Systemy 3000%miesięcznie ?
Kupidyn, interesuje Cie temat, nie ma problemu, jestem otwarty, mnie z tego Forum wyrzucono za herezje i za chamstwo, jakimś cudem wrocilem, teraz nie dam sie sprowokować, ale to nie znaczy, że będę szukał kolegów z piaskownicy, żeby udowadniać na siłę, że sloń nie jest wielbłądem, komentowałem sytuację na bieżąco i wierz mi, że wiedziałem doskonale co piszę 

Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny
Raposo cenie Cię za Twój profesjonalizm i wiedzę, daleko mi do Ciebie, ja jestem tylko takim szaraczkiem, ktoremu zachcialo się z czystego lenistwa drązyć temat srednich, a że poszedlem z tym ciut dalej i co nieco odbiegłem od powszechnych opinii i głupot stałem sie chłopcem do bicia, no bo jak mozna zarabiać na srednie, które daja tak opóznione sygnały, widzisz, że da się, ale każda metoda wymaga jednego - m y ś l e n i a i jeszcze raz m y ś l n i a, a tu każdy na tym Forum szuka kolegów z piaskownicy i woła daj, daj, daj.
Chwila, moment, co to znaczy daj, to ja jak glupi osioł siedze nad tematem 3 lata, trace swój czas i kasę a taki nygus jeden z drugim woła d a j . Wybacz, ale nie dam i żadne patriotryczne hasła i odwoływania sie do naszej poszarpanej historii dziejowej na mnie nie działają, nie jesteśmy pępkiem świata a jak nie zrozumiemy pewnych rzeczy i zawsze bedzie nam towarzyszyć postawa roszczeniowa to ...... szkoda gadac dalej
Przepraszam za offtop
Dodano po 14 minutach:
Kupidyn, skrytykowałeś dla zasady, czy dlatego, że masz jakiekolwiek pojecie o średnich i uważasz, że glupoty piszę, wycofujesz sie blyskawicznie z tematu pisząc, że Cie skalp na kilka pipsów nie interesuje i nie chcesz się pierdzielić ze srednimi. Czy ja w tym watku cokolwiek piszę o skalpie po kilka pipsów, spojrzyj na screeny, które zamieścilem, czy widzisz tam skalp na kilka pipsow, wez sie ogarnij chlopie, bo widze, że frustracja Ci na oczy pada
Chwila, moment, co to znaczy daj, to ja jak glupi osioł siedze nad tematem 3 lata, trace swój czas i kasę a taki nygus jeden z drugim woła d a j . Wybacz, ale nie dam i żadne patriotryczne hasła i odwoływania sie do naszej poszarpanej historii dziejowej na mnie nie działają, nie jesteśmy pępkiem świata a jak nie zrozumiemy pewnych rzeczy i zawsze bedzie nam towarzyszyć postawa roszczeniowa to ...... szkoda gadac dalej
Przepraszam za offtop
Dodano po 14 minutach:
Kupidyn, skrytykowałeś dla zasady, czy dlatego, że masz jakiekolwiek pojecie o średnich i uważasz, że glupoty piszę, wycofujesz sie blyskawicznie z tematu pisząc, że Cie skalp na kilka pipsów nie interesuje i nie chcesz się pierdzielić ze srednimi. Czy ja w tym watku cokolwiek piszę o skalpie po kilka pipsów, spojrzyj na screeny, które zamieścilem, czy widzisz tam skalp na kilka pipsow, wez sie ogarnij chlopie, bo widze, że frustracja Ci na oczy pada

Nie pisałem ze glupoty piszesz, że chcę twoj system, tylko zwrociłem uwagę, że nigdzie nie napisałem że wchodzisz w szorta.
Mówię o skalpie, bo uzytkownik vinci czy jakoś tak ktory grał w jurnalu twoim systemem zdaje sie że po kilka pips łapał.
Samych srednich nigdzie nie krytykowałem.
P.S. Na tych skreenach nic nie widzę, żadnych wejść tam nie ma ani nic, tylko naniesione są średnie, ktorych wolę nie wgłębiać bo niepotrzebne mi to.
nikt się nie kłóci, normalna dyskusja jest.
Wróciłeś do modowania? Zdaje się, że nie tak dawno żegnałeś się z moderowaniem ?
Mówię o skalpie, bo uzytkownik vinci czy jakoś tak ktory grał w jurnalu twoim systemem zdaje sie że po kilka pips łapał.
Samych srednich nigdzie nie krytykowałem.
P.S. Na tych skreenach nic nie widzę, żadnych wejść tam nie ma ani nic, tylko naniesione są średnie, ktorych wolę nie wgłębiać bo niepotrzebne mi to.
nikt się nie kłóci, normalna dyskusja jest.
Wróciłeś do modowania? Zdaje się, że nie tak dawno żegnałeś się z moderowaniem ?
- profession
- Pasjonat
zicmar daruj sobie i zejdź ze mnie, sprzedawcą jesteś marnym ... więc się nie produkuj. Nie życzę sobie kolejnej kłótni na pół tematu i wyzywanie mnie do nygusów. Nikt Cie nie lubi bo wszędzie łącznie z tym wątkiem robisz sobie reklamę i tylko taki jest twój cel.zicmar pisze: a taki nygus jeden z drugim woła d a j
Jak ktoś nie kupi tak jak ja to potem po nim jeździsz na forum. Uspokuj się kolego. I skończ te wycieczki do mnie. To nie temat o Tobie. To temat o metodach.
Chcesz coś wrzucić to wrzuć, a nie baw się nami i rób sobie reklamę bo to nie na to miejsce. Nie chcesz nic wrzucać to po co te screeny? To tylko reklama nic więcej, by odezwać się do ciebie na skype jak ja.
----------------------------------------------------------------------------------------
Wydaje mi się, że ta metoda z wykorzystaniem średniej 50 sma może być bardzo dobra. wykorzystuje ona średnią jako filtr. Ponad średnią longi poniżej shorty. Przydało by się tylko doprecyzować wejścia.
W kwestii MA bardzo dobre wyniki dają też średnie nałożone na rsi lub cci. Najlepiej MTF. Tylko tutaj powstaje problem repaintu ...
Znalazłem jeszcze jeden ciekawy temat na forum kreslika gdzie gość twierdził, że obserwował jedną średnią na wszystkich TF od m1 do h4. Gdy w pewnym momencie nastąpiła zgodność tzn na wszystkich tf cena była po tej samej stronie średniej wchodził w pozycję i osiągał świetne wyniki.
Nie mogę tego teraz odnaleźć ale chyba była to średnia 100 sma.
Zastanawiałem się nad możliwością utworzenia takie wskaźnika, któy by to pokazywał. Wydaje mi się, że już taki istnieje - takie kwadraciki w prawym górnym rogu? Tylko nie mogę go obecnie znaleźć.?
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Mimo że współpracowałem ze Zbyszkiem to nie bardzo mi się podobają jego posty teraz.
Co do SMA 50. Generalnie jest to ciekawy zamysł, CCI 50 może być do tego fajne, dlatego, że pozwala na złapanie każdego dużego ruchu przy jakichś tam kosztach. Dobre MM i może być fajnie, nawet mając 30% skuteczności można nieźle przyciąć...
Oczywiście o tym CCI mówię dość łopatologicznie
Albo góra albo dół. Edek i złoto są do tego fajne.
Co do SMA 50. Generalnie jest to ciekawy zamysł, CCI 50 może być do tego fajne, dlatego, że pozwala na złapanie każdego dużego ruchu przy jakichś tam kosztach. Dobre MM i może być fajnie, nawet mając 30% skuteczności można nieźle przyciąć...
Oczywiście o tym CCI mówię dość łopatologicznie

A to w NLA nie było przypadkiem? Coś w stylu TRO candle color.profession pisze:Tylko nie mogę go obecnie znaleźć.?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 15:56 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Dobrze Professional, koniec wycieczek osobistych, tylko merytoryczna dyskusja, bo widzę, że ostro wziąłeś się za średnie. No to jak to jest z tym nałożeniem sredniej 50 sma na rsi lub cci, doprecyzuj te wejścia i pokaż na screenach, powyżej longi, poniżej shorty, super, ja bym na to nie wpadł, no cóż w końcu kiedyś ktoś rozgryzie to diabelstwo, mam na myśli średnie oczywiście. Czekam na screeny ..... Kolego
PS. SZANOWNY MODERATORZE CYB, ja naprawdę jestem grzeczny, powściągam się mocno od chamstwa
i nie zasluguje na bana chyba tym razem

PS. SZANOWNY MODERATORZE CYB, ja naprawdę jestem grzeczny, powściągam się mocno od chamstwa

i nie zasluguje na bana chyba tym razem

zicmar, jesteś złośliwy, powiedziałbym wręcz napastliwy. Nic merytorycznego nie wniosłeś tylko kilka stron zadymy. Po co to?
Oba OT, moje i zicmara zgłoszone przeze mnie.
Oba OT, moje i zicmara zgłoszone przeze mnie.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 15:54 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX