Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
szymek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: szymek »

Erykos pisze:1) Wszystkich.
2) PA.
3) PA.

Co to jest PA? A to akurat dowiesz się czytając ten wątek ;).
no nie za wiele mi to pomogło ale dziękuję...
liczyłem na odpowiedź bardziej sprecyzowaną typu:

1. szukam na tygodniowych, dziennych wykresach mocnych S/R...
2. czekam na dobry sygnał sprzedaży/ kupna w postaci...i tutaj chciałbym się dowiedzieć co uważącie za dobry sygnał..
3. czekam na pullbacka i wtedy czekam na PA...

więc proszę jeszcze raz o odpowiedź, gdyż uczę sie jeszcze i chciałbym poznać opinie bardziej doświadczonych graczy...

dziękuję.

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Dlatego Ci piszę. Oglądaj forum.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

hej chciałem zapytać czy dobrze interpretuję PA... po wszelkich wskaźnikach PA wydaje mi się być najlepszym wyjściem...

Załącznik:
S1 - wysokość trójkąta
S2 - prawdopodobna odległość wybicia z tej formacji... = S1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

epoxer pisze:hej chciałem zapytać czy dobrze interpretuję PA... po wszelkich wskaźnikach PA wydaje mi się być najlepszym wyjściem...

Załącznik:
S1 - wysokość trójkąta
S2 - prawdopodobna odległość wybicia z tej formacji... = S1
Teraz może ja dorzucę swoje 3 grosze. Trójkąt narysowany jak najbardziej ok, mniejsza z tym z ilu fal i tak dalej. Cała zabawa polega na tym, że narysować trójkąt to jedno, a rozegrać go w sposób profitowy to drugie. Musisz napisać coś więcej, jak chcesz wejść czy na wybicie czy po wybiciu na retest trójkąta, korekcie itp. Jest naprawdę dużo możliwości z zaznaczonego zasięgu domyślam się, że chcesz grać go tylko na krótko itp.....
Yaaa man

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

sprawa taka, że rozegrałem go wczoraj na short'a i miałem całe ~ 100pipsów, po części kanał wydawał mi się być na tyle wąski, że już dalej trójkąta ciągnąć nie mogli :D dalej średnia ema 21 poszła w dół od początku dnia... (wszystkie dni poprzednie szła w górę) i co najważniejsze to właśnie dzięki tej średniej ema 21 postanowiłem pójść na całość i dać shorta zaznaczonego kreską czerwoną...

magot98
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: magot98 »

Witam, mógł by ktoś napisać czy dobrze interpretuje PA?

Wywalili
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Wywalili »

Forex to gra - uważam, że strategie są fajne ale ostatecznie jest to nieprzewidywalne. Dziś zarobiłeś 100 pipsów a jutreo stracisz 105:)

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

Wywalili
ostatecznie to chodzi o to, żeby zarobić 105 pipsów, a stracić 100 :) Ogólnie musimy wyjść na +

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Wywalili, na rynku trzeba znaleźć przewidywalne schematy i to wykorzystać. Jesteś czegoś pewien to dawaj, nie jesteś to czekaj ;) I pamiętaj że to strategia musi odpowiadać rynkowi, a nie rynek strategii.

Dodano po 2 minutach:

magot98, jasne że można po przebiciach kolejnych S/R-ów przestawiać SL, ale z tym ostatnim zaznaczonym przestawieniem poczekałbym do przebicia tego low w okolicach 2140.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Wywalili pisze:strategie są fajne ale ostatecznie jest to nieprzewidywalne
W 100% przewidywalne to nigdy nie będzie, ale z jakimś tam prawdopodobieństwem to i owszem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_dnia_urodzin
A jak weźmie się 40 osób to prawdopodobieństwo tego że w grupie są co najmniej dwie osoby z tą samą datą urodzin wzrasta do około 85% !

Teraz pytanie jest o to która strategia da nam odpowiedni układ szans na wygraną w długim terminie.

Co do interpretacji PA to pewnie każdy ma inną. To jest tylko pewna filozofia. Ja robię to tak, że badam układ falowy pod kątem pojawiania się wyższych szczytów i dołków. Wchodzę zawsze na korekcie w momencie kiedy pojawi się jakiś mocniejszy ruch odstający od poprzednich okresów (świec). Kiedyś patrzyłem sztywno na poziomy SR opisane przez fxlamera na początku tego wątku ale wtedy jeszcze byłem na tyle zielony, że wchodziłem pod prąd, źle ustawiałem stopa i brałem za małe profity żeby dawać radę. Tak czy inaczej pewna strategia musi być co do której będziemy mieli świadomość, że ma pozytywną statystykę po to aby czuć się pewnie na rynku. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ