Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Fx_boy »

Mam problem z wprowadzeniem do paska narzędzi wskaźnika kształty (czy jakiegokolwiek innego )-konto real. Wcześniej ćwiczyłem demo na Bossie i tam wskaźniki, fibo i inne od razu były dostępne z poziomu paska.
Dziękuję i pozdrawiam.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

jogg
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: jogg »

Witam, mam do Was pytanie, otwieram właśnie w AM konto Standard i chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jako walutę bazową wybrałem PLN to czy później przy rozliczaniu się z US będę musiał coś przeliczać po kursach NBP czy tylko za pomocą programu na ich stronie wszystko mi się ładnie obliczy. Z tego co wyczytałem AM nie wysyła informacji do Polskich US o naszych wynikach ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

jogg pisze:Witam, mam do Was pytanie, otwieram właśnie w AM konto Standard i chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jako walutę bazową wybrałem PLN to czy później przy rozliczaniu się z US będę musiał coś przeliczać po kursach NBP czy tylko za pomocą programu na ich stronie wszystko mi się ładnie obliczy. Z tego co wyczytałem AM nie wysyła informacji do Polskich US o naszych wynikach ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.
Mając konto w PLN nic nie musisz przeliczać. Co do US, owszem nie wysyła, ale i tak zgodnie z prawem musisz to sam zrobić.

jogg
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: jogg »

Dokładnie tak myślałem, dzięki za szybką odpowiedz.

Zami17
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Zami17 »

Witam.

Od dłuższego czasu mierzę się z zamiarem przeniesienia środków z rachunku Standard na Pro. Do tego kroku zmusiły mnie częste rekwotowania. Wynikają one raczej z wielkości pozycji jaką operuję (grubo ponad lot). Jakie są Wasze odczucia odnośnie platformy pseudo "ECN" (Admiral Pro)? Czy mając paręnaście kafli lepiej rozejrzeć się za innym rachunkiem "pseudo ECN"? Co do mojego stylu gry: preferuję koszenie krótkookresowe (tak po 9-12 pipów), oczywiście daytrading.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Mam Pro nie narzekam ale :

- AM STP oferuje poślizgi ( częściej od konkurencji ), oczywiście działają w dwie strony, realizacja zleceń po tickach.
- plus duży za mały spread plus niską prowizję w stosunku do konkurencji
- nie miałem nigdy problemów z wypłatą czy to Standard czy Pro.

Kwestia Twojej gry, jak chcesz się bawić w przewalutowania na pewno znajdziesz brokera z szybszą egzekucją zleceń ale z wyższą prowizją, więc kwestia stylu gry czy ewentualne poślizgi nie będą Ci znacznie przeszkadzać. Jeśli idzie o mnie to co do Pro dobra 4 w skali 1-5 .

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Właśnie dowiedziałem się, że Admiral Markets ma w standardzie usługę "Wehikuł czasu" :lol:

PS. Screeny trochę przycięte. Przedstawiają EUR USD i AUD USD M1. Ilość "świec" mierzona od otwarcia dnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: forexsowicz91 »

jak to jest z tym admiralclub, bo pisze:
Rejestracja do programu Admiral Club™ jest automatyczna
a jak się loguję na moje konto to:
Aktualnie posiadasz 0 punktów
odkąd jestem u nich nie przywiązywałem wagi do tej ich "promocji", ale ostatnio z ciekawości zerknąłem i nie wiem co jest grane :roll:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Może spróbuj pograć na koncie rzeczywistym ;)

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Post autor: kupidyn »

forexsowicz91 pisze:jak to jest z tym admiralclub, bo pisze:
Rejestracja do programu Admiral Club™ jest automatyczna
a jak się loguję na moje konto to:
Aktualnie posiadasz 0 punktów
odkąd jestem u nich nie przywiązywałem wagi do tej ich "promocji", ale ostatnio z ciekawości zerknąłem i nie wiem co jest grane :roll:
nie jest automatyczna, wejdz w zakładkę admiral club i cos tam sie wypełnia, nie wiem co, ale pamietam że później na mejla przychodzi potwierdzenie aktywacji karty i od tego momentu są naliczane punkty.

ODPOWIEDZ