MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Moglbys rozwinac trailing stop?
Co prawda mam juz swoja koncepcje, ale jest dosc asekuracyjna (tzn raczej nastawiona zeby nie zlapac stopa i ciac straty niz zabezpieczac zyski)

Czyzby strategia "wyszla z mody"?

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Moze nie trailing stop jako opcja sama w sobie. Staram sie obserwowac rynek i moja transakcje. Gdy widze ze wszystko idzie po mojej mysli ustawiam SL na break even ale zysk nigdy wiekszy niz 3 poziomy mm choc niekiedy czlowiek pluje sobie w brode.

Teraz zmienilem nieco styl gry. Bardziej patrze na trend H1 i H4. Jezeli sytuacja jest przejzysta, wtedy stosuje metode opisana wyzej. To sa tylko i wylacznie moje przemyslenia, dosc dlugo gralem samym mm, ale kazdy musi kombinowac pod siebie.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Yankee strategia wyszła z mody, czy chcesz, żebym Ci napisał dlaczego :)?
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Moze lepiej nie pisz :D
Jak juz mam zapal zeby testowac to potestuje w nastepnym tygodniu.
Zmodyfikowalem ja troche i mysle, ze bedzie na plus, ale to zalezy czy rynek bedzie sprzyjal.
Moze nie trailing stop jako opcja sama w sobie. Staram sie obserwowac rynek i moja transakcje. Gdy widze ze wszystko idzie po mojej mysli ustawiam SL na break even
No wlasnie nowicjusz123, a mi chodzi o precyzyjne okreslenie sl. Bo dopuki jest uznaniowosc doputy jest duze ryzyko ze to co wychodzi na demie w realu moze nie wytrzymac starcia z psycha...
PS break even to cena wejscia?

Szkoda, ze temat padl bo myslalem ze jakos wspolnie to zrobimy, ale w takim razie sprobuje sam... :P
A potem bede sprzedawal po forach :lol:

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

U mnie SL zazwyczaj umieszczony poziom nizej, mysle ze 20 - 30 pips Sl jest do przyjecia.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

A co myślicie aby SL ustawiać na minimum trzeciej świeczki do tyłu (1h, 4h lub 1d) dla longa i odpowiednio max dla shorta? Oczywiście musiałby być to SL ruchomy.. w sensie podążać (zmieniać sie na bliższy w przypadku gdy dochodzą kolejne słupki)..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Kiedys ustawialem SL na min 2 swieczki przed sygnalem. Roznie z tym bywalo, przewaznie łapało SL i lecialo dalej w porzadanym kierunku dlatego stawialem na nizszym poziomie mm

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Ja juz mam swoja teorie sl i nie jest to zadna z powyzszych. :wink:
Zobaczymy jak sie sprawdzi...

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Yankee ale jestes tajemniczy 8) uchyl rąbka tajemnicy, moze wszyscy skorzystają :564:

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Po prostu nie chce nikogo wprowadzac w blad- to ze cos dziala na historii nie znaczy ze w real time tez :)
Sprawa jest prosta- SMA9 z poprzedniej swiecy (a najlepiej -1pip) - sprawdza sie szczegolnie na dlugich transakcjach (powyzej 3 swiec 30M). Ale oczywiscie nie we wszystich przypadkach jest wskazane to stosowac.

Moze sie wydawac ze to za blisko, ale w wiekszoscie przypadkow kurs i tak leci potem w dol, a chyba lepiej byc -15 niz -30? 8)

Za chwile wrzuce podsumowanie dnia z uzyciem tej metody

ODPOWIEDZ