Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .........

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Jeden załałapie prędzej, drugi później, trzeci nigdy nie zacznie zarabiać. Tak jak ze wszystkim np. taki Adam Małysz miał się wycofać, nie odnosił większych sukcesów i nagle...... stał się jednym z najlepszych w historii tego sportu nie ma reguły.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jutro piatek i znowu wyplata... :509:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grz3siek »

No dobra panowie to co byście zrobili na moim miejscu. Gram na tym fx i ogólnie dobrze mi idzie kiedy nie obracam dużymi pieniędzmi, w zeszłym tygodniu zrobiłem 400% konta, dziś wszystko poszło... w straty.

Poza FX mam jeszcze firmę ale teraz się zastanawiam czy kolejna tygodniówkę przeznaczyć na odrobienie strat ;|
Grzegorz

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

grz3siek pisze:No dobra panowie to co byście zrobili na moim miejscu. Gram na tym fx i ogólnie dobrze mi idzie kiedy nie obracam dużymi pieniędzmi, w zeszłym tygodniu zrobiłem 400% konta, dziś wszystko poszło... w straty.

Poza FX mam jeszcze firmę ale teraz się zastanawiam czy kolejna tygodniówkę przeznaczyć na odrobienie strat ;|
proste, nie zaprzyjazniony z duzymi pieniedzmi..(nie wiem co dla kogo jest duze)...

moja rada: graj pieniedzmi takimi jakie potrafisz udzwignac ( tzn ze twoja psycha/emocje wytrzymaja te cisnienie)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Esco pisze:Odsetek ludzi odnoszących duży sukces w jest jednakowy w rożnych dziedzinach życia\biznesu.
Nie mówię gigantach typu - juz wypomniany dziś Facebook czy inny miliardowy biznes, chodzi o te firmy które po prostu sobie radzą, zarabiają nierzadko spore pieniądze dla swoich właścicieli i pracowników jest ich większość czego nie można powiedzieć o graczach forex
Bo chyba nie chcesz powiedzieć ze tylko 5% firm wychodzi na +...? wtedy gospodarka nie istniałaby a my wrócilibyśmy na drzewa
:)

Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

Pełnomocnik pisze:Bo chyba nie chcesz powiedzieć ze tylko 5% firm wychodzi na +...? wtedy gospodarka nie istniałaby a my wrócilibyśmy na drzewa
W Polsce 5% ludzi zarabia powyżej 6400 zł.

Zrezygnacja jest podobnie jak ze stratną pozycja nie zamkniesz w momencie mniejszej straty poczekasz aż się sama zamknie. Poza tym podejrzewam że w zyciu zajmujemy sie róznymi rzeczami przyjdzie taki moment że pojawi się ciekawsza rzecz do zrobienia...
Tez miałem kiepski początek tygodnia :) i samobujcze mysli ;)
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

fajnynick21 pisze:“Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.” Winston Churchill
To wytarty szlagier
Wujek Hitler tez w porę nie zrezygnował :twisted: i zobacz jak skończył - a mógł się zatrzymać w porę i rządziłby całą Europą :mrgreen:

Dodano po 1 minutach:
temal pisze:W Polsce 5% ludzi zarabia powyżej 6400 zł.
Nie wydaje mi się...skąd masz te dane? chyba zgubiłeś kilka zer
Samych milionerów w Polsce jest ponad 100tyś :lol:
Musiało ci się coś pomieszać
temal pisze:Tez miałem kiepski początek tygodnia i samobujcze mysli
Wow.. nie przeginaj.. :wink: będzie dobrze

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Re: Kryzys wiary - kiedy powiedzieć sobie dość czyli .......

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Pełnomocnik pisze: Ale strata czasu to już zupełnie co innego - pomyślcie gdzie teraz byście byli gdyby cały ten czas ,,zmarnowany,, na forex poświecilibyście na tworzenie jakiegoś konwencjonalnego biznesu :?:
I o to chodzi ,żeby się wyzwolić od konwencjonalnych biznesów i być jak kot.
http://demotywatory.pl/3877087/Kot-w-od ... -czlowieka
Jak nie wyjdzie ,to trudno.W innych dziedzinach też można zmarnować wszystko i nic nie osiągnąć.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:To po części prawda. Ale ilość godzi nie jest wprost proporcjonalna do tego czy biznes będzie się kręcił.
Owszem nie zawsze ta zależność działa (zapewne 80/20 :wink:) ale jeśli - tak jak już wspomniałem - cały ten czas i zdeterminowanie poświecić na - mówiąc kolokwialnie myślenie nad tym ,,co tu zrobić żeby zarobić,, większosć wyszła by na tym znacznie lepiej niż na forex a niewykluczone ze któryś z tych ,,wykminionych,, :mrgreen: pomysłów stałby się milionowym :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Czym wiecej sie chce tym trudniej to osiagnac.
get rich or die trying... czyli wyscig szczurow.

No, a przeciez mozna zyc prosciej, chciec mniej i byc bardzo szczesliwym.

I tak wszyscy kiedys umrzemy...

ODPOWIEDZ