DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

A ja mam pytanko odnosnie minimalnego czasu wygasniecia zlecenia jaki mozna ustawic w oczekujacych , dlaczego jest on tak dlugi , krucej niz 70 minut sie nie da , w czym problem aby wygasalo jesli bede mial taka potrzebe po minucie

dexter
Gaduła
Gaduła

Opóżnienie

Nieprzeczytany post autor: dexter »

Opóźnienie to znaczy że notowania rzeczywiste są opóźnione przynajmniej o 2godz. aby brok mógł nas golić

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

InvestoronlineFX pisze:Witam,

Tuż po 15:30 czasu polskiego nastąpiła awaria prezentowanych kwotowań - były one opóźnione w stosunku do realnego rynku. Awaria została usunięta. Diagnozujemy przyczynę problemu.

Najmocniej przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam,
Chętnie poczytałbym coś więcej.

Jak długo może trwać weryfikacja danych osobowych u Pańśtwa? Zwrot przelewu weryfikującego otrzymałem już kilka dni temu, a w systemie wciąż mam status "zarejestrowano wniosek".

Czyżby przerosła Was popularność? ;)

i3odzio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: i3odzio »

Stforex Ja myślę że przerósł ich projekt pod względem organizacyjnym... Dwa przykłady:
1. Poszedłem do oddziału otworzyć rachunek (miasto powyżej 500 tys mieszkańców) i pracownicy nie potrafili tego zrobić przez 10 dni. Potrzebne były 3 wizyty w oddziale.
2. Zadzwoniłem na infolinię aby zapytać o tabelę punktów swapowych i pan odpowiedział mi, że takowej nie ma. No ale jednak znalazłem na stronie.

Ciekawe co będzie jak faktycznie popularność urośnie (jeżeli urośnie)...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mam jeszcze takie pytania formalne:

- Czy istnieje jakiś związek pomiędzy DM BZWBK, a bankiem BZWBK?
- Czy depozyty są przechowywane w banku i objęte gwarancjami BFG?

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Wirus pisze: Jak notowania mogą być opóźnione? Brak notowań, luka - rozumiem, ale przesunięcie w czasie?
Witam,

Notowania i egzekucja zleceń idą dwoma osobnymi "kanałami" podobnie jak na polskiej giełdzie. Na rynkach Forex wykorzystywanay jest protokół FIX i on jest podobnie zbudowany - dwukanałowo. Awaria nastapiła podczas nadzywczajnej aktywności rynku na poziomie buforowania danych do pamięci operacyjnej aplikacji.

Pozdrawiam,

Dodano po 1 minutach:
Norman pisze:A ja mam pytanko odnosnie minimalnego czasu wygasniecia zlecenia jaki mozna ustawic w oczekujacych , dlaczego jest on tak dlugi , krucej niz 70 minut sie nie da , w czym problem aby wygasalo jesli bede mial taka potrzebe po minucie
Jest to minimalny czas ustawiony odgórnie przez producentów oprogramowania MT4. Parametr ten z naszej strony nie jest modyfikowalny.

Dodano po 1 godzinach 6 minutach:
Stforex pisze:Mam jeszcze takie pytania formalne:

- Czy istnieje jakiś związek pomiędzy DM BZWBK, a bankiem BZWBK?
- Czy depozyty są przechowywane w banku i objęte gwarancjami BFG?
- związków Domu Maklerskiego i Banku BZWBK jest wiele ale nie wiem co Pan konkretnie miał na myśli? Domyślam się, iż chodziło Panu o usługę Forex, o której tu rozmawiamy. Całą usługę stworzyliśmy w Domu Maklerskim i jest ona prowadzona przez nasz zespół. Bank pomógł nam w kilku kwestiach formalnych.

- Depozyty przechowywane są na rachunkach Domu Maklerskiego w Banku BZWBK i obejmują je system rekompensat stworzony przez KDPW
do 3000 Euro gwarancja 100%.
maksymalna gwarancja to do 22000 Euro w wysokości 90%.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 06 sie 2012, 18:35 przez InvestoronlineFX, łącznie zmieniany 2 razy.
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

InvestoronlineFX pisze:
Wirus pisze: Jak notowania mogą być opóźnione? Brak notowań, luka - rozumiem, ale przesunięcie w czasie?
Notowania i egzekucja zleceń idą dwoma osobnymi "kanałami" podobnie jak na polskiej giełdzie. Na rynkach Forex wykorzystywanay jest protokół FIX i on jest podobnie zbudowany - dwukanałowo. Awaria nastapiła podczas nadzywczajnej aktywności rynku na poziomie buforowania danych do pamięci operacyjnej aplikacji.
Wybacz, InvestorzeonlineFX, ale to bełkot, a mnie chodzi o konkretną odpowiedź. Protokół FIX interesuje mniej więcej tak, jak kurs drachmy w marcu 1954 ;) Może powtórzę pytanie, a właściwie rozbiję je na trzy:

1. Jak duże było opóźnienie w przesyłaniu danych?

2. Czy opóźnienie, które wystąpiło, oznaczało że można było podglądać kurs u innego brokera i na tej podstawie otwierać transakcje w BZWBK ze 100% trafnością?

3. Jak takie opóźnienie, a przede wszystkim buforowanie ma się do modelu ECN, w którym podobno zlecenia przychodzą wprost z rynku (od dostarczyciela płynności), bez ingerencji brokera?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mnie bardziej interesuje, czy to był jednorazowy incydent i czy Państwo z DM podjęli kroki w celu wyeliminowania takich sytuacji w przyszłości.

Wiadomo, początki nigdy nie są łatwe, każdemu może zdarzyć się wpadka. Grunt to wyciągnąć naukę i pracować nad jakością.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

InvestoronlineFX pisze:- związków Domu Maklerskiego i Banku BZWBK jest wiele ale nie wiem o co Pan konkretnie miał na myśli?
W jakiej relacji prawnej znajduje się DM wobec banku matki?
Numery KRS wskazują ze jest to osobna spółka.

Posługujecie się marką banku a tymczasem nie znalazłem jasno określonej relacji BANK<>DM. Przyznaje ze wiele nie szukałem jednak taka informacja nie powinna być "ukrywana".

Edit:

http://www.krs-online.com.pl/bank-zacho ... -7671.html

http://www.krs-online.com.pl/dom-makler ... -5414.html

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W jakiej relacji prawnej znajduje się DM wobec banku matki?
Numery KRS wskazują ze jest to osobna spółka.
Z tego co mi wiadomo to wszystkie polskie DM (także zajmujące się tylko GPW) są osobnymi podmiotami choć należą do banków 'matek' (inny KRS, inny adres siedziby). Dzieli się te dwie działalności między osobne podmioty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ