Tekron vs Forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

trochę chaotyczne i bez morału na końcu ale święte słowa :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

To co teraz na Eur/Usd ? zamknięcie luki do punktu i winda do piekła ?:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Proponuje olać lukę. Kupuje USD CHF po 0,9916. Stop : ) chyba mnie trolują. Zamykam -5pkt chf kupuje EU :)
Ostatnio zmieniony 23 lip 2012, 17:51 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

A ja czekam na test trójkąta z H4 :)

A to...
Tekron pisze:zrobiłeś system zarabiający miliony - ODDAJ GO WSZYSTKIM OBCYM LUDZIOM ZA DARMO - wszyscy są milionerami i wracamy do punktu wyjścia - WSZYSCY SĄ BIEDNI.
... jest ciekawa myśl :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) Ekonomia, podstawy dosłownie. Jeśli wszyscy coś mają to to traci na wartości. Więc jak wszyscy mają kasę to kasa jest bez wartości i wracamy do punktu bieda a liczyć będzie się coś innego rzadkiego :). Nieznosze jak mi robią taką brzydką świece jak na EU teraz. Dosłownie jakby to był Baseball to by byłą BALL 1 :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Wydaje mi się, że podciągną EUR/USD tutaj aż:
Obrazek

Zwykle każdy liczy, że zamknięta luka i lecimy, a oni się tych S ek będą chcieli pozbyć, zasięgną 70-80% ruchu i wtedy tąpnięcie. Robili tak wiele razy za mojej gry :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Luki zamknęli co do punkty a silny retrace, sprzedaje EUR USD i kupuje USD CHF
Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Tekron mógłbyś napisac powód wchodzenia w dwie pary jednocześnie? Chodzi mi dlaczego wchodzisz w EUR i CHF skoro praktycznie ta para stoi w miejscu, nie lepiej skupić się na jednej parze?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

czerwinek pisze:Tekron mógłbyś napisac powód wchodzenia w dwie pary jednocześnie? Chodzi mi dlaczego wchodzisz w EUR i CHF skoro praktycznie ta para stoi w miejscu, nie lepiej skupić się na jednej parze?
Przecież żadna z par w które on wszedł nie stoi w miejscu. Owszem te pary są ujemnie skorelowane, ale nie w 100%. Jak widać jest większa presja na kupno dolarów niż wyprzedaż euro. Więc gdy kupisz jedną i drugą parę, to więcej zarobisz na USDCHF niż stracisz na EURUSD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dlatego, że na EUR USD wchodzę nie mając pojęcia, gdzie będzie TP tej Ski, za to widzę bardzo klarownie TP dla USDCHF, Biorąc pod uwagę, że EUR lubi mocniejsze ruchy to liczę, że na EUR więcej zarobie, a koniec zarobku wyznaczy mi poziom na USDCHF. I czerwinek ja nie jestem magikiem, nie przewidzę, która para w danym tygodniu będzie mocniej się ruszać. Lubię być w kilku wejściach jednocześnie. Czasem jest tak, że EUR USD ma do supportu 30pkt ale GBP USD już uderza w support mocny. Reakcja jest taka, że dolar reaguje wcześniej i EUR odbija przed swoim supkiem, a później taki supek na EURO jest już zdyskontowany więc słabszy. Dobrze śledzić korelacje na parach.
Obrazek

ODPOWIEDZ