Systemy 3000%miesięcznie ?
No to mamy walkę konkurencji ...
Zicmar,
sry,ale można Twoje pojawienie się odebrać tylko w jeden sposób.Zrobiło się cicho,interes przycichł,trzeba zaistnieć.
Nagłe pojawienie się Vinciego - też ciekawy zbieg okoliczności.
Ale to nieistotne,nie wiem co to za głupota,wrzucić wykres i powiedzieć można wziać 90 %.Ale nie pokażesz jak to zrobiłeś,bo za to się płaci.To w takim razie po co śmiecisz?
Takie Twoje podejście jest nic nie warte.
Najwyższa pora zacząć w jakiś sposób potwierdzać teorie,skoro chce się czymś podzielić.
Jak nie mamy nic KONKRETNEGO do wniesienia na forum,to nie spamuje.
A Ty pojawiasz się i "zagadaj na skype" "ty też zagadaj" "o i Ty"...
Coraz łatwiej przychodzi spam,a jak trzeba jakieś konkrety to "no co TY !! za długo nad tym pracowałem" ...ehh
Zicmar,
sry,ale można Twoje pojawienie się odebrać tylko w jeden sposób.Zrobiło się cicho,interes przycichł,trzeba zaistnieć.
Nagłe pojawienie się Vinciego - też ciekawy zbieg okoliczności.
Ale to nieistotne,nie wiem co to za głupota,wrzucić wykres i powiedzieć można wziać 90 %.Ale nie pokażesz jak to zrobiłeś,bo za to się płaci.To w takim razie po co śmiecisz?
Takie Twoje podejście jest nic nie warte.
Najwyższa pora zacząć w jakiś sposób potwierdzać teorie,skoro chce się czymś podzielić.
Jak nie mamy nic KONKRETNEGO do wniesienia na forum,to nie spamuje.
A Ty pojawiasz się i "zagadaj na skype" "ty też zagadaj" "o i Ty"...
Coraz łatwiej przychodzi spam,a jak trzeba jakieś konkrety to "no co TY !! za długo nad tym pracowałem" ...ehh
a dlaczego to zglosileś Grand Forewer, czy jak Ci tam, zglębileś moje tajniki i tera Guru odgrywasz, chcesz to skasować, żeby mieć czystą kartę, do Modów nie zgadzam sie na usunięcie tych postow, nic tam nie było wulgarnego czy obrazliwego, wzsystko w temacie, więc nie ma podastaw do usuwania czegokolwiek
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny
Tak się pojawiłem przy okazji
Nie, nie mam z tym nic wspólnego. Szkoleniami też się na razie nie zajmuję, może kiedyś ten biznes rozkręcę, na razie nie mam takiej potrzeby mimo paru zadowolonych osób.
A Zbyszek tak trochę strategię pozycyjną przyjął
Songo89K, tak jak piszesz, "ty napisz, ty, ty i o ty". A może ktoś się skusi i biznes się kręci.
Nie, nie korzystam z Twoich średnich. Czysty wykres i CCI - proste, mogę opisać w strategiach jak będę miał czas i ochotę

A Zbyszek tak trochę strategię pozycyjną przyjął

Nie, nie korzystam z Twoich średnich. Czysty wykres i CCI - proste, mogę opisać w strategiach jak będę miał czas i ochotę

Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 16:12 przez VinciPro, łącznie zmieniany 2 razy.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
- profession
- Pasjonat
Ma być to kulturalna dyskusja o systemach który maja potencjał. I o waszych i moich pomysłach.
Ciekawy proszę Cię jak i pozostałych tutaj kolegów z forum o absolutne bezwzględne ignorowanie i nie angażowanie się w tego typu dyskusję. Pewne osoby nic nie zrozumieją bo mają inne cele. I robią to z góry zamierzonym pomysłem. Szkoda czasu choć wiem, że to trudne.
proszę o zakończenie offtopicu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Przedstawiam kilka metod wartych chwili przetestowania i zastanowienia się. Jeśli czas poświęcony na dyskusje defacto o niczym przeznaczymy na analizy i rozwój napewno będzie to z pożytkiem dla wszystkich.
Metody które dają dość dobre wyniki a z którymi ostatnio się spotkałem to:
-przecięcie lini 0 przez cci MTF lub rsi MTF
Otwieram wykres eurusd m5. Wrzucam na niego wskaźniki rsi i cci i ustawiam je na TF 15m. Obserwuje poszczególne przecięcia.
Oczywiście nie każdy dzień jest dobry dla tego typu analizy jednak w myśl zasady każda podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku - tutaj jest podobnie. Każdy ruch mniejszy lub większy jest wychwytywany na jego początku przez przecięcie na cci i rsi. Zakres ruchu i jego długość wymaga już innych analiz TF itp.
Zastanawiam się jak jeszcze można by sprecyzować wejście. Średnia która widnieje na wykresie to sma 50. Pochodzi z forexfactory i obszernego tematu który wrzuciłem kilka stron wcześniej. tutaj link:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=345838
Linie niebieskie to rsi natomiast czerwone to cci.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kolejną ciekawostką jest pomysł o którym już też pisałem. Przecięcie RSI i MA na wyższym TF. Wiele osób uważa, że może to być święty graal. Jednak on bardzo repaintuje i błędne sygnały znikają. Jednak mi bardzo pomaga wejść w odpowiednim momencie w nieraz bardzo długie trejdy na h1. Zastanawiam się nad dwoma możliwościami:
- jakim innym wskaźnikiem/metodą potwierdzać strzałki? Panowie jakieś pomysły
?
- każda strzałka niesie ze sobą chwilową zmianę ceny w danym kierunku, a że zarówno Ma z wyższych TF jak i RSI MTF repaintuje a różnice ze względu na mały okres są niewielkie bardzo niewiele trzeba do repaintu. Zauważyłem jednak, że bardzo dobrze nadaje się do skalpowania po kilka pipsów.
Ciekawy proszę Cię jak i pozostałych tutaj kolegów z forum o absolutne bezwzględne ignorowanie i nie angażowanie się w tego typu dyskusję. Pewne osoby nic nie zrozumieją bo mają inne cele. I robią to z góry zamierzonym pomysłem. Szkoda czasu choć wiem, że to trudne.
proszę o zakończenie offtopicu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Przedstawiam kilka metod wartych chwili przetestowania i zastanowienia się. Jeśli czas poświęcony na dyskusje defacto o niczym przeznaczymy na analizy i rozwój napewno będzie to z pożytkiem dla wszystkich.
Metody które dają dość dobre wyniki a z którymi ostatnio się spotkałem to:
-przecięcie lini 0 przez cci MTF lub rsi MTF
Otwieram wykres eurusd m5. Wrzucam na niego wskaźniki rsi i cci i ustawiam je na TF 15m. Obserwuje poszczególne przecięcia.
Oczywiście nie każdy dzień jest dobry dla tego typu analizy jednak w myśl zasady każda podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku - tutaj jest podobnie. Każdy ruch mniejszy lub większy jest wychwytywany na jego początku przez przecięcie na cci i rsi. Zakres ruchu i jego długość wymaga już innych analiz TF itp.
Zastanawiam się jak jeszcze można by sprecyzować wejście. Średnia która widnieje na wykresie to sma 50. Pochodzi z forexfactory i obszernego tematu który wrzuciłem kilka stron wcześniej. tutaj link:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=345838
Linie niebieskie to rsi natomiast czerwone to cci.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kolejną ciekawostką jest pomysł o którym już też pisałem. Przecięcie RSI i MA na wyższym TF. Wiele osób uważa, że może to być święty graal. Jednak on bardzo repaintuje i błędne sygnały znikają. Jednak mi bardzo pomaga wejść w odpowiednim momencie w nieraz bardzo długie trejdy na h1. Zastanawiam się nad dwoma możliwościami:
- jakim innym wskaźnikiem/metodą potwierdzać strzałki? Panowie jakieś pomysły

- każda strzałka niesie ze sobą chwilową zmianę ceny w danym kierunku, a że zarówno Ma z wyższych TF jak i RSI MTF repaintuje a różnice ze względu na mały okres są niewielkie bardzo niewiele trzeba do repaintu. Zauważyłem jednak, że bardzo dobrze nadaje się do skalpowania po kilka pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Problem z przecięciami jest taki że nigdy nie wiadomo czy poleci 2 pipsy czy 200 po przecięciu, więc tutaj należałoby dodać jakiś dodatkowy filtr. Następny problem jest taki że nie ma jednej standardowej wartości dla ustawienia średniej, a zakres jaki jest najczęsciej wykorzystywany to 5-200, do tego dochodzą jeszcze cztery typy dla każdego ustawienia (simple, smoothed itd) więc wychodzi że mamy blisko 800 możliwych ustawień dla średniej i teraz którą wybrać, które ustawienie będzie najlepsze. Tutaj jest potrzebny następny filtr, najlepiej z wyższego TFa.
Jeśli dodać do tego jeszcze inne linie do przecięcia na dole wykresu to możliwe kombinacje idą już w tysiące. Wychodzi więc na to że każdym systemem da sie zarabiać o ile sie do niego odpowieddnio podejdzie i naprawde zrozumie a najważniejsza jest psychika
Jeśli dodać do tego jeszcze inne linie do przecięcia na dole wykresu to możliwe kombinacje idą już w tysiące. Wychodzi więc na to że każdym systemem da sie zarabiać o ile sie do niego odpowieddnio podejdzie i naprawde zrozumie a najważniejsza jest psychika

Nie ma głupszego pomysłu jak gra na przecięcia średnich, nie kumam podejścia Zickmara że odwalił jakieś pyskówki bo widzę że ma bana, ale wiele widać na tych screenach. Kwestia wejścia jest sprawą indywidualną i akceptacji ryzyka ale to już inna bajka. Profession, powiem tylko tyle że wejścia z tego wskaźnika są mocno spóźnione w stosunku do średnich. Nie szukajcie graala, jak zarabiacie regularnie te 10-20 pips na dzień , naprawdę macie niezależność na wyciągnięcie ręki.
pozdrawiam
pozdrawiam
- profession
- Pasjonat
Kasia86 pisze:Problem z przecięciami jest taki że nigdy nie wiadomo czy poleci 2 pipsy czy 200 po przecięciu
Zgadzam się z wami w pełni. Dlatego wrzuciłem tutaj temat z forexfactory gdzie gość nie korzysta z przecięcia ceny i średniej jako sygnału. Do wejść stosuje formacje PA. Średnia jest mu potrzebna tylko do tego, że powyżej średniej gra longi a poniżej szorty. W tym miejsca szuka formacji świecowych i PA.Microbi pisze:Nie ma głupszego pomysłu jak gra na przecięcia średnich
Dzięki za wasze spostrzeżenia. Nie szukam grala co wiele osób mi zarzuca po prostu badam i analizuje metody które są dostępne. Swoją metodę posiadam jednak brakuje jej regualrności. Dlatego cały czas szukam i analizuje. Nie w poszukiwania grala ale w poszukiwaniu innych możliwości.

Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Ja mam nieco odmienną koncepcję na temat, średnich jak i wykresów. Na załączonym obrazku widać przydatność średniej dzięki wskaźnikowi, który analizuje siłę trendu dla danego okresu. Na razie jest to koncepcja ale widzę, że będę szedł tą drogą bo docelowo daje to przejrzystość i prostotę w zastosowaniu - co lubię. Na M1 działa najlepiej i tam mógłbym na prawdę zaszaleć z tym co już mam.
Dodano po 10 minutach:
Dzięki temu wskaźnikowi widzę na jakim TF i jakiej średniej używać lub nie używać, ale docelowo średnia będzie obrazować rzeczywistą zmianę trendu na każdym TF i to w punktach przecięcia z wykresem. Nie żebym gralla szukał
Dodano po 1 godzinach 45 minutach:
W konsekwencji daje to wykres, który ma coś w sobie z Renko, jest jakby jego rozwiniętą wersją.
Dodano po 10 minutach:
Dzięki temu wskaźnikowi widzę na jakim TF i jakiej średniej używać lub nie używać, ale docelowo średnia będzie obrazować rzeczywistą zmianę trendu na każdym TF i to w punktach przecięcia z wykresem. Nie żebym gralla szukał

Dodano po 1 godzinach 45 minutach:
W konsekwencji daje to wykres, który ma coś w sobie z Renko, jest jakby jego rozwiniętą wersją.
Jak już wskaźniki to wskaźniki
Fajne jest T3RSI, gdy czerwona linia (średnia RSI) jest między poziomami 45 i 55 mamy konsolę, a jak na ekstremach to pokazuje w którą stronę grać. Osobiście nie korzystam, ale może się przydać.
Co do CCI to decydująca jest linia zero. Nad to L, pod to S. Fajnie to obrazuje sentyment. Oczywiście okres 50, mniejsze z moim zdaniem zbytnio się miotają.

Co do CCI to decydująca jest linia zero. Nad to L, pod to S. Fajnie to obrazuje sentyment. Oczywiście okres 50, mniejsze z moim zdaniem zbytnio się miotają.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX