Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .........

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

dulf pisze:I o to chodzi ,żeby się wyzwolić od konwencjonalnych biznesów i być jak kot.
http://demotywatory.pl/3877087/Kot-w-od ... -czlowieka
Jak nie wyjdzie ,to trudno.W innych dziedzinach też można zmarnować wszystko i nic nie osiągnąć.

Racja - tylko nie zapominaj że jest jeszcze tyłek brokera :mrgreen: oraz banki i spece z zapleczem o którym nawet nam się nie śniło!
To co Kali liże czy Kaliemu liżą?
:twisted:
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 19:19 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Pełnomocnik pisze:chodzi o te firmy które po prostu sobie radzą, zarabiają nierzadko spore pieniądze dla swoich właścicieli i pracowników jest ich większość czego nie można powiedzieć o graczach forex
A pokaż mi takie firmy. Kiedyś już wspominałem. Znam właściciela jednej z marek odzieżowych w Polsce (z 200 sklepów w Polsce ) . Myślisz ,że wiedzie mu się super ? Nie ,jest co raz gorzej ...Kiedy pytam o kolegów z branży to jest tak samo...

Wiecie w czym tkwi problem ? Wyjaśnię na przykładzie
Jest sobie Janek
Janek poznaje forex poprzez debilne reklamy ,które gwarantują mu wielkie zyski ,małe wkłady własne i szybkie tempo wzbogacania się .
Janek już gra trochę na realu ,ale nadal traci ,nie może znaleźć własnej drogi i celu. Ciągle przed jego oczami widnieje wielki napis : SZYBKO ,DUŻO ,ŁATWO.
Janek rzuca strategiami na prawo i lewo w celu znalezienia jak najlepszej z 1000 pipsów.
Janek po paśmie porażek rzuca forex i wraca do zwykłej pracy. Przecież obiecywali taką kasę...

Niestety ,ale Janek zniechęcony do forexu nie dowie się ,że nie potrzeba setek pipsów miesięcznie i nie wiadomo jakiej kasy. Wystarczy cierpliwość ,głowa na karku ,dobrze opracowana strategia i umiejętne zarządzanie kapitałem. I tak dzień w dzień....

Wielu ludzi nie potrafi zaakceptować tego ,że forex nie jest tak dochodowy jak reklamują brokerzy .Czują się oszukani i rzucają to mówiąc ,że na tym się nie da zarabiać. DA SIĘ ,ale trzeba zejść na ziemie i mówić o realnym celu ,a nie nie wiadomo czym. Rozmawiałem ze znajomym psychologiem o tym zabiegu i w pełni się zgadza z moją opinią . Brokerzy specjalnie tak się reklamują i co najgorsze to działa...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 18:41 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Trochę się nie zgodzę z tezą tematu.

Znam wiele osób, które poświęciły życie na biznes. Wielu się dobrze powodzi, ale wiele ma z tego same problemy (komornicy, wyroki sądowe, błędy urzędników, zła koniunktura), a emerytura wychodzi licha.

Wiele osób też nigdy nie byłoby w stanie założyć własnego biznesu. Bo po prostu się do tego nie nadaje.
Nie wydaje mi się...skąd masz te dane? chyba zgubiłeś kilka zer
3% jest w wyższym progu podatkowym.

Posiadanie miliona na koncie czy w działce rolnej jeszcze nie gwarantuje "gigazysków".

Cadermo

Jako podsumowanie tamtego postu powiem jeszcze ,że
Forex to biznes ,w tych dwóch przypadkach nie musi Ci się udać zarobić..Z tym trzeba się po prostu pogodzić ,nie wszystko jest dla każdego i tyle.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Brokerzy specjalnie tak się reklamują i co najgorsze to działa...
ano działa działa co widać po napływie coraz to nowych użytkowników w okresach kampanii brokerów
Stforex pisze:Trochę się nie zgodzę z tezą tematu.

Znam wiele osób, które poświęciły życie na biznes. Wielu się dobrze powodzi, ale wiele ma z tego same problemy (komornicy, wyroki sądowe, błędy urzędników, zła koniunktura), a emerytura wychodzi licha.

Wiele osób też nigdy nie byłoby w stanie założyć własnego biznesu. Bo po prostu się do tego nie nadaje.
Owszem każde działanie niesie za sobą ryzyko. Tak i w przypadku konwencjonalnego biznesu nie wszyscy odniosą sukces ale to chyba całkiem naturalnie - tym niemniej odsetek ludzi, którym się ,,powiodło,, jest nieporównywalny w stosunku do forexu - Przyznasz...
A argumentem koronnym niech będzie liczba milionerów którzy dorobili się na forexie...

Cadermo

Pełnomocnik pisze:A argumentem koronnym niech będzie liczba milionerów którzy dorobili się na forexie...
Pełnomocniku mogę prosić o takowe dane ? Skoro o tym mowa to jestem ciekaw :wink:

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Cadermo pisze:
Pełnomocnik pisze:A argumentem koronnym niech będzie liczba milionerów którzy dorobili się na forexie...
Pełnomocniku mogę prosić o takowe dane ? Skoro o tym mowa to jestem ciekaw :wink:
http://najbogatsiludzieswiata.forbes.pl/1,1

Poszukaj tych od forexu ;)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

w pierwszych top 100 każdego kraju nie ma żadnego tradera - takie dane były kiedyś na forum - z pewnością do odszukania w necie

Cadermo

Racja ,ale obliczaliście kiedyś ile możecie zagrać u normalnego ECN ? Tam za pewne też są nieformalne limity w lotach. Nie da się zagrać za 20 000 lotów :mrgreen:

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

LowcaG pisze:
Cadermo pisze:
http://najbogatsiludzieswiata.forbes.pl/1,1

Poszukaj tych od forexu ;)
jakas cienka ta lista...
nie moglem siebie tam znalesc... :509:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ