XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
krispol2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krispol2 »

grandepaco pisze:No poszło. Często tak bywa??
Ostatnio nawet nie,średnio raz na 4-5 dni
Kto nie pije,ten kabluje.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
grandepaco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grandepaco »

Przed chwilą spread na USD/JPY zwiększyli do 12 pips a po chwili wrócił do 3pips. Czy tez to zdażyło sie u was?

Awatar użytkownika
krispol2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krispol2 »

Gerdziu pisze:A to niespodzianka:

Microsoft ogłosił w piątek ofertę przejęcia Yahoo!, jednego z największych na świecie portali internetowych. Daje 31 USD za każdą jego akcję.
Aktualny kurs ok. 19$
Kto nie pije,ten kabluje.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Nievinny pisze:Też dzwoniłem ale dodzwonić się nie mogłem
Moze sobie szef walnal szybki numerek z sekretarka

a jak jeszcze na serwerze, to wszystko jasne
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

xtb wprwadza zapytanie na gbp/jpy juz sobie nie pogram

a mi mowli o problemie . to my jestesmy ich problemem

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

majek pisze:ja już nic więcej dopisywać nie muszę , tylko to (chyba już było na forum)

http://www.bankier.pl/forum/temat_re-pr ... 22007.html

i jeszcze jacyś są chętni na " nie bój się stracić więcej" ? bo chyba taki powinni mieć slogan reklamowy ;) [przynajmniej sprawdziłby się w realiach.
no no ciekawy artykul.... ale zastanawia mnie udzial w tej firmie p. Leszka Konopki - prezesa polskiego oddzialu jednej z swiatowych firm brokerskich (broker ubezpieczeniowy a nie walutowy)... co taki czlowiek robi w tym bagienku...

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

takie numery beda sie zdarzac coraz czesciej. wylaczanie serwerow a z jakich to niby powodow? za duzo ludzi traci i chca ich uchronic przed strata?

gowno nie biuro jesli co pare chwil sa zwisy jakies wylaczania. dodatkowo rozszerzane spready , ale to u kazdych poza tym oczekujace TP I SL daleko od ceny.

tak jak jeden juz powiedzial na GBPJPY juz zapytanie.

niedlugo calkiem ja wylacza i kaza dzwonic na deal desk i realizowac pozycje.

szkoda ze real nie chodzi tak jak demo, a reklamowali ze to wlasnie real jest bardziej plynny.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

A ja tak z nudów reaktywowałem konto u nich. :D Jak słyszę te coraz gorsze opinie o tym brokerze, to mnie .... zalewa. Od poniedziałku włączam platformę na cały miesiąc (non stop). W drugim oknie otworzę okno kwotowań jakiegoś wiarygodnego brokera, a wszystko będę rejestrował. W przyszłym miesiącu wszelkie nieprawidłowości zgłoszę do Komisji Nadzoru Finansowego. Jeśli ktoś chce się przyłączyć to zapraszam.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

wiesz moze nie tyle chodzi o notowania bo oni akurat maja w miare dobre, choc tez nie jestem pewny bo nie porownywalem pips do pipsa sekunda po sekundzie, ale uwazam ze mniej wiecej cena u nich jest podobna jak u innych i dazy w tym samym kierunku.

wkurzajace natomiast jest to, ze zamykanie trwa czasami dosc dlugo.
po 2. otwarcie pozycji tez nastepuje dosc dlugo
po 3. jesli zamykasz pozycje SELL zyskowna to platforma czeka czeka czeka az cena choc troche pojdzie w gore i zamknie ci nawet ten glupi pips wyzej. Natomiast jesli pojdzie w dol to zamyka po cenie zamkniecia.

Denerwujace jest takze gdy chcesz otworzyc pozycje SELL i gdy pojdzie w dol podczas 'realizowania' to wywali ze cena zmienila wartosc 'chcesz po tej cenie S? " cos takiego, ale natomiast gdy pojdzie nie w tym kierunku to nie spyta o cene tylko otworzy w danym miejscu

no prosze ateraz namawiaja na wlasnej stronie do uaktywniania 'akceptowalnego odchylenia od ceny' ktora ma na celu zwiekszenie spreadu a nie ulatwienie jakiejs tam transakcji.

to takich chwyt reklamowy 2pipsy na eurusd a potem i tak lupia 3a nawet wiecej pipsow tyle ze juz uzytkownik jest tego nieswiadomy.

to nie platforma dla skalperow, ktos juz mowil ze nawet dlugoterminowo wycinaja pozycje? ktos moze rozwinie tu ten watek

Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

ostatni tydzień u nich to była katastrofa pod względem realizacji zleceń, najlepsza była środa, kiedy na otwarcie S na eur/usd czekałem 40minut!!!! w końcu postawiłem zlecenie oczekujące i sie doczekałem o 21.04, bo wczesniejsze próby były nieudane jak próbowałem z ręki... źle jednak na tym nie wyszedłem :wink: ale bez jaj, kiedy człowiek ma pozycję odwrotną i się nie da nic zrobic...
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

ODPOWIEDZ