XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

gucio pisze:
Jekert pisze:
40i4 pisze:Unieważniają zyskowne, rozliczone transakcje?! To popularna praktyka czy odosobniony przypadek? Komu wycieli podobny numer?
Zrobili tak dwa razy na moim rachunku i "podziękowałem" im...
Na demo?
Nie, na rachunku real. Gdyby to było na demo, to machnąłbym ręką... W obu przypadkach powołali się na punkt, który mówi, iż mogą unieważnić transakcję, która doprowadza do "nie osiągnięcia zysku przez XTB" (cytuję z pamięci)...

Granie u nich to strata czasu i pieniędzy, zwłaszcza, że jest cała masa innych brokerów z MT4 z lepszą ofertą.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Jekert-jezeli tak jest w umowie no to powinienes sie z tym liczyc a jezeli nie no to do sadu z nimi.Nie wiem do konca jak to jest ale znam osobiscie jednego REKINA ktory ma konto w xtb i gra juz wiekszymi lotami wiec chyba on by sobie na to nie pozwolil. Facet jest troche niedostepny ale wyciagnelem od niego ze gra dlugoterminowo i nie ma zadnych problemow.
Wieczorem bede mial wiecej czasu to przeczytam jeszcze raz ten regulamin no bo jak tak ma byc to rzeczywiscie strata czasu i pieniedzy.
Jeszcze mi sie przypomnialo-moze zapyta ktos o ta sytuacje na szkoleniu,ciekawe jak to wytlumacza.

Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

Reasumując te ostatnie dywagacje, niech mi ktoś powie który MM jest zainteresowany żebyśmy zarabiali?
Ktoś chce mieć czyste sumienie to ma ECN-y
Broker wyłga się ze wszystkiego , najpierw na głupa, a jak ktoś docieka, to literą umowy sporządzoną przez siebie :)
Albo jak już nawet coś udziergasz powie Ci że jesteś skalperem, bliżej nie określonym, albo Twój system gry jest nie po drodze im itd. i po prostu delikatnie podziękują Ci za grę.
XTB - należy do tych MM-owców, którzy to wyłapują "zielone" muszki i je szybko wysysają. Muszek teraz będzie więcej bo zjechali spread'em i liczą na ludzką naiwność.

Pozdro
Forex Fun Trader

banki7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: banki7 »

No to ja się dołączam do tematu. Miałem rachunek real w XTB 3 lata wstecz. Współpraca z nimi polegała na dziwnym interpretowaniu zapisów Umowy oczywiście zawsze z korzyścią dla XTB :lol: . Kiedy pojawiały się dziwne ddddddłłługie świece po czym znikały zamykając moje pozycje na SL lub otwierały pozycje Entry i wracały generując mi starty dzwoniłem do nich że to nie ma sensu bo u trzech innych brokerów cena nie skoczyła aż tak ( takie same praktyki mam CMS) oni na to że to "rynek "kreuje" cenę a oni nie mają nic do tego :shock: . Byłem na dwóch szkoleniach XTB i tam kilkakrotnie namawiano mnie do "zwiększenia zaangażowania " bo " tak mała kwotą to nie ma sensu grać " ( miałem wtedy wpłacone 35000zł ! Czy to jest mało? W czasie rocznej współpracy z XTB zniknęło mi 4 pozycje długie trzymane po 2-4 tyg. gdzie już było po kilka tyś. zł po zniknięciu nie było nawet śladu w moim raporcie że otworzyłem coś takiego. Interwencja nie dawała żadnego skutku totalna cisza!!!!!!!!!!!!!!!! W dalszym ciągu uważam że granie w XTB pomimo gorącej kampanii reklamowej jest BŁĘDEM i lepiej iść ślepo do brokera zagranicznego to może nie spotka nas więcej "przygód" .
Pozdrawiam i polecam przemyślenie tej sprawy. Nie wszystko złoto co się świeci>

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

taki kawał mi przszedł na mysl.

-halo xtb??
-tak slucham
-czy jest kiepas
-niestety nie . w serwerowni ze sliwa bawia sie swiecami bo pani iza korki powyciagala

tak mozna mnozyc i mnozyc

ale jest na te mendy sposob zapisujcie sobie nowy raport po kazdej transakcji
JAK WAM SKASUJA POZYCJE TO JEST SZANSA NA REKLAMACJE

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

DLUGOTERMINOWO W XTB TO TEZ SCIEMA
zarabiasz wiecej jak 40 proc i koniec

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

Koniec czego bo mam otwarta pozycje ktora przyniosla mi zysk duzo wiekszy i nikt mi niczego nie skasowal,a historie rynku zapisuje.

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

tez zapisuje i co z tego jak historia jest w html :) :lol:

Awatar użytkownika
radoslawz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radoslawz »

będą się powtarzały, o to już się nie martw. To jest shit nie broker, inwestują w marketing i ssają ludzi z kasy, najczęściej nieświadomych. Jak ktoś zarabia to już jest na dealing desku.
:).........:);)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Dołożę od siebie. Oprogramowanie do opcji bardzo często wykłada się i wyrzuca błąd komunikacji 10061 - i nie można zamknąć pozycji. A cała aplikacja jest spieprzona. Nikt nei pomyślał o ergonomii projektując ją. I często się zawiesza.
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ