MM MANCHESTER
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Moze nie trailing stop jako opcja sama w sobie. Staram sie obserwowac rynek i moja transakcje. Gdy widze ze wszystko idzie po mojej mysli ustawiam SL na break even ale zysk nigdy wiekszy niz 3 poziomy mm choc niekiedy czlowiek pluje sobie w brode.
Teraz zmienilem nieco styl gry. Bardziej patrze na trend H1 i H4. Jezeli sytuacja jest przejzysta, wtedy stosuje metode opisana wyzej. To sa tylko i wylacznie moje przemyslenia, dosc dlugo gralem samym mm, ale kazdy musi kombinowac pod siebie.
Teraz zmienilem nieco styl gry. Bardziej patrze na trend H1 i H4. Jezeli sytuacja jest przejzysta, wtedy stosuje metode opisana wyzej. To sa tylko i wylacznie moje przemyslenia, dosc dlugo gralem samym mm, ale kazdy musi kombinowac pod siebie.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...
Moze lepiej nie pisz
Jak juz mam zapal zeby testowac to potestuje w nastepnym tygodniu.
Zmodyfikowalem ja troche i mysle, ze bedzie na plus, ale to zalezy czy rynek bedzie sprzyjal.
PS break even to cena wejscia?
Szkoda, ze temat padl bo myslalem ze jakos wspolnie to zrobimy, ale w takim razie sprobuje sam...
A potem bede sprzedawal po forach

Jak juz mam zapal zeby testowac to potestuje w nastepnym tygodniu.
Zmodyfikowalem ja troche i mysle, ze bedzie na plus, ale to zalezy czy rynek bedzie sprzyjal.
No wlasnie nowicjusz123, a mi chodzi o precyzyjne okreslenie sl. Bo dopuki jest uznaniowosc doputy jest duze ryzyko ze to co wychodzi na demie w realu moze nie wytrzymac starcia z psycha...Moze nie trailing stop jako opcja sama w sobie. Staram sie obserwowac rynek i moja transakcje. Gdy widze ze wszystko idzie po mojej mysli ustawiam SL na break even
PS break even to cena wejscia?
Szkoda, ze temat padl bo myslalem ze jakos wspolnie to zrobimy, ale w takim razie sprobuje sam...

A potem bede sprzedawal po forach

- nowicjusz123
- Stały bywalec
A co myślicie aby SL ustawiać na minimum trzeciej świeczki do tyłu (1h, 4h lub 1d) dla longa i odpowiednio max dla shorta? Oczywiście musiałby być to SL ruchomy.. w sensie podążać (zmieniać sie na bliższy w przypadku gdy dochodzą kolejne słupki)..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- nowicjusz123
- Stały bywalec
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Po prostu nie chce nikogo wprowadzac w blad- to ze cos dziala na historii nie znaczy ze w real time tez
Sprawa jest prosta- SMA9 z poprzedniej swiecy (a najlepiej -1pip) - sprawdza sie szczegolnie na dlugich transakcjach (powyzej 3 swiec 30M). Ale oczywiscie nie we wszystich przypadkach jest wskazane to stosowac.
Moze sie wydawac ze to za blisko, ale w wiekszoscie przypadkow kurs i tak leci potem w dol, a chyba lepiej byc -15 niz -30?
Za chwile wrzuce podsumowanie dnia z uzyciem tej metody

Sprawa jest prosta- SMA9 z poprzedniej swiecy (a najlepiej -1pip) - sprawdza sie szczegolnie na dlugich transakcjach (powyzej 3 swiec 30M). Ale oczywiscie nie we wszystich przypadkach jest wskazane to stosowac.
Moze sie wydawac ze to za blisko, ale w wiekszoscie przypadkow kurs i tak leci potem w dol, a chyba lepiej byc -15 niz -30?

Za chwile wrzuce podsumowanie dnia z uzyciem tej metody