sureshot pisze:
nastepny ktory nie doczytal i od razu krytykuje, tytul tematu, "jaki broker najlepszy dla poczatkujacego" napisalem wyraznie i specjalnie dla ciebie powtorze, najlepszym brokerem wg mnie dla poczatkujacego, jest kantor wymiany walut, jest kontakt z realnym rynkiem, odpada ryzyko duzej straty, ktore jest zwiazane z lewarem, brak poslizgow i legendarnego koszenia stop loosow, do tego mozna trenowac jedna z najwazniejszych cech kazdego trejdera, mianowicie cierpliwosc, to sa wszystkie za , jedynym minusem wg mnie jest brak mozliwosci szybkiego wzbogacenia...
Doczytałem...Pisząc "bez przeginania pały",bądź "dziwna filozofia" sugerujesz że albo nie masz pojęcia w tym temacie albo masz ale stwarzasz pozory jakbyś nie miał...
Swoją radę,odnośnie kantoru,gdzie na dzień dobry masz spread min 100 pips(?),możesz sobie zostawić dla siebie.
Krótko
lewar...tak samo możesz mieć u brokera 1:1.Nie ma ryzyka nie ma zysku-nie wiem jaki w tym plus?
Co do
"brak poślizgów"...gdyby jakiś broker zamiast 1 pips ściągał 100-500 pips to pewnie poślizgi by sobie darował...
Ja rozumiem jak ktoś zwiększa koszty o 50-100%,ale 10tys.-krotnie? omg.
"legendarnego koszenia stop loosow"-szkoda na to odpowiadać.
"do tego mozna trenowac jedna z najwazniejszych cech kazdego trejdera, mianowicie cierpliwosc,"
U brokera z lewarem 1:1 nie? do tego masz coś takiego jak nanoloty,to jest prawdziwa cierpliwość.
A Ty żeby zarobić coś ucząc się,musisz dysponować kapitałem kilkudziesięciu zł.
Nie znalazłem tutaj ani jednego plusu,w czym kantor byłby lepszy.
Jeżeli się mylę,poprawcie jak nie,to po co takie brednie wypisujesz?
Jak już musisz coś pisać,masz kosz,masz OT. W końcu powstaje jakiś ciekawszy temat,może coś więcej z tego wyniknie to Ty wyskakujesz "brednie,ja polecam kantor !"