Forum umożliwia używanie dowolnego tematu jako kanału RSS.
Jeśli powstanie potencjalnie wątek "DT News" można tak zrobić z tym że wtedy chciałbym żeby do każdego newsa była dodawana informacja o źródle dla wykluczenia potencjalnych konfliktów.
Esco tym odpowiedziałeś nam wszystkim jak dalej trzeba to zrobić
By_żyło_się_lepiej pisze: tylko te najistotniejsze dla zmienności ceny
W taki sposób można szacować jaki danego dnia może być ruch na rynku, czyli jakie ewentualnie profity mogą się pojawić. Oczywiście w dni bez danych i z jakimiś dniami wolnymi można trafić na coś wcześniej niezapowiedzianego, no ale tego się nie wie przed czasem.
Na dobrą sprawę newsy są przydatne. Nie wszystkie, ale wiele tak..
Nie czytam jednak wątku DT bo newsy są rzadko, a wypociny i kłótnie często.
Jestem za osobnym tematem albo kanałem RSS dla newsów.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Temat DT news to bardzo dobry pomysł.
A żeby zaoszczędzić sobie oskarżeń o nabijanie postów, na przykładzie pewnego forum komputerowego, chciałbym się zapytać, czy byłaby możliwość wyłączenia naliczania postów w takim konkretnym temacie?
Na tym forum komputerowym naliczanie postów jest wyłączone dla całego działu Offtopic i wszystkim użytkownikom to odpowiada
Odnośnie newsów to bardzo by mi się przydały newsy o towarach, zwłaszcza egzotycznych. Bo niemal niemożliwe jest znaleźć jakieś info nt. kakao lub kawy.
O wołowinie czy wieprzowinie nie wspominając.
Takie info może jest na Reutersie, ale to raczej spory koszt.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Generalnie myślę że należałoby się zapytać admina czy da się zrobić żeby wszystkie posty w czasówkach usuwały się userowi z licznika wraz ze zniknięciem tematu.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
bezmyslne wklejanie info z serwisow brokerskich czy stron tematycznych bez komentarza opisujacego wplyw na ruch ceny w DT jest zb edne. Wyjatkiem sa dane o opcjach.
Wczoraj przegladalem watek DT - jeden smutny wniosek: wszechograniajacy spam plus nic nie wnoszace posty, tzn bez zadnej analizy, samo chciejstwo i prognozy z sufitu bez uzasadnienia. Bezwglednie kasowalbym takie "wrzutki" , bez zadnego tłumaczenia sie.
Jesli nic sie nie zmieni to nazwijcie ten watek: DT dla początkujacych, wyrazny sygnal by tam nie zagladac.