Czy w Day Tradingu przydatne sa "newsy"?

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.

Czy w Day Tradingu przydatne sa "newsy"?

TAK
97
59%
NIE
47
29%
NIE WIEM, nigdy nie próbowałem używać.
20
12%

Liczba głosów: 164

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Są fora, gdzie użytkownik wraz z rozwojem otrzymuje dodatkowe uprawnienia. Otwierają się przed nim kolejne działy i kolejne tematy. W ten sposób narybek nie mąci w tematach bardziej zaawansowanych, a doświadczeni forumowicze mogą spokojnie omijać działy z poziomów niższych wiedząc, że prawdopodobnie nie natkną się tam na wyzwania intelektualne.

Przyznawanie uprawnień wymagałoby jednak arbitralnych decyzji - a więc zawsze będzie ktoś pokrzywdzony - lub jednoznacznego kryterium - np. data rejestracji, co z kolei nie jest zbyt dobrym odbiciem wiedzy użytkownika.

Pozdrawiam
M.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Stforex pisze:data rejestracji, co z kolei nie jest zbyt dobrym odbiciem wiedzy użytkownika.
Bo sam sie późno zarejestrowałeś ? ;)
A tak na poważnie, kombinowanie z "uprawnieniami do działów", to moim zdaniem bardzo głupi pomysł, forum jest po to aby dzielić sie wiedzą i każdy nowy mogł coś od siebie dołożyć, a to że forum będzie miało "działy" odsieje narybek, gdzie mogą sie trafić naprawde zdolni ludzie ktorzy mogą mieć coś do powiedzenia czasami nawet wiecej niż stali bywalcy natomiast nie odsieje np mnie ktorego tak bardzo nie lubisz :)
Z tego co wiem Stforex chyba studiujesz bądz studiowałeś prawo, widze że już wpoili tobie zasadę izolacji od narybku jako dobre i bezpieczne rozwiązanie, ( patrz polski zawód prawnika ) ;)

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

Niektórzy odnaleźli swoją "misję" we wklejaniu newsów (ctrl + v). Taka misja prawdopodobnie robi piorunujące wrażenie na nowych użytkownikach tego forum, myślą pewnie sobie "WOW ten gość to jest prawdziwy trader". Co po niektórym to służyło/służy do lansowania się w wiadomych dla nich celach.

Ci którym takie niusy są potrzebne są w stanie sami do nich dotrzeć.

Zdecydowanie popieram słowa Mighty Baz:
Mighty Baz pisze:bezmyslne wklejanie info z serwisow brokerskich czy stron tematycznych bez komentarza opisujacego wplyw na ruch ceny w DT jest zb edne. Wyjatkiem sa dane o opcjach.

... wszechograniajacy spam plus nic nie wnoszace posty, tzn bez zadnej analizy, samo chciejstwo i prognozy z sufitu bez uzasadnienia. Bezwglednie kasowalbym takie "wrzutki" , bez zadnego tłumaczenia sie.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ankieta mówi sama za siebie.
Myślę że "problem" z głowy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

dexter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dexter »

Gracz który umie grać z wykresu to ma setki niusów w d....pie!
Na wykresie jest przyszłość zapisana .

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Wiadomości są przydatne , mi osobiście nie przeszkadza ze ktoś je wkleja do DT , bo często służą mi jako przypomnienie wiadomości wcześniej przeczytanych , na innych portalach. Zresztą jeśli ktoś spekulacje traktuje poważnie to ma swoje portale z których czerpie wszystkie istotne informacje,a te w DT może traktować właśnie jako przypomnienie.

A argument o nabijaniu sobie postów mnie bardzo rozbawil, myślałem ze na forum są ludzie dorośli , a nie dzieci.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, 17:59 przez Piotrek91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

sprawdzam czy mam jeszcze bana na pisanie :P
pozdrawiam
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Wynik ankiety oddaje w jakimś stopniu to, że wiekszość traci i większość potrzebuje newsów bo ludziom się wydaje, że im więcej przeczytają tym lepszymi traderami będą i lepiej wykonują swoją robotę. Łatwiej przeczytać tekst niż wykres. Nie wiem czy 20% newsów w ostatnim czasie była w ogóle przydatna- tłumaczyła rynek, jego zachowanie, przypominała o ważnych wydarzeniach, podawała opcję lub poziomy.
IMHO wynik tej ankiety to głosy tych którzy tracą, boją się ,żę przegapią jakąś hiperważną wiadomość, dzięki czemu załapią się na złoty strzał podwajający ich rachunek w godzinę czy dwie. Jakby nie widzieli, że kurs zapiep.... w jedną lub drugą stronę z prędkością Bolta.
Ciekawi mnie jak wyglądałaby ta ankieta gdyby mogli głosować tylko ci co zarabiają.
Pozdrawiam i pipsów życzę.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

dexter pisze:Gracz który umie grać z wykresu to ma setki niusów w d....pie!
Na wykresie jest przyszłość zapisana .
amen

ja tez wolę czytac wykres, niż jego interpretację w formie newsów po fakcie, ale nie przeszkadzaja mi. Lepsza neutralna atmosfera newsa jaką powodują, niż gimbusowe wpisy sprawdzajace trafnosc swoich decyzji i kłótnie w następstwie. :)

Awatar użytkownika
pelikan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pelikan »

Jak dla mnie w DT powinno lądować wszystko co ma wspólnego z trejdingiem
krótkoterminowym, czyli newsy jak najbardziej.
jak również analizy w oparciu o PA , średnie i inne różniaste narzędzia.
To jest dla mnie najciekawsze, ta różnorodność na gorąco, to skłania do przemyśleń , inspiruje.
To taka burza mózgów :D

Bo przecież i tak nikt odpowiedzialny nie trejduje
trzymając się sztywno sygnałów, sugestii wrzucanych przez kogoś z DT.
Do trejdingu potrzebny jest kompletny plan.

ODPOWIEDZ