A ja myślę, że to chyba kwestia czasu... Już tyle rzeczy zostało wynalezionych, że potrzeba matką wynalazków. wiele forexowców się obecnie interesuje robotami, więc jak każdy poulepsza trochę to wyjdzie całość...personov pisze:Właśnie jakby o tym jest ten temat. Jednak coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że taki robot nie istnieje.
Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Jak by tak pójść dalej, to jeżei taki robot istnieje nie może być jawny, bo gdyby był jawny, to przestał by działać i chodziaż byłby adaptacyjny, to ewoluował by wtedy sposób adaptacji, i znów była by walka ludzi którzy to wymyślają, jak tu zmienić "adaptację" aby robot wyprzedzał innych.GosiaM pisze: ja myślę, że to chyba kwestia czasu... Już tyle rzeczy zostało wynalezionych, że potrzeba matką wynalazków. wiele forexowców się obecnie interesuje robotami, więc jak każdy poulepsza trochę to wyjdzie całość...
Czyli jednym słowem, jeżei istniej to nigdy go ludzie nie poznają oprócz tych którzy go stwrzyli

Ja sadze ze na pewni istnieja i to bez liku. Nieraz obserwowalem takie walki robotow, i to nie gdzie indziej, tylko na indeksie s&p500 mini elektronicznym. Mimo zawsze dobrej plynnosci, czasem na otwarciu tej plynnosci brakuje i wtedy widac jaka pile rysuja roboty. Trwa to jakis czas na poczatku i nienaturalnosc EKG jest latwo zauwazalna ale powtarza sie taki efekt czesto.
Jak kto ogladal w czwartek film "branzowy", moze zwrocil uwage na jedno zdanie nt kosztu elektroniki dla, w sumie niewielkiej firmy. Banka$. A program do modelu? Poszukiwanie anomalii czli zdarzen odbiegajacych od stanow srednich. Oczywiscie fantazja tworcow ale oni tez musza brac gdzies wzorce by nie wykpiono ich za dyletanctwo w kreconym temacie.
Jak kto ogladal w czwartek film "branzowy", moze zwrocil uwage na jedno zdanie nt kosztu elektroniki dla, w sumie niewielkiej firmy. Banka$. A program do modelu? Poszukiwanie anomalii czli zdarzen odbiegajacych od stanow srednich. Oczywiscie fantazja tworcow ale oni tez musza brac gdzies wzorce by nie wykpiono ich za dyletanctwo w kreconym temacie.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- mariusz911
- Stały bywalec
Już prawie miałem Grala, trzymałem go za nogę ale mi uciekł
Testowałem w Dukascopy pewną strategię i jej wyniki były tak wspaniałe że aż mało prawdopodobne. Dziś puśiłem ją live i narobiła strat (w sumie nic dziwnego) ale co najdziwniejsze dla mnie to jak puściłem test na danych dzisiejszych to strategia w teście pięknie zarobiła.
Niestety nie jestem w stanie jej zdekomilować i nie wiem co w niej dokładnie siedzi. A może da się tak wyprowadzić w pole tester Dukasowy, żeby strategia testowała się "patrząc" na ceny w przód?

Testowałem w Dukascopy pewną strategię i jej wyniki były tak wspaniałe że aż mało prawdopodobne. Dziś puśiłem ją live i narobiła strat (w sumie nic dziwnego) ale co najdziwniejsze dla mnie to jak puściłem test na danych dzisiejszych to strategia w teście pięknie zarobiła.
Niestety nie jestem w stanie jej zdekomilować i nie wiem co w niej dokładnie siedzi. A może da się tak wyprowadzić w pole tester Dukasowy, żeby strategia testowała się "patrząc" na ceny w przód?
A na jakim TF ta strategia "działała"?

Może np używałeś informacji o wartościach Low i High z "nadchodzącej" świeczki?Na danych historycznych znamy to Low i High, a na realu niemariusz911 pisze: A może da się tak wyprowadzić w pole tester Dukasowy, żeby strategia testowała się "patrząc" na ceny w przód?

- mariusz911
- Stały bywalec
- mariusz911
- Stały bywalec