XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Witam.

Od pewnego czasu nie chcą mi się otwierać okienka z analizami np. ze strefy analitycznej. Bodajże od ostatniej zmiany wystroju strony...

Komunikat: "This image could not be loaded"
Przeglądarka Firefox.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

tommy_s pisze:Witam.

Od pewnego czasu nie chcą mi się otwierać okienka z analizami np. ze strefy analitycznej. Bodajże od ostatniej zmiany wystroju strony...

Komunikat: "This image could not be loaded"
Przeglądarka Firefox.
U mnie na win7 Firefox po ostatnim updejcie wykrzaczył się kompletnie i podziękowałem mu za współpracę.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

czy ktoś się orientuje jak długo można u nich trzymać otwartą pozycję ??
czy np. zamykają wszystkie otwarte na koniec roku ??

czytałem regulamin ale jakoś nie widziałem nic na temat

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Rok od otwarcia.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Wątek bardzo stary, moim 5 letnie i starsze wątki są trochę "przeterminowane", chyba nie ma sensu ich czytać.

Dlaczego tak źle oceniacie XTB!?
Na pewno można im zaufać, reklmacje rozpatrują, mają świetne oprogramowanie, w tym najlepsze webowe, dają fajne analizy i szkolenia, nie są szkaradni jak inni, b. dobry kontakt., spread przyzwoity.
Chyba jedyne co to nie mają bezpośredniego ECN i dlatego takie beznadziejne!?
Od TMS Brokers-a z pewnością lepsze.]

Nawet taki SAXO Bank jedyne co to potrafi podawać tylko poziomy w newsach swoich bez AT, i to jest u nich płatne nie wspominając o szkoleniach.

Dodano po 9 minutach:
259 pisze:Proszę bardzo, zwróć uwagę na datę aktualizacji i popatrz sobie co ta pani tam na wypisywała, a co działo się w tym czasie. Dla uproszczenia na Edku, zacznijmy od "Na wykresach: EURUSD, D1...":
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114510,122 ... banku.html
Skąd ona wzięła np. rosnącą rentowność papierów hiszpańskich? O tej porze leciały w dół. A te wszystkie RGRy i inne takie to... szkoda na to czasu.

PS: nawet nie wiadomo kto to pisał - w nagłówku jest ktoś inny, a w stopce ktoś inny.
NA gazecie puszczają te analizy nawet z miesięcznym opóźnieniem.
Oni tam mają chyba jakieś automaty do tych artykułów, nikogo nie zatrudniają.

Powołuj się na źródła bezpośrednio z xtb.pl

Dodano po 1 minutach:
rabit pisze:259 bo tak to jest jak analizy robi reporter a nie aktywny inwestor . Czasem jak przelacze na CNBC itp. to smiech jak ich poslucham .
Najlepsze pamietam jak po tsunami w Japonii ogladalem CNN i nagle pogodynka zaczela po prognozie tlumaczyc jak dziala elekrtownia atomowa i co sie stalo . :lol:
Błąd, to jest analiza fundamentalna, a nie AT.
No cóż Pan Lis miał rację....

Dodano po 3 minutach:
WoŁodia pisze:Już jest nowa wersja platformy xStation 2.0

Ulepszona platforma xStation 2.0 z nowymi funkcjami! Sprawdź czym jest Signal Trading i

jak wykorzystać możliwość podążania za najlepszymi graczami rynku. Signal Trading pozwoli Ci na korzystanie z sygnałów wygenerowanych przez innych inwestorów. Już nie musisz być online, by być na bieżąco z rynkiem.

Ciekawa sztuka, rozumiem to, że teraz będzie można kopiować zagrywki najlepszych graczy. Tak jak zawsze poszukiwanie są osoby do testów i podzielenia się opinią... jak przeżyją.

http://www.xtb.pl/o-nas/nowosci-xtb/277988
To niestety jest BETA.
Je dużo RAMU, wykresy znikają, nie pokazuje poziomów otwarcia SL i TP na wykresie ...

Ale jak to naprawią to jest rzeczywiście fajniej bo i kalenadar i video z Routers-a aktualnymi informacjami i wykres inwestycyjny ....

Całkiem fajnie.
Co do Signalsów to raczej nie skorzystam ,ale fajnie że jest.
Ta platforma webowa jest lepsza od MT4.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

ForexTig3r pisze:Wątek bardzo stary, moim 5 letnie i starsze wątki są trochę "przeterminowane", chyba nie ma sensu ich czytać.
no tak, zapewne cześć klientów Amber gdyby miała okazję poczytać historię Pana P. sprzed 5 czy 7 lat oszczędziłaby sobie teraz nerwów,
a może też nie było sensu czytać wątków sprzed 5 lat?

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

kris007
Nie rozumiem o czy Ty do mnie piszesz. Co ma wspólnego Pan Marcin P. z AmberGold do XTB.pl !?

Dane są tutaj zupełnie nieaktualne i wprowadzają ludzi w błąd.
Szczególnie ankieta, po sprawdzeniu której większość ludzi nawet nie zacznie wgłębiać się w szczegóły.
Spread na EURUSD, CFD STP wynosi 1.4 (jest również oferta STP NDD, gdzie jest pobierana prowizja), czyli przyzwoicie, a i na takim USDPLN widzę jest mniejszy w dzień niż np. w FxPro ECN :!:
Brokerowi można w pełni zaufać:
:arrow: Korzystam z brokera od roku i w tym czasie jeszcze nigdy nie miałem problemów z serwerem - nigdy nie zerwało mi połączenia.
:arrow: S/L i T/P zawsze realizowane są dokładnie po ustawionych cenach
:arrow: Nie ma żadnych problemów z realizacją zleceń oczekujących.

Prawdą natomiast jest, iż:
:arrow: W czasie danych i na otwarciu spready często wyraźnie się zwiększają
I to chyba jedyna ich większa wada, bo jakoś teraz nie pamiętam by można było jeszcze coś im zarzucić.

Czytając to forum i przeglądając internet odnoszę wrażenie, iż na temat XTB.pl utarł się błędny i nieaktualny pogląd w oparciu na nieaktualnych już informacjach. XTB to dobry, pewny, rzetelny broker, warty zaufania. Posiada szeroki wachlarz instrumentów inwestycyjnych: waluty, towary, indeksy.
Analizy mają naprawdę dobre, darmowe szkolenia...
Każdego dnia komentarz do bieżących wydarzeń i analiza Fundamentalna.

Nie mam zamiaru ich reklamować, tylko naprawdę wiele rzeczy napisanych tutaj obecnie mija się z prawdą. Moim zdaniem jeden z lepszych brokerów.

Co do problemów ze stroną Analizy Technicznej to lepiej było napisać to bezpośrednio brokerowi, albo powiedzieć choćby na czacie.
Błąd został naprawiony po 3 dniach.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

i3odzio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: i3odzio »

Powiem szczerze, że korzystałem z XTB i miałem szereg problemów. Analizy niespecjalnie mnie interesują, podobnie jak darmowe szkolenia które są bardzo podstawowe i mają na celu po prostu łowienie klientów :)

Zlecenia market zarówno na danych (to już wogóle tragedia) jak i poza danymi realizowały się z dość różnymi odchyleniami. Fakt, że połączenie było praktycznie zawsze jednak co mi z połączenia jeżeli i tak mam rekwotę. Plus za wachlarz instrumentów i konkursy :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Może sprecyzujesz szereg jakich problemów miałeś??

Muszę dopowiedzieć, że jak korzystam z MT4 DEMO u nich to rzeczywiście rozłącza. NA XStation nigdy.
Analizy i wachlarz instrumentów to jest to co ich wyróżnia.
No i błyskawiczne bezpłatne przelewy w 15min., bo za granicą to większości niestety norma iż biorą opłaty za wpłaty i wypłaty.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Dziś wróciłem do XTB, bo przelew by nie doszedł (na czas) do FxPro.
Chłopy mówię Wam, może ten broker nie jest doskonały, ale taką adrenalinę jaką się tam ma gdy się tam trejduje to próżno szukać na ECN i cTrjederze.
A co za tym idzie każdy trejd to niezapomniana lekcja.

Wykres mniej dokładny przez co bardziej wskazuje kierunek, i chroni skutecznie przed nadmiarem pozycji.

Co do analityków to jeden jest naprawdę wyróżniający się - Daniel Kostecki.
Ten od komentarzy porannych (chyba Przemysław Kwiecień) też doskonałe analizy fundamentalne. Co do Pana który zajmuje się analizami rynku surowców (Paweł Kordala) to niestety zdecydowanie gorsza liga - prognozy nie sprawdzają się chyba w ogóle.

Oceniając zagranicznych brokerów ważne są właśnie koszta związane z zasilaniem konta oraz wypłatą środków. Jeśli walutą będzie inna niż EUR, to opłaty są wtedy już naprawdę pokaźne, gdyż prócz opłat brokera dochodzą opłaty banków za przelewy.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ