Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .........

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

http://www.youtube.com/watch?v=768IV_WO4ec
I jak tu się nie podnosić po upadku skoro jest tyle do zyskania :)
Lubię odnosić trading do sportu bo proces pracy jest taki sam tylko inny cel i narzędzia. Trenowałem kilka dyscyplin i nadal trenuję (amatorsko) i widzę te analogie. Nigdy nie zastanawiałem się kiedy powiedzieć sobie dość. Wierzę, że wszystko jest możliwe ale też każdy wyczyn kryje za sobą tysiące godzin pracy. Jeśli ktoś zastanawia się nad tym kiedy się poddać zamiast nad tym co robi źle co zmienić co poprawić to już może sobie dać spokój z rynkiem. Zrobi jednak lepiej jak zacznie pracować nad sobą :) Podsumowanie jest w piosence http://www.youtube.com/watch?v=QNgOIOQ3 ... re=related :)

JaJestemWodka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JaJestemWodka »

Wszystko zależy od człowieka. Charakter jest najwazniejszy. Nawet nie wiadomo jakbyś chciał to bez warunków umysłowych, fizycznych, odpowiednich cech charakteru nie uda Ci się być kim chcesz i robic to co chcesz....

Życia nie oszukam, pracownik fizyczny za 1200zł i koniec dnia z piwem to max co moze mnie spotkać ;d

a fx... ile mozna siedziec przed kompueterm i walczyc z rekinami będąc płotką... piwko, jakies dziwki, narkotyki i trzeba będzie kiedys wkoncu zaczać czekać na śmierc.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

ile mozna siedziec przed kompueterm i walczyc z rekinami będąc płotką
Wiesz które ryby są najbezpieczniejsze? Te które pływają tuż przy ogonie rekina. Tenże nie jest dość zwinny, by je złapać. Taki paradoks.

Nie walcz z rekinem bo Cię pożre. Wykorzystaj swoje atuty - tak, detaliści również takowe posiadają.
Życia nie oszukam
Nie oszukasz. Czy można być tym, kim się bardzo chce? Nie. Chciałem być lekarzem, ale się do tego nie nadaję. I nic w tym dziwnego. Do wielu zawodów nie mam predyspozycji. Mit, że każdy może być dobrym traderem tak samo jest nie do utrzymania.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Stforex pisze:Nie oszukasz. Czy można być tym, kim się bardzo chce? Nie. Chciałem być lekarzem, ale się do tego nie nadaję. I nic w tym dziwnego. Do wielu zawodów nie mam predyspozycji. Mit, że każdy może być dobrym traderem tak samo jest nie do utrzymania.
Trzeba wziąć pod uwagę, że może na 100 osób z 5 może w ogóle przekonać się, czy się nadaje czy nie. Większość odpada zanim pojmie o co chodzi. Dopiero od momentu, gdy wiemy jak to działa i mamy sposób na uzyskanie statystycznej przewagi nad rynkiem "sprawdzamy" czy posiadamy predyspozycje do tradingu czy takowych nie mamy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Problem jest jeszcze jeden.

Po czym poznać kiepskiego lekarza? Albo kiepskiego strażaka? Nie poznasz. Kiepski krawiec będzie szył tanie ubrania. A kiepski trader? Tutaj kryterium jest proste. Albo zarabiasz albo odpadasz.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Stforex pisze:Po czym poznać kiepskiego lekarza? Albo kiepskiego strażaka? Nie poznasz. Kiepski krawiec będzie szył tanie ubrania. A kiepski trader?
A dlaczego niby nie poznasz?. kryterium oceny jest inne, ale ocenie można poddać każdego i każdy zawód. Trader jest oceniany po wyniku finansowym, lekarz czy strażak wg. innych kryteriów.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Chodzi o to, że wynik finansowy jest absolutnie obiektywny. Albo + albo -. Ocena lekarza już niekoniecznie.

ODPOWIEDZ