dulf pisze:Dobrze kupił EUR po ok 2282 na wsparciu .Też tam kupowałem , ale zamknąłem szybko bo za bardzo rzucało .Należało tylko pilnować czy nie odbije od oporu ,ewent TP 25-30 .
Tylko Zakładając że ruch zakończy się na oporze , trzeba zamknąć , ostatecznie zabezpieczyć BE , ale w życiu nie trzymać tyle gdy widać że jest bajzel .
Cena miała mało miejsca pomiędzy wsparciem i silnym oporem ,ale technicznie wejście moim zdaniem ok, rozegranie zawiodło .
Tutaj jest odpowiedź co do wejścia na EUR/DOL. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że po otwarciu pozycji cena spadła tylko 8p (wejście więc OK) a następnie ponad 30p poszła w stronę TP. Tak jak pisałem, nie miałem możliwości przestawić na BE a na pewno bym to zrobił.
Teraz powód do tego żeby nie grać szerokiego L tak jak ja w tym miejscu. D1 mamy spadkowe natomiast przechodząc na H4 mamy "oddech" zwyżkujący na (odreagowanie spadków D1). Na S jednak było za wcześnie, zresztą dalej jest bo wg h4 mamy nowe wyższe szczyty i dołki. Dopiero po przebiciu wzrostów H4 powinienem szukać S na H1.
Owszem mam tam narysowany opór na tym wykresie E/U ale ja oporów wyznaczać nie za bardzo umiem więc nie zwracałem na niego zbytnio uwagi. Gdyby on pokrywał się z np. LT to podszedłbym do tego inaczej.
Adam, tak jak pisałeś - najpierw ogólne rozeznanie w sytuacji powinno być. Do tego dążę. Wsparcia i opory idą mizernie więc próbuję je pokrywać z LT. Problem jest taki, że wtedy grając na wysokich interwałach tych okazji do trejdów jest b.mało.
Ink. masz rację z reakcją na dany poziom i dopiero zajęcie pozycji ale ja niestety większość transakcji mam z oczekujących bo nie mam jeszcze możliwości w pracy doglądać rynku więc musiałbym grać na jeszcze wyższych interwałach.
Spiesz się powoli.