wzmagania pozytywa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Ja cały czas Ci polecam telefon i mobilne MT4. Co godzinę możesz wejść i sprawdzić ewentualnie na BE przerzucić i wtedy czekać, albo BE albo TP. Nawet lepiej bo mniej nerwów. Przyznam się że trejd w którym miałem najwięcej pipsów w jednym zagraniu otworzyłem przez telefon i zamknąłem też przez telefon :)
Przemyśl to co pisze mah1y. Szczególnie to żeby grać na wyższych interwałach, dopóki nie możesz cały czas kontrolować sytuacji.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:Ja cały czas Ci polecam telefon i mobilne MT4. Co godzinę możesz wejść i sprawdzić ewentualnie na BE przerzucić i wtedy czekać, albo BE albo TP. Nawet lepiej bo mniej nerwów. Przyznam się że trejd w którym miałem najwięcej pipsów w jednym zagraniu otworzyłem przez telefon i zamknąłem też przez telefon :)
Przemyśl to co pisze mah1y. Szczególnie to żeby grać na wyższych interwałach, dopóki nie możesz cały czas kontrolować sytuacji.
Co trader to inne zwyczaje :)
ja osobiście odradzam taki sposób, był czas ,że tak robiłem i wiecznie miałem zajętą głowę, co się dzieje na rynku, pod czas jazdy autem, pod czas rozmów biznesowych, nawet w kościele :) zdarzyło mi się zerknąć na rynek co się dzieje.
Odradzam czegoś takiego to jest jakieś chore!
W tej chwili pracuję na stacjonarnym kompie i monitoruję setup od otwarcia do zamknięcia jak muszę wyjść to porostu zamykam.
Mam też określone godz. gry bo tak zakłada mój plan i tego się trzymam.
Stałem się wolnym człowiekiem :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk pozytyw pisał że potrzebuje laptopa żeby kontrolować otwarte pozycje, więc napisałem o telefonie. Chyba bardziej poręczne niż laptop ;) Oczywiście nie doradzam mu trejdowania przez telefon, tylko w sytuacjach ostatecznych i to kiedy pozycję trzyma się dłużej, np kilka godzin.
P.S. mandrejk jak by Ci się chciało coś wrzucić do swojego dziennika to by fajnie było :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:mandrejk pozytyw pisał że potrzebuje laptopa żeby kontrolować otwarte pozycje, więc napisałem o telefonie. Chyba bardziej poręczne niż laptop ;) Oczywiście nie doradzam mu trejdowania przez telefon, tylko w sytuacjach ostatecznych i to kiedy pozycję trzyma się dłużej, np kilka godzin.
P.S. mandrejk jak by Ci się chciało coś wrzucić do swojego dziennika to by fajnie było :)
co za różnica czy Będzie kontrolował to na tel. lub lapie? efekt ten sam, czyli to co pisałem.

p.s jeśli chodzi o dziennik coś ostatnio za leniwy się zrobiłem :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk pisze:co za różnica czy Będzie kontrolował to na tel. lub lapie? efekt ten sam, czyli to co pisałem.
Lapka w kościele nie wyciągnie :P hehe A tak poważnie mówiąc to mandrejk myślisz że nawet na etapie "uczenia" się (na którym ja też jestem) powinno się ograniczać kontakt z wykresami? Podpowiadałem telefon bo skoro już i tak zawiera tą transakcję to lepiej jak przez telefon ją na BE za kilka godzin przestawi niż jak ma wrócić z pracy a tam SL.
P.S. zagrania mistrzowskie :D Od 1,22 fajnie odbiło. Ja bym wszedł dopiero jak lekko zjechało i to małe wsparcie zamieniło się w opór na 1,2190. Czerwona szczałka na skrinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:
mandrejk pisze:co za różnica czy Będzie kontrolował to na tel. lub lapie? efekt ten sam, czyli to co pisałem.
Lapka w kościele nie wyciągnie :P hehe A tak poważnie mówiąc to mandrejk myślisz że nawet na etapie "uczenia" się (na którym ja też jestem) powinno się ograniczać kontakt z wykresami? Podpowiadałem telefon bo skoro już i tak zawiera tą transakcję to lepiej jak przez telefon ją na BE za kilka godzin przestawi niż jak ma wrócić z pracy a tam SL.
P.S. zagrania mistrzowskie :D Od 1,22 fajnie odbiło. Ja bym wszedł dopiero jak lekko zjechało i to małe wsparcie zamieniło się w opór na 1,2190. Czerwona szczałka na skrinie.
Człowiek uczy się na błędach, a mądry człowiek uczy się na błędach innych :)

Jeśli na początku nauki Nabierzesz złych nawyków to później jest gorzej to wyeliminować.
Jeśli Twój plan gry zakłada, że grasz w ten sposób i Masz regularne zyski to jest ok,
Trzeba by było sobie zadać pytanie, dlaczego ciągle zaglądam do wykresu?
Ciągła kontrola? ale czego? przecież wszystkich pipsów i tak nie zgarniesz z FX :) więc po co ta walka?
Nie lepiej napisać sobie plan, który mówi, gram od tej i do tej godz.i koniec,

jeśli pracujesz na etacie to po godzinach dzwonisz do firmy i pytasz się co tam w firmie?
podobnie jest z forexem trzeba traktować to jak pracę nie można non stop siedzieć przed monitorem to do niczego nie prowadzi.

p.s co do wejścia na edku, był respektowany poziom 1.22, po za tym trend down dlatego wejście w tym miejscu a nie w tym co Pokazałeś na screenie, chociaż jak Zauważyłeś miejsce to również było ok do zajęcia pozycji :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

mandrejk piękne zagrania.
Pisałem wcześniej o sposobie gry który bym chciał i dobrze się z nim czuję. Kierunek D1, w trakcie korekty przechodzę na h4 i dla niego wyznaczam trend. Po przebiciu trendu schodzę na H1 i szukam wejścia. Tak więc wg. tego co widzę, spokojnie można robić analizę wieczorem, rano skontrolować i ew. ustawić oczekujące a jeszcze lepiej jak nie ma sygnału do wejścia, zaglądać w pracy. Nie jest to czasochłonne. Moja praca na to pozwala. Spędzając w pracy część czasu na kompie nie narażam w żadnym wypadku firmy na straty, nie muszę się ukrywać.
Na początku pisałem też, że czasem będę grał na M5 jeśli akurat będę siedział przed kompem. Tutaj należą się Wam podziękowania bo zupełnie zapomniałem o "jeśli będę przed kompem". Wczorajsze "wygłupy" na M5 (czyt. wróżby) robiłem dla zabawy (taki nastrój miałem) i oczywiście odgadłem wszystkie ruchy jak to bywa podczas luźnego podejścia. Dzięki za wszystkie wpisy, każdy wart przemyślenia.

Edit: dziś jeszcze grałem z oczekującego Eur/Dol z M5. Nie zdążyłem do domu przed zamknięciem rynku więc pozycja wisi przez weekend. Obecnie -3p. Grałem jeszcze dwa na E/U z M5 ale zamykałem z palca na 0 bo cena kisiła się na poziomach. Na wyższych interwałach przegapiłem wejście na GBP USD tzn nie tyle przegapiłem co nie miałem dostępu do kompa w godzinach południowych. Poniżej skreeen, szkoda mi tego trejdu bo zagranie byłoby udane.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki wszystkim za rady i zainteresowanie. Przez ostatni tydzień zacząłem trochę inaczej postrzegać rynek. Jutro rano wyjeżdżam na tygodniowy odpoczynek więc nie będę zawierał żadnych transakcji. Życzę wszystkim udanych trejdów :D
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Witam po przerwie. Jak będę miał chwilę to przeczytam wszystkie posty napisane tu w dzienniku podczas mojej nieobecności :mrgreen:

Dziś rano dwie transakcje ale skorelowane więc nie chciałem trzymać ich dwóch bo musiałem wyjść więc jako, że EUR/USD (sell) było mniej przejrzyste to po 10p przestawiłem na BE (zaliczyło) a USD/CHF hula do tej pory też przestawione na BE. Wejścia wg. założeń które opisywałem wcześniej.

LT rysowane na H4. Na H1 widoczne duże przesunięcia w stosunku do H4.

Obrazek

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajsze USD CHF BE.

Wieczorem wczoraj otworzyłem USD JPY które przy pierwszej lepszej okazji przestawiam na BE.

Dziś po południu otworzyłem NZD USD które jest już przestawione na BE

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spiesz się powoli.

ODPOWIEDZ