Czy w Day Tradingu przydatne sa "newsy"?

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.

Czy w Day Tradingu przydatne sa "newsy"?

TAK
97
59%
NIE
47
29%
NIE WIEM, nigdy nie próbowałem używać.
20
12%

Liczba głosów: 164

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Ja korzystam z newsów, zwłaszcza z poziomów opcji, S/R, i innych. Z tym że do niedawna były one zapodawane w sposób umiarkowany, zwłaszcza na początku wątku i człowiek wiedział gdzie stoją opcje, gdzie S/R ,można było ocenić czy identycznie widzimy istotne poziomy i jaki jest sentyment jest wśród analityków.
Ostatnio coś się zmieniło, wątek jest "bombardowany" newsami niekoniecznie a'propo, obserwuje coś w rodzaju współzawodnictwa i zwykłego napierdalania się "wklejkami", często dublowanymi.
Newsy są potrzebne i przydatne ale umiarkowanie i trochę refleksji jak najbardziej!
...........................Pozdrawiam! (M)
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Nigdy nie czytałem działu DT. Na samym początku kilka tygodni trzeba spędzić w dziale dla początkujących. W międzyczasie poczytać dział o brokerach, żeby mieć jakieś rozeznanie którego wybrać. Później dział ogólny. Jak przeczytałem wszystko z tych działów i zacząłem pogrywać na realu to wtedy czytałem dział o strategiach, żeby układać swój plan działania. Jak jakiś plan ułożyłem to doszedłem do wniosku że ciężko jest trzymać się jego zasad i dużo można się nauczyć kiedy inni krytykują moje zasady czy wejścia. Wtedy dopiero po ładnych paru miesiącach zacząłem pisać posty na forum. Dział journali i założenie dziennika powinno być kolejnym krokiem. W tym czasie podglądanie innych dzienników i tego jak można grać inaczej, lepiej.
Skoro gram według swoich zasad co ciekawego mogę wyczytać w dziale DT? Że edek dzisiaj dojedzie do 1,24? Że teraz to już na pewno będzie spadać bo długo leciał do góry? Że ktoś jest załadowany eskami po sam korek? Pamiętam kiedyś jak ktoś opisywał w DT jak piramiduje swoje stratne pozycje bo teraz edek już na pewno odbije. Później już na forum go nie widziałem.
Jeśli chodzi o nabijanie postów, to bardziej patrzę na czas rejestracji użytkownika niż to czy ma 5 tysięcy postów. Choć to też nie jest żadnym wyznacznikiem. Trzeba czytać co ktoś pisze i bardzo łatwo można zorientować się czy warto tego kogoś słuchać.
Jeżeli ktoś chce opisać swoją prognozę to jest na to odpowiedni dział. Jeśli pochwalić się ile skosił pipsów to fajnie jak by założył journal, wtedy inni mogli by się od niego może czegoś nauczyć. To forum odwiedza naprawdę dużo wartościowych ludzi. Myślę że nawet przez nawiązanie z kimś kontaktu tutaj można się dużo więcej nauczyć niż z każdej książki czy szkolenia. Jestem wdzięczny że ludzie tutaj chcą dzielić się swoją wiedzą i pomagać tym którzy zaczynają. Trzeba to doceniać.
Z działem DT to ciężka sprawa, niektórzy pewnie tylko dla niego odwiedzają to forum. Jest to miejsce gdzie można sobie poczatować swobodnie. Czy można się z tego działu coś nauczyć, czy w czymś nam może pomóc? O tym powinni zadecydować użytkownicy forum. W ostateczności jeśli komuś ten dział nie odpowiada może go nie odwiedzać.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja nawet już zapomniałem ,że istnieje takie coś jak newsy :mrgreen: W wątek DT nie wchodzę też już od dawna. Tylko na początku czytałem kalendarze ekonomiczne ,ale szybko zaprzestałem. Nie było mi to potrzebne do szczęścia tak samo jak dziś nie jest. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Zgadzam się z przedmówcami, DT omijać z daleka, co do wiadomości patrzę pod kątem by nie otworzyć pozycji tuż przed czy w trakcie ( ale to muszą byc ważne dane) Wynika to z tego że mam bardzo wąski SL.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Odnosząc sie do wypowiedzi z wątku DT:
Mateusz Kystek pisze:wydaje mi sie ze to jest polska strona a walicie wszystko w obcych językach po co to komu.
Niestety nie znam strony po polsku podającej newsy tego typu co zagraniczne serwisy i bez dodatkowego opóźnienia\zniekształcenia związanego z tłumaczeniem. Zresztą badałem temat jakiś czas temu i zainteresowanie w PL jest raczej nikłe.

Z drugiej strony przynajmniej bez podstawowej znajomości ang. czułbym sie w dzisiejszym świecie jak bez jednej ręki. Jest to ogólnie przyjęty globalny język świata biznesu i nauki.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

i teraz wypowiedziało się parę osób które DT omijają z daleka .... i teraz na podstawie wypowiedzi tych osób padm niusy? moim zdaniem plotki, niusy sa potrzebne ... nie raz już była dyskusja ze niemiaszek wrzuca nie swoje, to sie kilka osób odezwało ze im sie przydają.
Zephyr pisze:
Esco pisze:Zagłosuje 100 osób 40 na tak 60 na nie przyjmiemy propozycje a później będziemy pacyfikować te 40 osób?
proste, tłum rządzi
gosciu dwa dni z niedzielą na forum, pierwsza jego wypowiedź w DT i odrazu szum, jeszcze na niemiaszka ....

jak idziesz do sklepu to kupujesz ta gazete którą chcesz, DT też nie trzeba czytać,

czuje nie smak jak ktoś nic nie wnosi do wątku a chce go zmieniać
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 09:07 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Są informatycy na forum, może warto pomyśleć o jakimś kanale RSS (czy jakoś tak ) co by z automatu wklejał na specjalny wątek takie dane? Może da się tak zrobić.
I wszyscy będą zadowoleni. Wilk syty i owca cała. Tylko czy da się tak zrobić ? Ja się na tym nie znam ale jeśli latamy w kosmos to coś takiego to chyba możliwe jest?
Face shoot the fuckers...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xkubas

Forum umożliwia używanie dowolnego tematu jako kanału RSS.
Jeśli powstanie potencjalnie wątek "DT News" można tak zrobić z tym że wtedy chciałbym żeby do każdego newsa była dodawana informacja o źródle dla wykluczenia potencjalnych konfliktów.

kingsize4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kingsize4 »

Zazwyczaj korzystam z pierwszego posta niemiaszka a propos poziomów S/R i wygasających opcji. Później do wątku już raczej nie zaglądam. Jak dla mnie jest świetnie, że niemiaszek ten pierwszy wpis wrzuca :)

b3at
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: b3at »

im większy przedział czasu tym newsy bardziej przydatne, od dawna newsy byly publikowane i mam dziwne przeczucie ze przeszkadzają one tylko ludziom "grającym" na m1

ODPOWIEDZ