XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

dziś niestety kolejny brak połączenia nie podoba mi się to coraz bardziej za dużo tego :|

wróciło połączenie po kilku minutach
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Już wiele razy wspominano zę do scalpingu to xtb sie nie nadaje.Zlecenia zawsze z TP i SL wtedy brak polączenia nie przeszkadza.
Proponuje przedzwonić do nich i niech sie tłumaczą bo inaczej będą myśleć że wszystko OK.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Jak zawsze chwaliłem XTB, tak dziś sobie przesrali; przed ogłoszeniem PKB podnieśli spread na GBP/USD do 8 pipsów. Lekka przesada...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Zawsze mówiłem, że XTB ma świetne analizy ;)
http://www.xtb.pl/nowosci-w-xtb/281318
Dom Maklerski X-Trade Brokers S.A. został po raz kolejny wyróżniony przez agencję Bloomberg jako najskuteczniejsza instytucja na świecie w zakresie prognoz notowań złotego względem euro. XTB zajął jednocześnie drugie miejsce w ogólnym rankingu instytucji najlepiej prognozujących kursy walut w regionie EMEA i jest jedyną polską instytucją finansową w czołówce zestawienia.

Po raz kolejny w tym roku X-Trade Brokers zajął pierwsze miejsce w kategorii „Najtrafniejsze prognozy na parze walutowej EUR/PLN”, zostawiając w tyle takich gigantów, jak Morgan Stanley, Credit Agricole czy Bank of America. Ranking został przygotowany przez wyspecjalizowaną jednostkę Bloomberg Rankings, w oparciu o prognozy obejmujące w sumie 6 kwartałów – okres od 1 stycznia 2011 roku do 30 czerwca 2012 roku. Bloomberg sporządził zestawienie po przeanalizowaniu prognoz walutowych nadesłanych z 31 instytucji z całego świata

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Proszę bardzo, zwróć uwagę na datę aktualizacji i popatrz sobie co ta pani tam na wypisywała, a co działo się w tym czasie. Dla uproszczenia na Edku, zacznijmy od "Na wykresach: EURUSD, D1...":
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114510,122 ... banku.html
Skąd ona wzięła np. rosnącą rentowność papierów hiszpańskich? O tej porze leciały w dół. A te wszystkie RGRy i inne takie to... szkoda na to czasu.

PS: nawet nie wiadomo kto to pisał - w nagłówku jest ktoś inny, a w stopce ktoś inny.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Spoko, wszystko w porządku ;-)
Po pierwsze, analizy XTB są tutaj:
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku
Nie ma sensu latać po Wyborczych czy innych Onetach.
Po drugie, tekst, który przytaczasz, to poranny komentarz Przemysława Kwietnia z XTB, z 3.08. godz. 08:38
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/ko ... 803,083800
Papiery wtedy rosły, więc się zgadza.
Po trzecie, o oRGR sam pisałem, dużo wcześniej ;)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 085#495085
I, mimo wszystko, ma szansę się zrealizować ;)

259
Maniak
Maniak

OK. Ale sam widzisz co można znaleźć w tych naszych "najpoczytniejszych" dziennikach ;-) Sieczka.
Tym nie mniej nie widzę w jaki sposób wywody pana doktora Przemysława miałyby mi pomóc - cofam się do piątku, 3 Sierpnia 2012, 8 rano czytam i… nic mi z tego nie wychodzi: w górę, czy w dół czy jak?
Dobrze, że tego nie czytałem tylko trzymałem się swojego.
Bo ja w odróżnieniu od niego spodziewałem się odbicia w górę i miałem ku temu banalnie proste powody - cały ten ruch w górę przed konferencją Drahi, i mówię tutaj nie tylko o tym co się działo tuż przed, ale od poprzedniego bodajże czwartku, był spowodowany wybujałymi fantazjami. Cały ruch w dół, całkiem imponujące prawie 300 pip był niczym innym jak sprzedaniem tej wcześniejszej banieczki.
I wróciliśmy do punktu wyjścia. A w tym punkcie nie było już powodu do dalszej sprzedaży bo co miało być sprzedane to już dawno było. Za to odsłoniły się pozytywy (z braku negatywów) i okazało się, że jest po prostu tanio...
Jedyny błąd jaki zrobiłem to to, że nie kupiłem Edka, a jeszcze lepiej EURJPY ale dokupiłem Kangura i srebro. Poszły w górę zgodnie z przewidywaniami (w czym duży udział miał NFP na co zresztą liczyłem) ale nie tak jak mocno jak te pierwsze.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

259 bo tak to jest jak analizy robi reporter a nie aktywny inwestor . Czasem jak przelacze na CNBC itp. to smiech jak ich poslucham .
Najlepsze pamietam jak po tsunami w Japonii ogladalem CNN i nagle pogodynka zaczela po prognozie tlumaczyc jak dziala elekrtownia atomowa i co sie stalo . :lol:
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

259 pisze:OK. Ale sam widzisz co można znaleźć w tych naszych "najpoczytniejszych" dziennikach ;-) Sieczka.
Dlatego nie zaglądam ;)
Tym nie mniej nie widzę w jaki sposób wywody pana doktora Przemysława miałyby mi pomóc - cofam się do piątku, 3 Sierpnia 2012, 8 rano czytam i… nic mi z tego nie wychodzi: w górę, czy w dół czy jak?
Jak widać, to jest poranny komentarz, a nie wróżenie z fusów ;) Ale poczytajmy.
EURUSD, D1 – sytuacja na parze EURUSD nieco się skomplikowała
Prawda? Prawda. Wystarczy spojrzeć na układ świec i świeczkę z 2.08.
i w zasadzie nie powinno to dziwić; jeszcze wczoraj pisaliśmy, iż w zasadzie technicznie jest szansa na większą korektę wzrostową, ale – jako że spodziewaliśmy się rozczarowania po konferencji EBC – nie widzieliśmy podstaw do takiego odbicia
Prawda. To samo pisałem, choć nie jestem doktorem ;) AT wskazuje prawdopodobieństwo wzrostu, AF to neguje.
teoretycznie na wykresie dziennym jest cały czas szansa na formację odwróconej głowy i ramion z linią szyi w okolicach 1,2330 i kolejnym oporem 1,2390
Tak właśnie pisałem kilka dni wcześniej, więc dla mnie to potwierdzenie mojej analizy.
ale rosnące szybko rentowności hiszpańskiego długu mogą uniemożliwić realizację takiego scenariusza
Prawda. Sentyment jest w dużej mierze zależny łańcuchowo.
kupujący walczą dziś rano o wsparcie 1,2163
Prawda. Wystarczy spojrzeć na wykres.
jeśli to się nie uda, formacja zostanie zanegowana i będziemy kierować się ku minimom
No i to właśnie jest analiza. Moim zdaniem bardzo dobra. W dodatku wygląda na to, że się sprawdza. Wspomniane wsparcie wytrzymało, cena poszła w górę, oRGR ma jeszcze szansę.

Cóż więc nie pasuje Ci w tym komentarzu?
Bo ja w odróżnieniu od niego spodziewałem się odbicia w górę i miałem ku temu banalnie proste powody
Niezależnie od powodów, to nie analiza z Twojej strony, ale wróżenie z fusów ;) Moim zdaniem analiza powinna podawać możliwości, a nie decydować co przeważy.

Potem był kolejny komentarz. o 09:31
Takie zachowanie sugeruje, że rozczarowanie postawą ECB nie jest jednak tak duże, jak to mogło się wydawać jeszcze wczoraj po godzinie 14:30. Jeżeli tylko publikowane dziś przed południem „usługowe” indeksy PMI mocno nie rozczarują, to sesje w Europie mają szanse zakończyć się na plusach. Szczególnie, że po południu pozytywnym impulsem powinny być dane z amerykańskiego rynku pracy (jeżeli wierzyć wskazaniom raportu ADP). Największym w tej chwili zagrożeniem dla wzrostowego scenariusza jest rosnąca rentowność hiszpańskiego i włoskiego długu.
Sprawdził się? ;)

Podtrzymuję swoją opinię, że analizy XTB są bardzo dobre, ale trzeba je... analizować ;)

259
Maniak
Maniak

Wirus pisze:
Bo ja w odróżnieniu od niego spodziewałem się odbicia w górę i miałem ku temu banalnie proste powody
Niezależnie od powodów, to nie analiza z Twojej strony, ale wróżenie z fusów ;) Moim zdaniem analiza powinna podawać możliwości, a nie decydować co przeważy.
Masz rację - wtedy to ja nie robiłem już żadnej analizy tylko miałem już całkiem dobrze uformowaną opinię ;-)
Wirus pisze: Potem był kolejny komentarz. o 09:31
Takie zachowanie sugeruje, że rozczarowanie postawą ECB nie jest jednak tak duże, jak to mogło się wydawać jeszcze wczoraj po godzinie 14:30. Jeżeli tylko publikowane dziś przed południem „usługowe” indeksy PMI mocno nie rozczarują, to sesje w Europie mają szanse zakończyć się na plusach. Szczególnie, że po południu pozytywnym impulsem powinny być dane z amerykańskiego rynku pracy (jeżeli wierzyć wskazaniom raportu ADP). Największym w tej chwili zagrożeniem dla wzrostowego scenariusza jest rosnąca rentowność hiszpańskiego i włoskiego długu.
Sprawdził się? ;)
No tutaj już lepiej...
Wirus pisze: Podtrzymuję swoją opinię, że analizy XTB są bardzo dobre, ale trzeba je... analizować ;)
To ja dziękuję - wolę mieć podane jak na talerzu :-D
A że nie ma jak i skąd to sam sobie przygotuję. Nie będę musiał robić... podwójnych analiz ;-)

ODPOWIEDZ