Jak blisko są wasze serwery tych największych LP?InvestoronlineFX pisze:"MATCHING"

Bo potem idzie interwencja SNB i szaraki typu "ECN retail" są na końcu łańcucha pokarmowego i ludziom nawet StopOut nie działają.
Jak blisko są wasze serwery tych największych LP?InvestoronlineFX pisze:"MATCHING"
Narazie jest takieAkhh pisze:I tutaj tak na prawdę będzie jakieś zabieganie o klienta.
Zależy co Pan rozumie jako lepsza? Dla mnie lepsza to taka, która: 1. wynika z przypadku. 2. Pochodzi od samego źródła 3. Zmienia się szybciej pokazując co chce zrobić rynek.Stforex pisze: Szkoda, że dalej nie doczekałem się odpowiedzi na moje pytania.
Może jakoś je przeredaguję, żeby były łatwiejsze:
1. Gdzie dostanę lepszą cenę przy zawieraniu transakcji w danym momencie? W Bossa czy WBK?
Jest to bardzo obszerne pytanie tak na prawdę odwołujące się od tematów które tu poruszaliśmy.Stforex pisze: 2. Czym się różni korzystanie z MT4 w Bossa od MT4 w WBK?
Ad5. ECN czyli Electronic Communication Network to skrót określający sieć połączeń i kanałów komunikacji na rynkach finansowych. Pojęcie to przyjeło się na rynku Forex zarówno w Polsce jak i zagranicą i wszędzie model ten wygląda podobnie. Curerenex daje np swoje platformy obrotu na rynku ale klienci bezpośrednio nie mogą z nich korzystać. Korzystają zatem przez brokerów którzy również muszą być stroną transakcji i z klientem i z dostawcami płynności. Wszędzie jest ta sama zasada zwana "matchingiem". Na naszym forum wielu wskazywało, iż jeśli inwestor ma handlować na MT4 to nie ważne czy Broker opiera się o technologię i szereg Umów z dostawcami płynności nie jest to ECN i koniec. Coraz ciężej mi się to tłumaczy.Stforex pisze: 5. Czy użycie skrótu "ECN" czy "model ECN" nie jest aby marketingowym nadużyciem? Z ECN macie państwo wspólne jedynie kwotowania? Jeśli dobrze zrozumiałem.
6. Co zatem z "konfliktem interesów"? Jak to jest, że jednak nie stoicie w opozycji do swojego klienta? - tak przynajmniej raczył stwierdzić Pan z WBK.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19509Songo89K pisze:U brokera z lewarem 1:1 nie? do tego masz coś takiego jak nanoloty,to jest prawdziwa cierpliwość.
A Ty żeby zarobić coś ucząc się,musisz dysponować kapitałem kilkudziesięciu zł.
Nie znalazłem tutaj ani jednego plusu,w czym kantor byłby lepszy.
Jeżeli się mylę,poprawcie jak nie,to po co takie brednie wypisujesz?
Tyle, że jaki to ma sens - angażowanie całego kapitału. Przecież lepiej jest postępować analogicznie, ale z dźwignią. Mniejsze koszty i szybsze działanie.Stforex pisze:Jak masz sporo kasy, to nie jest zły pomysł. Kantory internetowe mają przyzwoity spread, kasę masz fizycznie na koncie bankowym. Tylko trzeba uważać żeby się nie zamrozić. Grunt to fundamenty i miesięczne oraz roczne ekstrema.
Tak. Ale musisz te pieniądze powierzyć takiej czy innej instytucji. W przypadku inwestowania na własną rękę, możesz je mieć nawet fizycznie w materacu.Mniejsze koszty i szybsze działanie.
Mogę Ci powiedzieć jaki używałem z takim kapitałemStforex pisze:Taki, że z dźwignią można stracić wszystko, a bez dźwigni to się trzeba bardzo natrudzić...
Tak. Ale musisz te pieniądze powierzyć takiej czy innej instytucji. W przypadku inwestowania na własną rękę, możesz je mieć nawet fizycznie w materacu.Mniejsze koszty i szybsze działanie.
Powiedz proszę, mając 100 000 USD. Jaką dźwignią i jaki procent kapitału zainwestujesz? Jak duży SL użyjesz?