Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .........
No dobra panowie to co byście zrobili na moim miejscu. Gram na tym fx i ogólnie dobrze mi idzie kiedy nie obracam dużymi pieniędzmi, w zeszłym tygodniu zrobiłem 400% konta, dziś wszystko poszło... w straty.
Poza FX mam jeszcze firmę ale teraz się zastanawiam czy kolejna tygodniówkę przeznaczyć na odrobienie strat ;|
Poza FX mam jeszcze firmę ale teraz się zastanawiam czy kolejna tygodniówkę przeznaczyć na odrobienie strat ;|
Grzegorz
proste, nie zaprzyjazniony z duzymi pieniedzmi..(nie wiem co dla kogo jest duze)...grz3siek pisze:No dobra panowie to co byście zrobili na moim miejscu. Gram na tym fx i ogólnie dobrze mi idzie kiedy nie obracam dużymi pieniędzmi, w zeszłym tygodniu zrobiłem 400% konta, dziś wszystko poszło... w straty.
moja rada: graj pieniedzmi takimi jakie potrafisz udzwignac ( tzn ze twoja psycha/emocje wytrzymaja te cisnienie)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Nie mówię gigantach typu - juz wypomniany dziś Facebook czy inny miliardowy biznes, chodzi o te firmy które po prostu sobie radzą, zarabiają nierzadko spore pieniądze dla swoich właścicieli i pracowników jest ich większość czego nie można powiedzieć o graczach forexEsco pisze:Odsetek ludzi odnoszących duży sukces w jest jednakowy w rożnych dziedzinach życia\biznesu.
Bo chyba nie chcesz powiedzieć ze tylko 5% firm wychodzi na +...? wtedy gospodarka nie istniałaby a my wrócilibyśmy na drzewa

W Polsce 5% ludzi zarabia powyżej 6400 zł.Pełnomocnik pisze:Bo chyba nie chcesz powiedzieć ze tylko 5% firm wychodzi na +...? wtedy gospodarka nie istniałaby a my wrócilibyśmy na drzewa
Zrezygnacja jest podobnie jak ze stratną pozycja nie zamkniesz w momencie mniejszej straty poczekasz aż się sama zamknie. Poza tym podejrzewam że w zyciu zajmujemy sie róznymi rzeczami przyjdzie taki moment że pojawi się ciekawsza rzecz do zrobienia...
Tez miałem kiepski początek tygodnia

Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem
http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

- Pełnomocnik
- Pasjonat
To wytarty szlagierfajnynick21 pisze:“Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.” Winston Churchill
Wujek Hitler tez w porę nie zrezygnował

Dodano po 1 minutach:
Nie wydaje mi się...skąd masz te dane? chyba zgubiłeś kilka zertemal pisze:W Polsce 5% ludzi zarabia powyżej 6400 zł.
Samych milionerów w Polsce jest ponad 100tyś

Musiało ci się coś pomieszać
Wow.. nie przeginaj..temal pisze:Tez miałem kiepski początek tygodnia i samobujcze mysli

Re: Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .......
I o to chodzi ,żeby się wyzwolić od konwencjonalnych biznesów i być jak kot.Pełnomocnik pisze: Ale strata czasu to już zupełnie co innego - pomyślcie gdzie teraz byście byli gdyby cały ten czas ,,zmarnowany,, na forex poświecilibyście na tworzenie jakiegoś konwencjonalnego biznesu![]()
http://demotywatory.pl/3877087/Kot-w-od ... -czlowieka
Jak nie wyjdzie ,to trudno.W innych dziedzinach też można zmarnować wszystko i nic nie osiągnąć.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Owszem nie zawsze ta zależność działa (zapewne 80/20daromanchester pisze:To po części prawda. Ale ilość godzi nie jest wprost proporcjonalna do tego czy biznes będzie się kręcił.