przelewu weryfikującego moje dane - znaczy, że dotarło. Mało tego, ktoś lub coś (automat) musiał wykonać operację związaną z tym przelewem. Dziś (po tygodniu) status wniosku - wysłano dokumenty. Powiem szczerze, entuzjazm zdążył mi już nieco ulecieć :lol:

Poza tym mam duże oczekiwania. Zobaczymy. Będę pisał na bieżąco. Szkoda, że Państwo z DM nie obiecują, że będę bogaty, jak Ci z... nieważne... widać nie jest mi pisane bogactwo ;)

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Stforex - proszę przesłac nam swoje dane na dm.forex@bzwbk.pl to zobaczymy jaki jest status sprawy. Po weryfikacji dokumenty zostały wysłane do Pana do podpisu i powinien Pan je już otrzymać.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dziękuję za zainteresowanie i odzew.

Status zmienił się dopiero wczoraj wieczorem lub dziś rano, więc mają prawo być jeszcze w drodze. Jakby do jutra nie dotarły będę pisał maile :).

Pozdrawiam serdecznie :)

Dodano po 23 godzinach 27 minutach:

Mam informację, że dotarła przesyłka. W weekend będę się zagłębiał w lekturze :).

Pozdrawiam! 8)

ODPOWIEDZ