Tekron vs Forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Obydwie pozycje zamykam przy TP na usdchf 1,0050 i tam też sprzedaje z SL 30 pkt i TP 0,9740
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

SLki zaliczone z poprzednich wejść. Technicznie nie można przewidzieć czy ktoś nie zacznie pompować $$$ z daleka od poziomów. Przypuszczam, że na GBP ruch miał spore znaczenie. Ale no nieistotne. Sprzedaje USDCAD po 1,0064 do 0,9910 i tam kupuje SL na obu pozycjach 40pkt TP dla oczekującego od 50-100 zobaczymy jak w ogóle wejdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Jak idzie ? pzdr :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

;) całkiem całkiem. Przepraszam, że taka nieobecność. Dużo osób bierze urlopy w pracy, a że ja jestem księgowy, operator maszyn dosyć ciekawych, tłumacz, kierownik i brygadzista to jak wracam do domu padam jak zabity :). Określenie kierunków na giełdach poszło mi chyba dosyć ładnie. Przyznam się, że nockami pracuje sobie nad usprawnieniem własnej techniki uwzględniając bardzo mocno psychologię rynków i oddziaływanie danych fundamentalnych, a raczej ich wpływ na zarządzanie ryzykiem. Mam na myśli groźne zdarzanie i głośno krzyczące liczby, które powodują panikę i mojego DARTH MAULA na wykresach, z czym walczę latami już. Nie chce wojny z grającymi na fundamenty, umówmy się, że moje zdanie na ten temat brzmi:
- jeśli wypracujemy technikę i mamy 70% pewności wejścia przy małym ryzyku (SL) a niekoniecznie małej pozycji to nawet skuteczność 1/5 wejść daje zdrowe zarobki.
- grając tak trzeba się liczyć z oczekiwaniem na takie wejścia, gdzie będziemy pewni, a to oczekiwanie niestety wiąże się z żmudnym często obserwowaniem codziennie wykresu. Ok ktoś powie, widzę pewny poziom na H4 teraz nie mam pewnego wejścia na dojście SELL do niego, ale daje oczekujące BUY. No i gitara poziom jest świetny, prezentuje się mega, ale po drodze świece utworzyły buy w połowie drogi i cena wróci do spadków za rok :)
Więc codzienność przy wykresie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Poziom SELL z historii AUD USD został mocno wykorzystany, ładne cofnięcie, teraz zostaje gwałtownie zapełnione. Myślę, że teoretycznie wszystkie pary mają około 150 pkt w aktualnie obranych kierunkach czyli:
EUR USD i GBP USD buy , USD CHF USD CAD sell itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Proponuje realizację zysków na poziomie 0,9600 na parze USDCHF. Zawsze troszkę wcześniej zamykam Ski przed poziomem buy, chyba Ci od zero line też mają jakąś zasade 1/2 czy 1/3 świecy przy dnie. Nie wiem jak się to oblicza tak mi się coś skojarzyło. Aleno ja wyłapuje na wypadek jakichś gupot przed poziomem. a na poziomie oczekuje już pozycja odwrotna czyli w tym wypadku buy na 0,9560
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

^^ nie śmiejcie się ze mnie bo to się źle skończy na 90%. Mam tyle roboty i jestem tak zmęczony, że wczoraj zapomniałem, że to piątek - myślałem o środzie :roll: . I nie zamknąłem pozycji tylko spać poszedłem wcześniej : )

i wygląda to teraz tak :D

Obrazek

Będzie duży minus na koncie coś czuje :) albo ponad 40tyś na plus ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Equity jest całkiem zacne, chylę czoła.
Oby tylko niedzielne otwarcie rynku przetrwało, ale raczej wielkiej luki w górę, ktory by zrobila minus to nie będzie

O kurde, widzę że i trzema lotami ciśniesz na pozycje, nieźle :D

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

łohoh, no margin nie wielki i jeszcze pewnie przy dzwigni 1:200 bo z tego co pamietam po 5 tys zmienia sie automatycznie z 1:500 na 1:200 , jak nie bedzie luki to git, a jesli bedzie to raczej w dol, szykuje sie piekny zysk :)

Dobry sen to podstawa :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Hehehe właśnie ja ich troluje na 1:500 levararze tak : ))) bo wiesz zmieniają dopiero po zamknięciu, więc można skurczybyków nieźle piramidować przed zamknięciem zysków : )))). Tak czy inaczej można się czasem wrzodów nabawić, poważnie cholera nigdy bym normalnie na weekend nie zostawił aż takiego obciążenia :) masakra. Ale może umożą dług po znajomości jeśli będzie kicha po otwarciu : )
Obrazek

ODPOWIEDZ