FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

raposo pisze:Otwórz jakąś pozycję i zobacz ile marginu Ci pobierze.
albo wrzuć do jakiegoś wskaźnika na chwilę komendę

Kod: Zaznacz cały

Comment("1:",AccountLeverage());

-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: -BARON- »

To ja może zapytam i ktoś udzieli odpowiedzi. Jak to jest z tymi dźwigniami. Zakładając konto real wklepałem 1:500 tymczasem na platformie mt4 jest 1:100. Podglądając na stronie swoje ustawienia widniało 1:500 jednakże tak nie było. Wobec czego mam pytanie czy wielość dźwigni jest uzależniona od wielkości depo ? czy sama się przestawia ? W sumie nic mi to nie przeszkadzało dopóki nie otworzyłem alternatywnego rach demo z dźwignią 1:500 i wtedy dopiero zobaczyłem ze w realu tyle nie ma .

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

chyba najlepiej będzie, jak napiszesz do supportu, i wyjaśnisz z nimi szczegółowo sprawę + ew. zmienisz dźwignię na taką, jaka Ci odpowiada;
ogólnie - dźwignia na realu zawsze i wszędzie zależy od wielkości depo

BTW, jakieś zmiany mogły być wtedy gdy FXSalt się ostatecznie usamodzielniał (czyli w styczniu 2012)

tomp76
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomp76 »

Witam wszystkich
Z tym wyborem brokera to ciężka sprawa ale może ktoś miał kontakt, jakieś doświadczenie z brokerem Pepperstone.?

ntiar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ntiar »

Skąd te braki na wykresach? Na koncie real widuje kilka na dzień, najczęściej w przypadku nagłego skoku w górę bądź w dół. Co o tym myśleć?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

kilka uwag:

1. cyt.: 'Wpłaty i wypłaty przez Moneybookers zostały tymczasowo zawieszone. Prosimy skorzystać z alternatywnych metod wpłat/wypłat do momentu ich przywrócenia. Dziękujemy za cierpliwość gdy rozwiązujemy drobne problemy techniczne.'

2. strona www: nie pojawiają się bieżące notowania (pomimo obecności na pierwszej stronie tabelki 'Quotes')

3. status prawny: kiedyś na stronie www była informacja, że broker oczekuje na licencję/regulację BVI (British Virgin Islands); obecnie nie ma ani tej informacji, ani żadnej innej o statusie prawnym brokera

4. withdrawals: cyt.: 'Przelew bankowy, gdzie wypłaty są realizowane zazwyczaj w terminie 2-5 dni roboczych. FXSalt nie pobiera opłat za wycofanie środków. Obarczone są one jedynie niewielką, prowizją narzucaną przez pośrednika - bank BZWBK.'

niestety, koszt wycofania środków jest stosunkowo spory, i raczej nie jest to 'jedynie niewielka prowizja narzucana przez pośrednika - bank BZWBK'

tym niemniej, withdrawal przez przelew bankowy był w moim przypadku bardzo szybki (2 dni)

connor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: connor »

Witam was,mam dość dziwne pytanie,analizując wykresy świecowe na fxsalt nagle stwierdziłem ze nie wiem który kolor jest który,to znaczy wiadome ze mamy świece białe i czarne a patrząc na ich wykresy mamy takie z białym wypełnieniem i teraz czy traktować je jako białe czy czarne a te bez wypełnienia które z racji tego że na czarnym tle wyglądają jak czarne traktować jako czarne czy też z racji że bez wypełnienia jako białe? Dość to istotne przy analizie więc wolałbym się upewnić co i jak.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Wykresy -> Właściwości... F8

connor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: connor »

witam ponownie,dzięki za odpowiedź jednak dalej nie wiem jak co interpretować,więc załóżmy że w ustawieniach kolorów mam green on black a żeby było wiadomo po co mi odróżnić która świeca jest jaka to fragment analizy;
"W przypadku tej formacji pierwsza z świec jest biała i długa co świadczy o dominacji byków. Natomiast druga świeca otwiera się lukom i obejmuje co najmniej 50% białej świecy. Luka pokazuje, że na początku byki mają chęć kontynuowania wzrostów, natomiast zamknięcie świecy gasi ich zapędy. Formacja ta pojawia się na końcu trendu wzrostowego bądź na końcu wzrostowej korekty. Połączenie świec daje obraz spadającej gwiazdy, która symbolizuje spadki."
Jak widać w tej analizie ważna jest kolejność kolorów świec a używając funkcji f8 mogę sobie zrobić białe tło i wtedy ta która była biała staje się czarna... więc proszę o sprostowanie czy w takim razie przy seryjnych ustawieniach tj czarne tło-biała świeca to biała a ta bez wypełnienia to czarna?

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

W FXSalt da się reklamować takie cuda-wianki ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ