wróciło połączenie po kilku minutach
Dom Maklerski X-Trade Brokers S.A. został po raz kolejny wyróżniony przez agencję Bloomberg jako najskuteczniejsza instytucja na świecie w zakresie prognoz notowań złotego względem euro. XTB zajął jednocześnie drugie miejsce w ogólnym rankingu instytucji najlepiej prognozujących kursy walut w regionie EMEA i jest jedyną polską instytucją finansową w czołówce zestawienia.
Po raz kolejny w tym roku X-Trade Brokers zajął pierwsze miejsce w kategorii „Najtrafniejsze prognozy na parze walutowej EUR/PLN”, zostawiając w tyle takich gigantów, jak Morgan Stanley, Credit Agricole czy Bank of America. Ranking został przygotowany przez wyspecjalizowaną jednostkę Bloomberg Rankings, w oparciu o prognozy obejmujące w sumie 6 kwartałów – okres od 1 stycznia 2011 roku do 30 czerwca 2012 roku. Bloomberg sporządził zestawienie po przeanalizowaniu prognoz walutowych nadesłanych z 31 instytucji z całego świata
Dlatego nie zaglądam259 pisze:OK. Ale sam widzisz co można znaleźć w tych naszych "najpoczytniejszych" dziennikach ;-) Sieczka.
Jak widać, to jest poranny komentarz, a nie wróżenie z fusówTym nie mniej nie widzę w jaki sposób wywody pana doktora Przemysława miałyby mi pomóc - cofam się do piątku, 3 Sierpnia 2012, 8 rano czytam i… nic mi z tego nie wychodzi: w górę, czy w dół czy jak?
Prawda? Prawda. Wystarczy spojrzeć na układ świec i świeczkę z 2.08.EURUSD, D1 – sytuacja na parze EURUSD nieco się skomplikowała
Prawda. To samo pisałem, choć nie jestem doktoremi w zasadzie nie powinno to dziwić; jeszcze wczoraj pisaliśmy, iż w zasadzie technicznie jest szansa na większą korektę wzrostową, ale – jako że spodziewaliśmy się rozczarowania po konferencji EBC – nie widzieliśmy podstaw do takiego odbicia
Tak właśnie pisałem kilka dni wcześniej, więc dla mnie to potwierdzenie mojej analizy.teoretycznie na wykresie dziennym jest cały czas szansa na formację odwróconej głowy i ramion z linią szyi w okolicach 1,2330 i kolejnym oporem 1,2390
Prawda. Sentyment jest w dużej mierze zależny łańcuchowo.ale rosnące szybko rentowności hiszpańskiego długu mogą uniemożliwić realizację takiego scenariusza
Prawda. Wystarczy spojrzeć na wykres.kupujący walczą dziś rano o wsparcie 1,2163
No i to właśnie jest analiza. Moim zdaniem bardzo dobra. W dodatku wygląda na to, że się sprawdza. Wspomniane wsparcie wytrzymało, cena poszła w górę, oRGR ma jeszcze szansę.jeśli to się nie uda, formacja zostanie zanegowana i będziemy kierować się ku minimom
Niezależnie od powodów, to nie analiza z Twojej strony, ale wróżenie z fusówBo ja w odróżnieniu od niego spodziewałem się odbicia w górę i miałem ku temu banalnie proste powody
Sprawdził się?Takie zachowanie sugeruje, że rozczarowanie postawą ECB nie jest jednak tak duże, jak to mogło się wydawać jeszcze wczoraj po godzinie 14:30. Jeżeli tylko publikowane dziś przed południem „usługowe” indeksy PMI mocno nie rozczarują, to sesje w Europie mają szanse zakończyć się na plusach. Szczególnie, że po południu pozytywnym impulsem powinny być dane z amerykańskiego rynku pracy (jeżeli wierzyć wskazaniom raportu ADP). Największym w tej chwili zagrożeniem dla wzrostowego scenariusza jest rosnąca rentowność hiszpańskiego i włoskiego długu.
Masz rację - wtedy to ja nie robiłem już żadnej analizy tylko miałem już całkiem dobrze uformowaną opinię ;-)Wirus pisze:Niezależnie od powodów, to nie analiza z Twojej strony, ale wróżenie z fusówBo ja w odróżnieniu od niego spodziewałem się odbicia w górę i miałem ku temu banalnie proste powodyMoim zdaniem analiza powinna podawać możliwości, a nie decydować co przeważy.
No tutaj już lepiej...Wirus pisze: Potem był kolejny komentarz. o 09:31Sprawdził się?Takie zachowanie sugeruje, że rozczarowanie postawą ECB nie jest jednak tak duże, jak to mogło się wydawać jeszcze wczoraj po godzinie 14:30. Jeżeli tylko publikowane dziś przed południem „usługowe” indeksy PMI mocno nie rozczarują, to sesje w Europie mają szanse zakończyć się na plusach. Szczególnie, że po południu pozytywnym impulsem powinny być dane z amerykańskiego rynku pracy (jeżeli wierzyć wskazaniom raportu ADP). Największym w tej chwili zagrożeniem dla wzrostowego scenariusza jest rosnąca rentowność hiszpańskiego i włoskiego długu.
To ja dziękuję - wolę mieć podane jak na talerzuWirus pisze: Podtrzymuję swoją opinię, że analizy XTB są bardzo dobre, ale trzeba je... analizować