Dokładnie tak było:)adamkaluza pisze:Tutaj trochę goniłeś te wzrosty
wzmagania pozytywa
Ustawiłem oczekujące na USD CHF. M5 ale niestety nie załapałem się. Mogłem jeszcze się dołączyć ale pora nie ta więc cena może kisić się na oporze. Uuu, chociaż jak teraz zerkam poszło już 12 w dół.
Ogólnie jestem zadowolony z dzisiejszego dnia. W miarę określone zasady wejścia więc mniej razy wchodzę w trejdy.
Nie wiem co będzie jutro bo na razie nie widzę nic co można zagrać z H1. Jeśli nie będę widział czegoś co mogę zagrać wg. zasad to nie gram chociaż może do rano może się coś wyjaśni. Ewentualnie jeśli będę w miarę wcześnie w domu to coś z niższych interwałów.

Uploaded with ImageShack.us
Ogólnie jestem zadowolony z dzisiejszego dnia. W miarę określone zasady wejścia więc mniej razy wchodzę w trejdy.
Nie wiem co będzie jutro bo na razie nie widzę nic co można zagrać z H1. Jeśli nie będę widział czegoś co mogę zagrać wg. zasad to nie gram chociaż może do rano może się coś wyjaśni. Ewentualnie jeśli będę w miarę wcześnie w domu to coś z niższych interwałów.

Spiesz się powoli.
A po down nie mam pomysłu:)
Wygląda na to jakby się runak miał zaklinować na trochę:)

Wygląda na to jakby się runak miał zaklinować na trochę:)

Spiesz się powoli.
EUR/DOL M5 wejście za wcześnie ale tradycyjnie nie chciałem, żeby odjechali beze mnie. Początkowe SL 13p czyli 1.2244. Teraz przestawione na 1.2248. Na zero boję się przestawić bo może być cofka do 1.2255 lub ciut niżej. Wychodzę do pracy, jak wrócę wkleję skreena z zakończeniem:)

Spiesz się powoli.
- adamkaluza
- Pasjonat
No niestety nie wrócili się.adamkaluza pisze:Dobrym miejscem do szukania Ski, może być powrót do tej LT, mniej więcej w miejscu niebieskiego prostokąta.
Ja SL z tej pozycji z rana. Tradycyjnie gdybym miał dostęp do kompa byłoby BE. Wszystkie SL poza jednym chyba wynikają z braku dostępu do kompa. LAPTOP, LAPTOP, LAPTOP:)

Spiesz się powoli.
moim skromnym musisz miec dostep do kompa i obserwowac rynek non stop gdy sie uczysz.pozytyw pisze:
Ja SL z tej pozycji z rana. Tradycyjnie gdybym miał dostęp do kompa byłoby BE. Wszystkie SL poza jednym chyba wynikają z braku dostępu do kompa. LAPTOP, LAPTOP, LAPTOP:)
jak juz opanujesz fx, ze bedziesz mial regularne zyski to wtedy mozna ograniczac sobie ilosc godzin spedzanych przed wykresem.
moze zrob sobie jakas krotka przerwe od FX bo jak nie masz mozliwosci na obserwowanie rynku to niczego sie nie nauczysz, ale za to zezloscic mozesz sie niepotrzebnie.
ogarnij sprawy i jak bedziesz mial mozliwosc patrzenia na wykresy to zacznij znowu grac, a jak nie da rady to moze musisz kompletnie zmienic technike i przerzucic sie na wyzsze interwaly.