Admiral Markets - Wątek II
Witam, mam do Was pytanie, otwieram właśnie w AM konto Standard i chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jako walutę bazową wybrałem PLN to czy później przy rozliczaniu się z US będę musiał coś przeliczać po kursach NBP czy tylko za pomocą programu na ich stronie wszystko mi się ładnie obliczy. Z tego co wyczytałem AM nie wysyła informacji do Polskich US o naszych wynikach ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.
Mając konto w PLN nic nie musisz przeliczać. Co do US, owszem nie wysyła, ale i tak zgodnie z prawem musisz to sam zrobić.jogg pisze:Witam, mam do Was pytanie, otwieram właśnie w AM konto Standard i chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jako walutę bazową wybrałem PLN to czy później przy rozliczaniu się z US będę musiał coś przeliczać po kursach NBP czy tylko za pomocą programu na ich stronie wszystko mi się ładnie obliczy. Z tego co wyczytałem AM nie wysyła informacji do Polskich US o naszych wynikach ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.
Witam.
Od dłuższego czasu mierzę się z zamiarem przeniesienia środków z rachunku Standard na Pro. Do tego kroku zmusiły mnie częste rekwotowania. Wynikają one raczej z wielkości pozycji jaką operuję (grubo ponad lot). Jakie są Wasze odczucia odnośnie platformy pseudo "ECN" (Admiral Pro)? Czy mając paręnaście kafli lepiej rozejrzeć się za innym rachunkiem "pseudo ECN"? Co do mojego stylu gry: preferuję koszenie krótkookresowe (tak po 9-12 pipów), oczywiście daytrading.
Pozdrawiam
Od dłuższego czasu mierzę się z zamiarem przeniesienia środków z rachunku Standard na Pro. Do tego kroku zmusiły mnie częste rekwotowania. Wynikają one raczej z wielkości pozycji jaką operuję (grubo ponad lot). Jakie są Wasze odczucia odnośnie platformy pseudo "ECN" (Admiral Pro)? Czy mając paręnaście kafli lepiej rozejrzeć się za innym rachunkiem "pseudo ECN"? Co do mojego stylu gry: preferuję koszenie krótkookresowe (tak po 9-12 pipów), oczywiście daytrading.
Pozdrawiam
Mam Pro nie narzekam ale :
- AM STP oferuje poślizgi ( częściej od konkurencji ), oczywiście działają w dwie strony, realizacja zleceń po tickach.
- plus duży za mały spread plus niską prowizję w stosunku do konkurencji
- nie miałem nigdy problemów z wypłatą czy to Standard czy Pro.
Kwestia Twojej gry, jak chcesz się bawić w przewalutowania na pewno znajdziesz brokera z szybszą egzekucją zleceń ale z wyższą prowizją, więc kwestia stylu gry czy ewentualne poślizgi nie będą Ci znacznie przeszkadzać. Jeśli idzie o mnie to co do Pro dobra 4 w skali 1-5 .
pozdrawiam
- AM STP oferuje poślizgi ( częściej od konkurencji ), oczywiście działają w dwie strony, realizacja zleceń po tickach.
- plus duży za mały spread plus niską prowizję w stosunku do konkurencji
- nie miałem nigdy problemów z wypłatą czy to Standard czy Pro.
Kwestia Twojej gry, jak chcesz się bawić w przewalutowania na pewno znajdziesz brokera z szybszą egzekucją zleceń ale z wyższą prowizją, więc kwestia stylu gry czy ewentualne poślizgi nie będą Ci znacznie przeszkadzać. Jeśli idzie o mnie to co do Pro dobra 4 w skali 1-5 .
pozdrawiam
-
- Pasjonat
nie jest automatyczna, wejdz w zakładkę admiral club i cos tam sie wypełnia, nie wiem co, ale pamietam że później na mejla przychodzi potwierdzenie aktywacji karty i od tego momentu są naliczane punkty.forexsowicz91 pisze:jak to jest z tym admiralclub, bo pisze:a jak się loguję na moje konto to:Rejestracja do programu Admiral Club™ jest automatycznaodkąd jestem u nich nie przywiązywałem wagi do tej ich "promocji", ale ostatnio z ciekawości zerknąłem i nie wiem co jest graneAktualnie posiadasz 0 punktów